Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se, prosím, zeptat, jak by někdo, kdo je v tomto již zběhlý
nebo je z Prahy, postupoval.
Jsem student 21 let, studuji v Praze na UK, mám od Karlovy univerzity vystavenou kartu ISIC i s licencí (to znamená, že díky ní jezdím se slevou třeba vlakem, autobusem) a potřebuji teď vyřešit dlouhodobější jízdné (minimálně čtvrtletní) se slevou po Praze (centru) tramvají.
(Je nejlepší si pořídit kartu Lítačku a potom si přes mobilní aplikaci kupovat jízdenky? A co se potom ukazuje revizorovi - stačí mu ukázat pouze tu kartu Lítačku?)
Děkuji.
Už jsem se do toho asi trošku unáhleně pustil. Na stránce pidlitacka.cz jsem se zaregistroval a dal žádost o vydání lítačky ve Škodově paláci a zaplatil 50 korun.
Do mobilu jsem si potom stáhl tu aplikaci Lítačka, přihlásil se, zadal osobní údaje, číslo ISIC a zjistil jsem, že si kupon mohu koupit takto online a vůbec tu plastovou kartičku Lítačku nepotřebuji. Domnívám se správně? A kontrolorovi bych pak ukázal pouze ten QR kod v této aplikaci, nic víc? Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.