Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co plánují za protiepidemické zpřísnění

Od: alles odpovědí: 18 změna:
Dnes by se měla sejít rada státu v čele s panem Babišem a plánují nějaké zpřísnění proti zvyšujícím se hodnotám covidu v grafu.Tohle mne vyrazilo úplně dech,trik po vzoru jiné země jak lidi dostat tam kam potřebují oni.Píši v médiích že Izrael dosáhl vysoké proočkovanosti jednoduchým trikem – řekl, že nenaočkovaní lidé nemohou do práce,“Mám obavy aby to nezavedli též u nás.Měli by na to právo nepustit neočkovaného na pracoviště do firmy a dát mu třeba áčko?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Buďte v klidu.
Půjdete dělat jako OSVČ, zařídíte si svou kancelář a máte vyřešeno.
Ovšem jinak je ten tlak na "dobrovolně povinné" očkování obrovský a to nejen v ČR.

Půjdete dělat jako OSVČ, zařídíte si svou kancelář
Uz vidim ako monter v skodovke alebo predavacka v potravinach takto funguju - nerealne. Plno profesii je viazane na konkretne miesto vykonu prace alebo pracovne prostriedky a firma pracu "na zivnost" nepodporuje.

tabletka*
hodnocení

6x

Těžko říci, poslední dva roky se převáděli dost zmateně, ale možná to tuší ti chytráci, co absolutně pečou na jakoukoliv opatrnost a tím natahují tenhle stav donekonečna. Nemám na mysli lidi, co sice nejsou nadšeni, ale v krámě a autobusu si dají na pusu čistou roušku a když se necítí dobře, nelezou mezi lidi, ale prvoplánové "buřiče", kteří se chlubí tím, jak zásadně neberou tuhle chřipičku vážně a dělají vše pro to, aby ji roztrousili v co největším okruhu.

nella
On si člověk většinou nevidí dál než na špičku vlastního nosu, že? To jsou hrozný kecy o tom, jak na 20 minut v obchodě to nikomu nemůže vadit... Jasně, na nákup, na pumpu, na poštu... Nemám problém. Ale co jako mají dělat ti lidé co tam pracují? Prodavačky v marketech to v tomhle odskákaly fakt nejvíc. Jsou celou směnu na očích a mezi lidmi. Fakt mají dělat v RESPIRÁTORU? Dělat, jako fyzicky pracovat? Ráno v Lidlu standard 7 palet zeleniny do výše 2,2m. Bedna s pomeranči 18kg atp. Stát u pece s pečivem? Do toho běhat do mrazáku? Celou směnu lítat mezi pokladnou a jogurtama, což je docela dálka... A to vše v neprodyšném respirátoru? Fakt si to jděte zkusit a pak řekněte že to není problém.
Zajímavé, že přes naše buřičství jsme žádnou větší covid nemocnost na žádné z poboček na oblasti nezaznamenali. Pár lidí covid mělo. Pár bylo v karanténě. Ale navzdory ledabylému nošení ochrany nosu a úst, horší hygieně, kdy si fakt nechodíte co chvíli mýt ruce protože jste ráda, že se za směnu jednou utrhnete na záchod, navzdory chození "bez" mimo otevírací dobu a sdílení šatny o velikosti 3m2 s 10 lidmi naráz se covid nešířil.
Já kvůli covid šikaně odešla z obchodu do fabriky a víte jak to tam vypadá? Místo respirátoru všichni roušku, staženou minimálně pod nos nebo na bradě. Celkem skoro 1000 lidí takže po 300 na směně, z toho 75% UKR co se každé 3 měsíce točí, bydlí na ubytovnách, stýkají se s jinými z jiných fabrik... A víte co? Zas nikdo nijak nemocnej nebyl a není. Není to divný? Já covid neměla. Nebo bez příznaků. A očkovaná nejsem. A takových je nás tam plno. Pokud respirátor chrání nositele tak kdo se bojí, nechť jej nosí a je to, ne?
Nijak nezpochybňuji že někteří lidé měli oškliví průběh a někteří zemřeli. Jen nevěřím ve spásu respirátorem. Protože kdyby fungovaly tak mi všichni co na to dlabem bychom museli onemocnět, ne? Nebo aspoň část z nás. Ale covid už je tu skoro 2 roky, 2 roky jsem téměř nechráněná mezi haldou lidí a nikdo nic...
tabletka*

Tak to napište premiérovi, sloh máte jako profesor, nebude to ostuda. A uvědomte si, že právě o tom píšu...že je třeba už skončit. Protože i mě štve vidět prodavačky s rouškami, resp. respirátory, zcela nevhodným ochranným prostředkem. Ale někdo ten zatracený covid roznáší a pražská smetánka v klubech to nejspíš nebude :)

minsk
hodnocení

3x

Říká se tomu nahodit udičku, nebo owertonovo okno. Někde někdo něco plácne a ejhle, politici se toho za chvíli chytí.

Povinnost začne třeba u zdravotníků a u péče. Tam budou muset být. V usa dalo plno lidí raději výpověď.

V itálii velikánské bouře a demonstrace a tady o tom ani nevíme.

https://www. Parlamentnilisty. Cz/arena/monitor/-konec-neockovani-ani-do-prace-toto-zaznelo-v-ct-dalsi-krok-680234

Ono je to těžké. Hlavní epidemioložka tvrdí, že jediná cesta je oočkování. A léčba jakoby vůbec neexistovala, přitom vědí, že v indii léčba ivermektinem účinkuje.

