Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přemýšlení o smrti

Od: nechciudavat odpovědí: 18 změna:
Ahoj takže jsem 14ti léta holka a jednoduše už nechci žít.. A to neříkám jak nějaká depresivní třináctileta holka co se pohadala s rodiči protože nemůže na koncert, ale opravdu to myslím vážně... Posledních pár měsíců jsem hrozně často přemýšlela nad smrti a vlastně by to bylo řešení( nechci to někomu vnucovat nebo tak něco je to z čista můj názor a chci se s ním podělit) ale podle mě to je takový GAME OVER prostě konec a umrime v této hře by mi konec nevadil opravdu jediná věc co mě drží na životě je strach ze když to zkusím tak se něco nepovede aaaa to by nebylo vůbec fajn. Ale opravdu v poslední dobe se toho stalo hrozně moc a já to nezvládám hlavně protože si o tom nemám s kým promluvit a nikdo mi nerozumím. Takže jsem. Se rozhodla jsem něco málo napsat... Vlastně už jsem v ruce držela prášky abyvh se predavkovala ale nemám na to sílu opravdu jediná ven čeho se bojím je ze se to nepovede. Takze opravdu když říkám že chci konec tak to myslím vážně ty probrecene noci plné bolesti a držení v sobě řev za to nestojí to i smrt je méně bolestiva. Jak si říkám každý jednou umře tak proč ne teď...

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

minsk
hodnocení

5x

Nevratně a tragicky ovlivníš životy všem svým blízkým.

Rodičům, sourozencům, prarodičům, bratrancům a sestřenicím.

Nevím, koho máš ráda, vždycky se v rodině najde někdo, ke komu máš blízko a nemusí to být otec, či matka.

Cizíl lidem neublížíš, ale svým nejbližším neskutečně.

Není nic horšího, než přežít své dítě. Ztratit naději. Ty jsi ta naděje, Ty jsi budoucnost.

Tak se nezaobírej takovýma myšlenkama. Umyj okna, udělej rodičům večeři, uvidíš že bude lépe. A omez sezení u počítače.

Přišli jsme na svět a nikdo nevíme proč, jaký má náš život smysl. Ale každý se s tím nějak popereme.

Prožij si svůj život naplno, nevíš, koho ještě v životě potkáš, co v Tobě dříme za schopnosti, jsi tady, abys někomu třeba pomohla, aby se Ti narodilo geniální dítě, nevíme, nikdo nevíme proč.

Není nic horšího, než zpackaná sebevražda.

jitul

Krásně napsané

liska5
05.10.21 11:10

*srdce*

hodnocení

4x

Zda se, ze volas o pomoc. Zavolej tedy na 116111. Kdykoliv. Je to linka krizove pomoci pro deti a mladistve. Vyslechnou si Te a kdo vi, treba Te s tvym trapenim pomuzou nebo poradi, nebo pomuze samotne vypovidani se.

hodnocení

2x
Jedno řešení by bylo. Počkat.
Kdyz jsem měla pocit, že už je konec, že už vím jistě, že to nezvládnu, nemám už sílu, nebo trpělivost, už to nejde, nešlo nic, šlo ještě chvilku počkat. A změnit myšlenky. Z opakování si těch o konci, o nezvládnutí a o tom, že už není síla na nic. Já jsem právě měla i nesnesitelné bolesti těla, teda křeče do břicha, hrozné bolesti hlavy a pocit, že bych tím právě všem blízkým usnadnila cestu, vždyť já jsem byla jejich problém, který si nepřáli (i takové myšlenky s těmito stavy souvisejí, a věcné konflikty s okolím)..., na myšlenky jiné. Silnou prosbu a přání o pomoc.
Je to jako u křížovky. Nevíte jen jediné slovo a celá další část křížovky na něj čeká. Jen najít jedno slovo. Jedinou myšlenku, jiný pohled, který Vás najednou úplně posune. Ale pak je najednou konec konce. Najednou to jde. A je to super. Ze světa zmizely barvy, byl temný a najednou se rozjasnil. Bolesti zmizely. Nevěděla jsem jak, ale věděla, že se s tím porvu z posledních sil. Ale nebylo s čím. Problém najednou sám zmizel.
S odstupem času stejný problém vypadá úplně jinak. Jde zvládnout, stačí se podívat jinak.

Dalo by se to ještě říci tak, že přijmeme své problémy a smíříme se s nimi, přestaneme proti tomu bojovat. Když to dokážete, pak se kolikrát stane zázrak a vše se samo vyřeší.

