Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem čerstvě po maturitě ze SŠ. Vystudoval jsem průmyslovku v oboru strojírenství (převážně CAD/CAM). Bohužel v našem městě a kraji nejsou volná pracovní místa (jsou, ale pro ty, co mají například nějakou praxi). Chtěl bych jít pracovat tedy do jiného kraje.
Jenže, jak to udělat? Jak se uživit, když bych šel tedy s "holou" kapsou? Jsem tedy čerstvě po maturitě, nemám žádné peníze na byt, na živobytí.
Ne každý je jardajagr, aby měl IHNED po ukončení vzdělání několik tisíc na kauci a ne každý se chce ihned zadlužit půjčením!
jardajagr: Po vyučení,bez příjmu ze stálé práce,bydlení atd.. a v dnešní době mu dá někdo peníze Ty chytráku tak mu je půjč.Tady nejsi v zahraničí ! Běž někam.
Vy jste celou střední nechodil na brigády a nic jste si neušetřil? V říjmu jste určitě nematuroval, tak proč nechodíte na brigády už teď?
Pokud vám nepůjčí rodina, tak stěhování v jiném kraji musíte odložit. Hned teď v pondělí nastoupit na jakoukoliv brigádu ( i tu co se vám líbit nebude). Až si našetříte na ubytovnu nebo kauci, tak hledejte nové místo v jiném kraji. Spolubydlení je také řešení až budete mít našetřeno.
To jsou otázky je přece mladý , a pracovat bude do sedmdesáti ,kdoví jestli ne déle , tak proč by musel pracovat při studiích když to neměl zapotřebí. Tato generace není jako jsme byli všichni narození před 89 !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.