-----------------

Zatím potřebují lidi opíchat dobrovolně, a zatím chodí. Byl plán 70 %, potom 75 % a nyní chtějí strop 80 %.

v Indii léčba Ivermektinem účinkuje - suhlasim, kone a ovce sa uspesne zbavuju parazitov, pesne na to ten liek vyrobili

gordon
Gojimsky dobytek si necha libit cokoli.
minsk

Vypadá to, že opravdu budou tlačit na proočko. Včera klobouk dolů u Jílkové, dali slyšet hlasům z obou stran, ne jenom jednostranně opíchávat, opíchávat.

Jinak dnes vyjelo info z Londýna 70 % obětí v září na covid bylo z řad plně očkovaných. Lidé s vakcínou podle statistiky mají 10x vyšší pravděpodobnost úmrtí, než mají neočkovaní!

Kdo nechce, tomu věřit nebude. Mám okolo sebe plno lidí /známí, příbuzní/ plně očkovaných a staví se k očko pozitivně a věří jak vládě, péči, že je je to ochrání. Takže vím, že to je zbytečné. Ale je potřeba, slyšet hlasy z obou táborů.

----------------

Lék scválený existuje, jenom ho prý pacienti a lékaří nevyžadují. Když ten Ivermektin jaksi neberete v potaz.

irozhlas.cz/...

dejv111*
hodnocení

3x

Ne, právo na to stále nemají, dokud vakcína bude experimentální, dobrovolná a nikdo nebude nést následky za případné nežádoucí vedlejší účinky. Nikdo vám nemůže nařídit si cokoliv píchnout! A už vůbec ne zaměstnavatel. Tak to prostě je. Jinak bude čelit žalobě. Je to jenom o tom se neposrat a nesklonit hlavu a tvrdě si stát za svým. Právo je stále na vaší straně. Sledujte Zdravé forum A advokátku Janu Zwirtek Hamplovou, často se k tomuto vyjadřuje. Hlavu vzhůru a žádný strach! :)

smode*
100% autoritou a 100% majitelem svého těla je každý sám a na to vždy byla, je a vždy bude jakákoliv povinnost zavedená v jakémkoliv nařízení, zákonu nebo kdekoliv jinde krátká. Tedy pravda je taková že nikdo nemusí vůbec nic ani pokud je cokoliv povinné - když nechce. Pokud bude zanesena do zákona povinnost sexu s prezidentem pro všechny ženy ČR tak - kupodivu - skutečně ani tehdy nemá nikdo povinnost :)

pb®
hodnocení

1x

Zatím plánují zkrátit platnost testů PCR na 72 hodin a antigen na 48 hodin, aby nahnali více lidí na očkování. Vzhledem k tomu, jak se testy v provozech kontrolují, vystačí si běžný občan s PC a tiskárnou, jako doposud.

smode*

Pokud jsem si dobře všimnul, běžný občan si vystačí s velkým a kulatým >ničím<

nox®

Pro běžný život v podstatě nic potřeba není. Nikdo nemá právo vidět jakoukoliv informaci o mém zdravotním stavu. Nicméně je fakt, že jsou místa a akce, kam se člověk bez očkování nebo testu nedostane. Paklík předvyplněných negativních testů to může usnadnit, ale je to otrava. Hlavní hygienička údajně navrhuje při zhoršení "epidemické" situace zákaz návštěv restaurací, barů a podobných podniků pro neočkované. Jsem zvědavý, jakou oporu v zákoně tato diskriminace a segregace bude mít a za jak dlouho to soud zruší jako protiprávní.

anon65534

>Nikdo nemá právo vidět jakoukoliv informaci o mém zdravotním stavu
Ten byl dobrý, počkej až ti někdo HIV++ přefikne někoho z rodiny a řekne ti tohle

nox®

anon: To už je problém dotyčných, ne můj. Situace je stále stejná, pokud si to mezi sebou řeknou, je to jejich věc.

anon65534

Ok, asi jsem to řekl blbě. Pointa je že pokud s někým interaguju přímo a on je nějak infekčně nemocen (čímkoliv). A hrozí tady že může dojít k tomu že se nakazím tak mám právo vědět že tato situace může nastat a je jedno jestli je to rýmečka nebo aids protože já třeba nechci ani jedno.

Samozřejmě je každého věc jestli ho bolí zub nebo má hemeroidy protože tím "neohrožuje" mě. Ale jsou tu situace kdy je v mém nejlepším zájmu být o těchto věcech informován.

nox®
Já bych to viděl tak, že se v takovém případě bude dít to, co se dělo desítky a stovky let do teď. Prostě pokud má dotyčný nějakou vážnou přenosnou nemoc, měl by před intimním aktem druhou osobu informovat. Pokud ne, bude zřejmě nést odpovědnost za svůj čin. Ale covid není mor, nebo jak byste si to představoval? Že kromě náhubků od teď budeme nosit respirátor na pytlíku kvůli pohlavním nemocem, na zadku, když by trápila střevní chřipka nebo rovnou atombordel? Roky jste fungoval normálně i s přítomností tisíců různých onemocnění a nikoho to netrápilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]