Nejste přihlášen/a.
Z wikipedie prej vir. Jenze proc se tomu rika nachlazení? To jako telo nachládne a odstane vir? Proc se to vubec stava kdyz treba clovek nemá šálu a nastydne? Co to je za blbost, ze par milimetru kuze v zime zacne byt studenych a clovek jako kvuli tomu ma onemocnět? To jako se snizenou telesnou teplotou jsme náchylnejší k chytání viru? Stejne jako proc se musi jíst telplá jídla... zaludek si to ohřeje ne? Ohrate jidlo beru to jen jako pro pocit z jidla..takove male plus nebo má teplé jídlo nejaký funkční význam? Jaká je příčinná souvislost mezi prochlazením/ochlazením vrchni pokožky kůze a chytnutí nemocí/virem?
Kdyz je to vir tak to jako muze clovek "nastydnout" jak v -5°C tak v +40°C?
Proc clovek nenastydne v +40°C ale ano při -5°C?
V nás i kolem nás je plno virů a bacilů. Náš imunitní systém je vytrvale detekuje a podle toho nastavuje obranu, udržuje nás fit. Když je ale nejhůř, zvedne teplotu, prokrví sliznice, aby se vlásečnicemi do nich dostalo více obranných bílých krvinek a my se cítíme marod. Obrana záleží na naší kondici. Člověku ubral energii boj s chladem, stresem, nedostatkem spánku, vitamínů i kyslíku z pohybu venku...A pokud si člověk ještě posunul pH na kyselejší stranu nezdravou stravou / sladkosti, uzeniny, příliš umělých potravin, mléka, málo zeleniny/, tak mají viry, bakterie, plísně v našem těle hned lepší živnou půdu k množení.
I s tou vysokou teplotou kolem je taky problém. Je to taky zátěž. Třeba angina je nemoc léta.
Kdo je otužilý, psychicky vyrovnaný, sportující, nemá nějakou skrytou chorobu / diabetes/, je odpočatý, a má ve výživě vše potřebné k obnově tkání a výrobě protilátek, tak ten nějakému prochlazení a náporu viru jen tak nepodlehne. Prostě viry musí padnout na živnou půdu sliznic lidí nečím oslabených, aby vyvolaly nemoc.
Studenou stravu by žaludek ohřál za cenu, že použije energii, která by se využila líp. Nehledě na to, že zchlazení žaludeční stěny u někoho vyvolá takové překrvení, že si třeba několika studenými pivy způsobí zánět žaludeční sliznice.
Kdyz to prezenu, tak teda muzu v zime jezdit klidne nahatej...jde teda o to abych mel zakryte vsechny sliznice
. Nahatej v zimě můžeš jezdit, když budeš otužilej, zdatnej, zdravej a tělo bude mít tak energii, aby se pomocí termoregulace udrželo teplé, prokrvené až k povrchu. Chcípáček z toho zákonitě ochoří.
Sliznice respiračního traktu jsou vstupní branou kapénkových infekcí /viry ve vzduchu/.
Je to jedno s druhým.
Při podchlazení imunitní systém nepracuje jak má. Při silném podchlazení se z toho celkem dlouho musí vylízat a za tu dobu už mají breberky udělané hnízdečko.
Ale věřím, že jsou lidi, co nachladnou i v Africe.
Když jsem v minulém tisíciletí jezdil do práce na kole, zima mi nevadila. Pravda, když teplota klesala pod -30°C, bral jsem si svetr, ale spíš jako ochranu před odřeninami. U nás se nesolilo a když jsem se držel "v pytli" za autobusem nebo náklaďákem, prášila mi škvára do očí a občas jsem "hodil rybu " na nějaké díře vyžrané solí v uježděném sněhu a ledu ..
Já tu jízdu úplně vidím.
Taky jsem jezdila celoročně na kole do práce. I těch pár "hozených ryb" ve sněhu a ledu pamatuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.