Nejste přihlášen/a.
Mám ráda detektivky a v poslední době už skoro nic jiného nečtu a na nic jiného se v televizi nedívám. V těch hodnotnějších i slabých kusech se stále setkávám s doporučením, aby si podezřelý zavolal advokáta. A on pak opravdu volá. Vinný i nevinný ví, komu má zavolat. Vždycky si v duchu říkám, komu bych asi tak volala já, kdybych se dostala do nepříjemné situace. Možná má někdo právníka v rodině. Ale co vy ostatní?
V rodine mam dva soudce, statniho zastupce, advokata se specializaci na trestni pravo a pravnika na vsechno. Takze asi bych to s nimi zmaknul.
Pokud ale po zadrzeni pozadujes pritomnost advokata, staci to policii oznamit. Pokud zadneho vlastniho nemas, tak ho policie na zadost zajisti.
Neni tedy potreba nejakeho znat a mit ho stale v pohotovosti na telefonu.
Také to tak z vyprávění znám. Děkuji za odpověď. Otázkou jsem ale narážela na vymyšlené příběhy "jako ze života", kdy skoro každý, třeba jen podezřelý, nemusí to být zloduch, si hned volá svého advokáta. V těch příbězích to vypadá, že vlastně skoro každý má svého známého advokáta. Já nemám... Otázka byla míněna spíš v legraci a nadsázce. Není to důležitý dotaz. A věřím, že se bez advokáta i nadále obejdu .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.