Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nalezena žába ve sklepě

Od: ochranart odpovědí: 5 změna:
Zdravím. Dnes jsme nalezli v zahradním sklípku žábu, která i nakladla vajíčka. Bohužel ji táta pustil na zahradě a dostala se za plot. Promiňte, jestli se ptám špatně ale jak nejlépe zachránit vajíčka? Mám je dát do vody nebo nechat na cihle přes noc?
Děkuji za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Škoda, je užitečná, měla tam zůstat. Já bych si našla číslo nějaké záchranné stanice zvířat a zeptala se. Ono to bude jinak u skokana, jinak u ropuchy. V přírodě jsem vypozorovala u skokana hnědého, že samička si ta svá vajíčka / v kaluži/ střežila. Nervozně kuňkala a obeplouvala je, když se někdo přiblížil. Když už z nich byli pulci, tak už tam nebyla.

72mona
hodnocení

0x
Která žába klade vajíčka před zimou na cihly? *co* Teď se chystají zimovat. M.
liska5

Jestli to nebyla slimáčí vajíčka? A ona se vyskytla tam, kde jsou slimáci.

Snad tazatel umí ta vajíčka rozeznat. Ty žabí jsou rosolovitá a slimáčí malé bílé korálky.

kami123
hodnocení

0x

Pokud nebyla blbá, tak je nakladla tak, aby byli potomci životaschopní.

Pokud byla blbá, tak si nezaslouží šířit svůj genom.

Možná měla jen smůlu a nenašla vhodnější místo. Mám pocit, že žáby kladou do vody... vytopit sklep by mohlo pomoct.

hodnocení

0x
Na netu píší, že pokud tam nebyl žabák, tak nejsou oplodněna. Jsou tam i fotky vajíček a přesnější popis. "Žába kladení vajec"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]