Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat když vás srazí auto

Od: andread odpovědí: 15 změna:
Srazilo mě auto na křižovatce paní asi volala jsou tam kamery ale policie tvrdí že nejdou a tak paní řídí dále a dostala jen pokutu. Já jsem celá modrá nějaká ta zlomenina a nevím jak se mám domoct práva pořadí někdo prosim
doplněno 17.10.21 14:27: A je možné že policie nezkoumala ani telefon paní co mě srazila přes operátora jestli v danou chvíli nevolal (nepsala SMS)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

2x

O co ti jde konkrétně?

Odškodnění? Občanský soud.

Zákaz řízení, vězení? Trestní řízení.

Proč by zkoumali telefon, platila pokutu, tak ji mají ztotožněnou.

andread
hodnocení

Odškodné, jsem dobře pojištěna, jen jestli paní dostala jen pokutu, protože řídí veselé dal, tak asi zákaz rizeni
kami123

To je těžké posuzovat, když se neví co se stalo.

Pokud tě svou vinou srazí a způsobí újmu na zdraví, tak se jedná o trestný čin. Ujet od nehody je TČ také, ale sama píšeš málem..

Toto musí policie automaticky prošetřit, tak by ses měla domáhat toho šetření či jeho výsledku.

O trestu pak rozhodne soud, zpravidla to bývá odnětí svobody s odkladem a zákaz řízení. Ty o trestu nijak nerozhoduješ, můžeš se případně jen odvolat, respektive státní zástupce, případně řešit v OP sporu.

Hádám, že nehodu nezpůsobila velkou bezohledností a největším trestem ji je vůbec vědomí toho, že někoho srazila.

To že se nakonec vrátila značí, že sice zpanikařila, nakonec se ale přemohla udělala správnou věc, i když nemusela. Dokážeš pro to najít pochopení? Případně ji třeba i odpustit?

hodnocení

2x

@andread - Chci jen aby paní nějakou dobu neridila.

Na tom, co chcete vy nezáleží - vy ji trestat nemůžete. Podstatné je, jaký je výsledek vyšetřování nehody, zavinění atd., ale o tom se jaksi nezmiňujete.

hodnocení

2x

Jen tak mimo-co Váš bicykl? Máte-měla jste jej správně vybavený? Ve opředu bílá odrazka a bíle nepřerušované světlo, v zadu červená odrazka červené nepřerušované světlo, ve šlapách oranšové odrzky stejně jako ve výpletu kol, a další věci jako na sobě dvě nezávislé brzdy, blatníky...

Jinak pokud máte nějakou tu zlomeninu tak jste asi v DPN a šetření PČR bude ukončeno až budete vyléčena.Pak se ukončí i vyšetřovaní a bude předáno na příslušné instance.. pak teprve soud či správní řízení rozhodne o odebrání řp či jiném postihu viníka.Do té dobu -nebyl tam alkohol či drogy, usmrcení -může řídit! A pokud nyslíte že PČR nekonala jak měla-máte možnost podat na jejich postup stížnost...

tabletka*
hodnocení

1x

To není vaše věc, jak bude paní potrestána. Ona je otázka, jak k nehodě došlo, klidně jste jí mohla vlítnout bez rozhlédnutí pod auto - nebyla byste první ani poslední. Pokud dostala jen pokutu, vypadá to, že to bylo právě takto. Jinak by došlo k podstatně většímu vyšetřování a postihu. Kdoví, jak to bylo.

davo
hodnocení

0x

tak určitě lékařská zpráva, a svědci jestli nebyli mohl to někdo vidět, nebo si to i natočit řidiči mývají na palubce kamrey... a ty pouliční kamery zkusit nějak ošetřit sám.. třeba byli policajti líný nebo se spletli, že nejdou.

doplněno 17.10.21 14:28:

a paní nezastavila?

andread
hodnocení

Nezastavil vrátila se asi po15 minutách ale to už mě pomáhaly kolemjdoucí

A to jste tam 15 minut ležela jen tak na zemi?Tak toto je dost nevěrohodnotný údaj!

hodnocení

0x

mám domoct práva

Jakého práva se chcete domoci, nebo co očekáváte?

Policie vyšetřila, zjistila a rozhodla.

A je možné že policie nezkoumala ani telefon paní co mě srazila přes operátora jestli v danou chvíli nevolal (nepsala SMS)
Jistě to nezkoumala, páč není proč a nic by to nepřineslo.

andread
hodnocení

Tak to už je unás dovoleno za volantem volat. Chci jen aby paní nějakou dobu neridila. A od nehody málem ujela, vrátila se za 15 minut ale to už mě pomáhaly kolem jdoucí. Tak nevím podle našeho práva není to trestný čin, chci jen aby už neridila, aspoň nějakou chvilku
Operátor by podle přesného času zjistil, jestli volala, či nikoliv. Ale to by musel být opravdu přesný čas. Na vteřiny. Psaní či čtení SMS operátor asi nevidí.
Jinak poškozený si nikdy nevybírá trest pro viníka. To není jeho záležitost. Na to jsou jiní.

Operátor může zjistit, že z uvedeného telefonu se volalo. Už ale neví, kdo volal, zdali se nevolalo pomoci sady handsfree. Volat za jízdy se může, ale nesmíte držet hovorové zařízení.

Můžete si stěžovat na postup policie. Můžete navštívit státního zastupceho a jeho požádat, aby jí začal stíhat.

gordon
hodnocení

0x

Nejste jedna z tech typickych starych zenskych, ktere kdyz prechazi ulici/cestu tak tam proste vletí hlava nehlva a pokud neco jede tak ZÁSADNĚ se koukají na opacnou stranu (umyslně dělají, ze nevidí) nebo se vubec nerozhlednou. Takove si o to srazeni totiž vyloženě koledují.

liska5
hodnocení

0x

Máte svědky, co jsou ochotni vypovídat? Taky jste měla jít ihned k lékaři, aby byl záznam o úraze. Byla jste? A pojišťovně jste nahlásila tuto událost?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]