Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Falešně negativní Covid test při výplachu nosu

Od: zzzz odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, myslíte, že výplach nosu mořskou vodou před antigenním testem ovlivní výsledek? Popř. mohu být díky tomu falešně pozitivní?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

3x

Můžeš být díky tomu falešně negativní.

hodnocení

3x
Nesnáším jakékoliv švindlovani!

Aja*palec*

Z dotazu to přímo čiší.

kami123

Víte, že jsou lidé, co si denně nosní dutinu proplachují v rámci hygieny?

Víte, že jsou lidé, kteří nevědí, jak test funguje?

Ale to víme. Jenomže tady je vedena otázka účelově, aby se vyhnula pozitivnímu výsledku. Může si proplachovat desetkrát denně, ale když jde na PCR testy, měla by to vynechat.

Neznám nikoho, kdo by si vyplachoval nos mořskou vodou, poku nemá rýmu a nebo ucpané dutiny.

kami123

Jsou lidi, co si proplachují nos močí.

Já klidně věřím, že tazatelka má obavy, že po proplachu by mohla být pozitivní.

Kde je pravda se stejně nedovíme.

zzzz
hodnocení

Děkuji za odpovědi.
Za 1.jedná se o antigen, ne o PCR a za 2. ano, dutiny nosní si proplachuji z důvodu prevence před respiračním onemocněním několikrát denně. Jen mě nenapadlo, že bych tímto svým jednáním mohla zkreslovat výsledky.
V otázce jsem se špatně vyjádřila.

72mona
hodnocení

2x
Potvrzuji. Výplach může zkreslit výsledek testu. Vím o jedné, co chtěla jet za hranice za sestrou a takto podváděla. Věděla, že je pozitivní. Charakter se nezapře. M.

liska5
hodnocení

0x

Ptáte se v nadpisu na falešně negativní a v textu na falešně pozitivní.*alene*

Jedno je jasné, že opláchnutí sliznic může způsobit, že se covid po stěru neprokáže. Čili lze být falešně negativní.

Ale tam, kde na sliznici nebyl, tak po průplachu nosu tam opět nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]