Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte svého advokáta?

Od: bimbam® odpovědí: 6 změna:

Mám ráda detektivky a v poslední době už skoro nic jiného nečtu a na nic jiného se v televizi nedívám. V těch hodnotnějších i slabých kusech se stále setkávám s doporučením, aby si podezřelý zavolal advokáta. A on pak opravdu volá. Vinný i nevinný ví, komu má zavolat. Vždycky si v duchu říkám, komu bych asi tak volala já, kdybych se dostala do nepříjemné situace. Možná má někdo právníka v rodině. Ale co vy ostatní? :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V rodine mam dva soudce, statniho zastupce, advokata se specializaci na trestni pravo a pravnika na vsechno. Takze asi bych to s nimi zmaknul.

Pokud ale po zadrzeni pozadujes pritomnost advokata, staci to policii oznamit. Pokud zadneho vlastniho nemas, tak ho policie na zadost zajisti.

Neni tedy potreba nejakeho znat a mit ho stale v pohotovosti na telefonu.

liska5
hodnocení

2x

Ne. Ale mám známého JUDr, který mi nabídl, kdybych potřebovala jeho služby. Zatím nebylo třeba. Asi že žiju poměrně jednoduše. Bez nemovitostí, auta i občanských sporů. A v rodině máme fajn vztahy.

hodnocení

2x

Já si dávám bacha, protože vím, že mi nikdo z bryndy nepomůže. Advokáta neznám vůbec žádného a ani netuším, kde ho hledat. :-D

hodnocení

2x
Advokáti jsou pěkné drazí a obyčejný člověk musí hodně zvažovat pustit se do nějakého sporu. Moje známá jen za rozvod, svěření dítěte zaplatila opravdu dost, nejde jen o soud, ruzne znalecké posudky vyjdou na dost. Apokud nemáte opravdu dobrého známého, tak jste namydleni. Zažila jsem, že se advokát seznamovatl s kauzou až u líčení nebo poslal jineho, který nevěděl o veci nic.
hodnocení

Také to tak z vyprávění znám. Děkuji za odpověď. Otázkou jsem ale narážela na vymyšlené příběhy "jako ze života", kdy skoro každý, třeba jen podezřelý, nemusí to být zloduch, si hned volá svého advokáta. V těch příbězích to vypadá, že vlastně skoro každý má svého známého advokáta. Já nemám... Otázka byla míněna spíš v legraci a nadsázce. Není to důležitý dotaz. A věřím, že se bez advokáta i nadále obejdu :).

hodnocení

Hm, dvě odpovědi a v obou znalost někoho konkrétního. Já mám v širší rodině a mezi známými hlavně elektrikáře, ale to také není na škodu. Hlavně je využitelnost častější :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]