Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená u teenagerů pojem kámo

Od: kvapil odpovědí: 13 změna:
Často jezdím v MHD a slýchám mezi mladými teenagery pojem "kámo",který je v této době snad nejvíce vyslovované slovo naší mládeže a opakuje se v mnohých větách.Napadlo mne nejprve něco jako vřelé a pevné přátelství,ale po chvíli se už v něčem mezi sebou neshodli a začali se hádat.Co opravdu symbolizuje tento jejich nový slangový výraz?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Je to náhrada za oslovení "vole". Je to prostě oslovení bez hlubšího významu vložené do věty, někdo použite "kamaráde", někdo "kámo".

Přesně to mě napadlo první .

hodnocení

5x

No já bych řekla, že bychom se mohli spíše radovat, že dnešní mládež už nepoužívá oslovení "vole,vole". Jestli opravdu často slyšíte, že i když se mezi sebou hádají, říkají si při tom "kámo", tak jsme na dobré cestě ve výchově. Oslovení "kámo", je familierní odvozeni od slova kamarád. Se vřelým a pevným kamarádstvím to nemá samozřejmě co dělat, ale to ani v tom případě, že by se oslovovali kamaráde. ;) Docela se se divím, že jste si to sám nedokázal vydedukovat. *co*

Ve většině případů, když vidím nějakou partičku dětí, slyším daleko horší slova, než volevole. Smutné je, že i děvčata se tak vyjadřují.

boba, u děvčat je to velice asexuální a odpuzující...

Boba,Gumidek..Máte zřejmě na mysli "ty číčo" nebo čičo..akorát s -pé- na začátku?

Tobě to nevadí? Ty by jsi takovou holku chtěl?

Gumidek..Ne nechtěl! Holky když jsou spolu, tak se často baví vulgárně a nechutně, že ani chlapi v hospodě takhle nemluví..K holkám a ženám vulgarity nesedí..Měl jsem takovou kámošku a bylo dost zvláštní ji někdy poslouchat..Ale ten výraz *ičo nebo *íčo používají místo vole nebo kámo i kluci a znám i dospělé chlapy,kteří použijí vole v každé větě pětkrát..to je taky "zážitek" se s někým takovým bavit

No mě v bývalé práci vadilo i to kámo. To byl takovej trouba, že jsem pochopitelně kámoš nebyl, ale pochopil jsem časem, že to je náhrada za vole, ičo, urva.

tabletka*
hodnocení

1x

zkratka kamaráda. Určitě lepší než volevole obvyklé v generaci dnešních šedesátníků.

hodnocení

0x
Kamaráde- kámo, bože můj.

hodnocení

0x

Kamaráde, co jiného? Je to prima, že odchází to "vole." Občas jsem si připadala jako na pastvě.

Daleko horší je zážitek kdysi z kempu na Lipně, kde si stan hned vedle našeho postavila parta tří maníků. Celý den popíjeli, hádali se a titulovali TY BEJKU! V každé větě. V některé i dvakrát. *bzum*

To "Kámo" je docela nevinné oslovení a jsem za něj ráda. Hlavně, aby to vydrželo. *modla*Jaga.

iugfdsy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]