Hezky napsané..a chce to prostě i tu změnu..zkusit změnit přátele, okolí, zájmy..ve starším věku třeba práci apod, kde se člověk necítí dobře..třeba i odškrtnout své blízké-sourozence, rodiče, pokud se s nima necítíš dobře. Prostě se s okolím nemazlit..je to TVŮJ život a nikdo ti nestojí za to, aby ses kvůli někomu nečemu trápila.

nechciudavat
hodnocení

Omluvám se za nespisovnost a pravopisné chyby opravdu jsem to psala rychle...

minitroll
hodnocení

0x
A co se ti tak strašného stalo, že celé noci brecis? Ve válce jsi přišla o celou rodinu? Vyhořel vám dům? Máš nevylecitelnou nemoc a každodenní neutisitelne bolesti? Nemáte na jídlo a příští týden skončíte na ulici?

kami123
hodnocení

0x

Ty jsi smutná?

liska5
hodnocení

0x

Tak to je mi Tě líto, že nevidíš, proč bys měla na tom světě být. Já jsem pětkrát tak starší a mám naopak strach, že plno věcí už nestihnu spatřit nebo prožít.

Nenapadlo Tě, že to není normální a že to musíš řešit s odborníkem?

A vědí to rodiče, že už to chceš zbaběle zabalit? Přece musí vidět, jak se cítíš. Mluvíš s nimi?

liska5

Jo, a piš! Tady máš možnost si popovídat, když říkáš, že Ti to chybí.

cikitsaka
hodnocení

0x

Měla by ses spíš bát, že se to povede. Mnozí lidé, kteří sebevraždu přežili, popisovali hororové zážitky z doby, kterou strávili mimo tělo (navenek v komatu). Sebevražda je totiž řešení "z deště pod okap". Ve fyzickém těle můžeme problémy řešit, bez něj už to moc nejde. Podívej se na film Duch (P. Swayze, D. Moore).

jitul
hodnocení

0x

05.10.21 08:55

Přeji si, aby jsi se o tento krok nepokoušela, Píšeš, že nevíš proč, že nemáš depresivní nálady a přesto máš tuto myšlenku? Třeba Tě něco malinkého trápí a jak píšeš, nemáš to komu říct... tím trápením je momentálně myšlenka na smrt si myslím, přemýšlíš o ní až tak, že nemúžes spát. Třeba je za tím něco víc? nevím , ale smrt není asi úpně dobrý nápad. Pokud chceš , můžeš mi napsat na email- třeba se vypovídáš, probereme to spolu a bude ti lépe :) , ráda tě vyslechu , hezký den

email:

dytka.kada@seznam.cz

[Opravit příspěve/...

Skočit na otázku
Vložit novou otázku

hodnocení

0x

My tady chápeme, že máš nějaké trápení, každé trápení, ať je malé nebo velké je prostě trápení. A to malé ti může přpadat velikánské, cizí člověk to bere jako malichernost. Ale z každého trápení se máš poučit a ne se zabít. Pokusíšli se o sebevraždu, navždy budeš mít nálepku : to je ta bláznivá, co se chtěla zabít. To bys určitě nechtěla. Klidně nám sem napiš, jestli ti ubližuje nějaký člověk, nebo jestli v noci pláčeš a nevíš proč. Nebo zavolej na to číslo, které ti radí nahoře.

hann
hodnocení

0x

Napiš co tě trápí, rozepiš se, ono se pak lépe radí, povzbuzuje a "nakopává".

dejv123*
hodnocení

0x
Já to znám, ale já mám zdravotní problémy s nespavostí a už z toho blaznim a ta sebevražda vypadá jako jediný řešení, ale odhodlat se k ní není vůbec jednoduchý. Pokud nejseš nějak těžce nemocná, tak se zkus někomu svěřit a můžeš jít třeba dobrovolně do blázince, tam si od všeho odpočneš a budou se ti tam věnovat. Hlavně pokud máš depresi na to jsou léky a třeba ti pomůžou

kirdas
hodnocení

0x
Chápu, že momentálně se cítíš beznadějně, ale to nad čím přemýšlíš není řešení. Ani to není tak jak jednoduché. Minulý rok jsem byla u toho když mi opravdu blízký mladý člověk ukončil svůj život způsobem, který píšeš. Bylo to z důvodu onkologické nemoci a nesnesitelných bolestí. Slíbila jsem, že až ta doba nastane, budu s ním. Věděla jsem to od června a v září nastal trn čas. Ty měsíce do září byla nesnesitelná muka jelikož jsem jen čekala, kdy mi zazvoní telefon a tam se ozve to “už”. A to, co jsem zažila už nikdy nedostanu z hlavy, přestože to bylo pro toho dotyčného vysvobození. Jsem zdravotní sestra, věděla jsem do čeho jdu a to, co následovalo mi způsobilo obrovské trauma. Ale slíbila jsem to a i když to mělo následky, nelituji toho. Jsem ráda, že neumřel sám. Je třeba myslet i tímto způsobem. Nejde jen o to, že ulevíš sama sobě, ale hlavně mysli na to jaké trauma způsobíš svým blízkým.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]