Nejste přihlášen/a.
Je to náhrada za oslovení "vole". Je to prostě oslovení bez hlubšího významu vložené do věty, někdo použite "kamaráde", někdo "kámo".
No já bych řekla, že bychom se mohli spíše radovat, že dnešní mládež už nepoužívá oslovení "vole,vole". Jestli opravdu často slyšíte, že i když se mezi sebou hádají, říkají si při tom "kámo", tak jsme na dobré cestě ve výchově. Oslovení "kámo", je familierní odvozeni od slova kamarád. Se vřelým a pevným kamarádstvím to nemá samozřejmě co dělat, ale to ani v tom případě, že by se oslovovali kamaráde. Docela se se divím, že jste si to sám nedokázal vydedukovat.
Ve většině případů, když vidím nějakou partičku dětí, slyším daleko horší slova, než volevole. Smutné je, že i děvčata se tak vyjadřují.
Kamaráde, co jiného? Je to prima, že odchází to "vole." Občas jsem si připadala jako na pastvě.
Daleko horší je zážitek kdysi z kempu na Lipně, kde si stan hned vedle našeho postavila parta tří maníků. Celý den popíjeli, hádali se a titulovali TY BEJKU! V každé větě. V některé i dvakrát.
To "Kámo" je docela nevinné oslovení a jsem za něj ráda. Hlavně, aby to vydrželo. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.