Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochrana dýchacích cest na účel-nepřízeň počasí

Od: ota72 odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych si vzít respirátor na cestu ve venkovním prostranství z důvodu silného větru,abych se nenadýchal studeného vzduchu s prudkým nárazem vichřice.Je to dobrý nápad a nebudou se na mne lidi koukat trochu divně v horském městě v Krkonoších, že sem se třeba zbláznil apod.?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Otíku, nesmíš to tak prožívat. Před chvílí jsem byl v Janských Lázních, tedy kousek nad. Trošku fouká, ale nic moc velkýho. Zcela běžný větřík.
Nech ty nesmysle doma a zhluboka dýchej,ať se ti roztáhne hrudní košíček. To člověku jen prospěje.

tabletka*
hodnocení

1x

Budou, a zcela právem. Respirátor je v tomto případě naprd, odjakživa funguje šála přes nos a ústa.

72mona
hodnocení

0x
Ano, můžou se koukat divně, ale na různé podivíny (co třeba chodí bosky úplně všude) už si zvykáme. Někdo jiný by to řešil šátkem, nákrčníkem atd. Ten nebude mít takový odpor (vzduchu ani lidí). M.
doplněno 21.10.21 10:43: To už vidím na nějakou (mo)mentální fixaci. Ale když se v tom budete cítit dobře, noste si co chcete.
ota72
hodnocení

Ještě mám doma ušitou látkovou roušku.

zor
hodnocení

0x
Pravda, zvykame si. Včera na tramvajové zastávce stal chlap v sukni, s kloubouckem na hlavě, jakési leginy měl, ale ono mu to tak zvláštně slušelo, měl sladene barvičky.
Dvě paní co šly přede mnou začaly smíchy vriskat, ale pan stal dále jistě, sebevědomě. A k respiratorum: ty se nosí, tak blbě vypadat nebudete.

hodnocení

0x

Jestli se nechceš nadýchat vichřice, tak zadrž dech na hodně dlouho.

A jestli si neděláš srandu a myslíš to vážně, tak si kup respirátory s výdechovým ventilkem, které jsou tvarované a vyztužené. Tyto respirátory se hned nezbortí a nepřitisknou se ke tváři. Pod respirátorem zůstane část vzduchu, který vydechneš a ten se smíchá s novým vzduchem při vdechnutí. Takže si budeš muset zvyknout na "vůni" tvého vydechovaného vzduchu.

Já respirátor používám už několik roků při jízdě na kole v mrazivých teplotách. Tam to pomáhá hodně, protože nevdechuju ledový vzduch.

liska5
hodnocení

0x

Myslím, že lidi odhadnou, že je to kvůli větru. Když máš obavy, že budeš nápadnej, pořiď si tunýlkový šátek neboli nákrčník. Chrání krk a dá se kdykoliv vyhrnout přes pusu i nos. Já tak chodím i do obchodu. A když jedu na kole a je zima, tak si nákrčník vyhrnu až pod brýle.. Mně se v něm podstatně líp dýchá.

hodnocení

0x

Asi bych si kvůli větru nebral roušku, ani respirátor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]