Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce v jiném kraji

Od: adm odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jsem čerstvě po maturitě ze SŠ. Vystudoval jsem průmyslovku v oboru strojírenství (převážně CAD/CAM). Bohužel v našem městě a kraji nejsou volná pracovní místa (jsou, ale pro ty, co mají například nějakou praxi). Chtěl bych jít pracovat tedy do jiného kraje.

Jenže, jak to udělat? Jak se uživit, když bych šel tedy s "holou" kapsou? Jsem tedy čerstvě po maturitě, nemám žádné peníze na byt, na živobytí.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jardajagr
hodnocení

1x
Par tisíc na kauci nájmu mít budete nebo si pujcite od rodiny, zbytek budete platit z výplaty...

Ne každý je jardajagr, aby měl IHNED po ukončení vzdělání několik tisíc na kauci a ne každý se chce ihned zadlužit půjčením!

jardajagr
Tak si zajde na brigádu a odstěhuje se až příští měsíc. V zahraničí si berou půjčky na cele studium a končí školu s obrovským dluhem, tak proc by si nemohl vzít pár tisíc na ubytování.
xx*

jardajagr: Po vyučení,bez příjmu ze stálé práce,bydlení atd.. a v dnešní době mu dá někdo peníze *zed* Ty chytráku tak mu je půjč.Tady nejsi v zahraničí ! Běž někam.

jardajagr
Zajímavý,že já to tak před x lety udělal a šlo to. Při škole a oprazdninach chodil na brigády,takže sem něco nasetreno měl, navíc mám normální rodinu,takže mi rodiče nabídli,že mi něco do začátku klidně daji(nakonec sem ani nepotreboval). V nejhorším kontokorent,ten banka dá i studentovi. Po škole si našel práci v Praze, z úspor zaplatil kauci a první nájem a pak zbytek potřebných věci z výplaty.
Tak asi je načase přestat fnukat a dokázat se o sebe postarat.

hodnocení

0x

No co by, vždy se najde nějaká ubytovna! nebo si najít místo s ubytováním , možná je jich málo ,ale existují!

id
hodnocení

0x

Vy jste celou střední nechodil na brigády a nic jste si neušetřil? V říjmu jste určitě nematuroval, tak proč nechodíte na brigády už teď?

Pokud vám nepůjčí rodina, tak stěhování v jiném kraji musíte odložit. Hned teď v pondělí nastoupit na jakoukoliv brigádu ( i tu co se vám líbit nebude). Až si našetříte na ubytovnu nebo kauci, tak hledejte nové místo v jiném kraji. Spolubydlení je také řešení až budete mít našetřeno.

To jsou otázky je přece mladý , a pracovat bude do sedmdesáti ,kdoví jestli ne déle , tak proč by musel pracovat při studiích když to neměl zapotřebí. Tato generace není jako jsme byli všichni narození před 89 !

jardajagr
Tak evidentně to má zapotřebí,když teď nemá ani korunu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]