Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vyřídit slevu na MHD v Praze?

Od: ondrej88 odpovědí: 3 změna:

Chtěl bych se, prosím, zeptat, jak by někdo, kdo je v tomto již zběhlý :)

nebo je z Prahy, postupoval.

Jsem student 21 let, studuji v Praze na UK, mám od Karlovy univerzity vystavenou kartu ISIC i s licencí (to znamená, že díky ní jezdím se slevou třeba vlakem, autobusem) a potřebuji teď vyřešit dlouhodobější jízdné (minimálně čtvrtletní) se slevou po Praze (centru) tramvají.

(Je nejlepší si pořídit kartu Lítačku a potom si přes mobilní aplikaci kupovat jízdenky? A co se potom ukazuje revizorovi - stačí mu ukázat pouze tu kartu Lítačku?)

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondrej88
hodnocení

Už jsem se do toho asi trošku unáhleně pustil. Na stránce pidlitacka.cz jsem se zaregistroval a dal žádost o vydání lítačky ve Škodově paláci a zaplatil 50 korun.

Do mobilu jsem si potom stáhl tu aplikaci Lítačka, přihlásil se, zadal osobní údaje, číslo ISIC a zjistil jsem, že si kupon mohu koupit takto online a vůbec tu plastovou kartičku Lítačku nepotřebuji. Domnívám se správně? A kontrolorovi bych pak ukázal pouze ten QR kod v této aplikaci, nic víc? Děkuji.

zufgh
Taky nemám kartu, ale aplikace ano

tabletka*
hodnocení

0x

Je lepší vyřídit si permanentní kartu, nyní nazývanou přistěhovalci z východu (zejména slovenkou Krndou, bývalou primátorkou) Lítačka, ale pro někoho, kdo chce zapadnout spíše tramvajenka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]