Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mý přátelé berou drogy

Od: marketa* odpovědí: 25 změna:
Dobrý den, bohužel mně blízcí lidé berou drogy, a mám strach, o jejich zdraví a život, nedokážu je přimět k tomu aby přestali, jelikož samy to asi nechtějí, jde o nelegální drogy, které dostanou v klubech a probudí se ani neví kde, co mám dělat abych zabránil jejich závislosti, chci zpátky své střízlivé kamarády, kteří neberou drogy a vydrží déle jak týden bez alkoholu.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Proč je chceš zpátky? Není jednodušší a lepší si najít nové, normální kamarády?

marketa*
hodnocení

protože je znám mnoho let a jednim z nich je muj byvaly pritel a nechci aby dopadl zle, stale se stýkáme
marketa*
hodnocení

a hledat nove pratele v dnesni dobe je velmi tezke jelikoz nikomu se neda verit a drogy bere skoro kazdy, jen chci zpet sve stare pratele kteri brali zivot vazne

Záleží, v jaké žiješ bublině. Z mých známých a z kamarádů/kamarádek mých dětí nebere drogy nikdo.
Lidé se mění a jít zpět se nedá. Se s tím smiř.

Každý bere drogy? Kde to žiješ? Moji přátelé neberou. Ani jeden!

Pokud žiješ v Praze nebo nějakém ghetu, tak bych se asi nedivil, ale neznamená to fakt, že pokud je ve tvém okolí všichni horlivě berou, tak to tak nevypadá všude.;)

hodnocení

2x

Když jsi kluk s nickem Markéta, napadla mě souvislost se zdejším tazatelem s nickem Elizabeth. Nemáte něco společného? Nemohu se toho dojmu zbavit. Jaga.

marketa*
hodnocení

nejsem kluk jsem holka

co mám dělat abych zabránil jejich závislosti,
...

hodnocení

2x

Mý přátelé berou drogy.

To bych napsat nedokázal. Proč máš potřebu nějaké ztracené existence předělávat? Není lepší si najít kamarády, kteří drogy neberou? Co tě nepotáhnou ke dnu?

hodnocení

1x
Markéto.. Když mi bylo jako tobě,tak bohužel v mém okolí.. kamarádi z dětství a spolužáci měli taky stejné "zájmy" .Opravdu dost lidí zkoušelo trávu atd.. Měl jsem v to období dojem, že jen já jsem nenormální! Ale nikoho nezachraňuj a hlavně nepodporuj finančně..Řekni jim svůj názor a ostatní je na nich.. bohužel.Kdo má v sobě trošku rozumu,tak s tím přestane sám.Já se zkazil jen cigaretami a pivem..Ale spousta lidí o kterých jsem psal zůstala u těch drog a je to hnus,co z nich dneska je.. Buď ráda, že ty jsi rozumná a netrap se tím.Můžeš jim jen říct svůj názor a opakovat jim to.Víc s tím stejně neuděláš, akorát se zbytečně budeš trápit..

ann*
hodnocení

1x

Ty s tím nic neuděláš, oni už jsou jiní a ještě by ti někde rozbili hu.u, kdyby cítili, že je chceš převychovávat. Radši se jich straň, najdi si lepší kamardy. Mezi tyto by si už ani nezapadl.

kami123
hodnocení

0x

Kolik je ti roků?

Kolik je jim?

Kolik jich je?

Jaké drogy?

Čím se živí?

Kde berou na drogy?

marketa*
hodnocení

je jim okolo 19 let me je 18
je jich pár
to nevím presne nejspis marihuana mozna kokain pervitin xanax extazi, nevyznam se v tom moc
dostavaj bud zadarmo nebo od rodicu penize kteri to nevedi a nebo si vydelavaji na brigade, mají na to lidi
kami123

Podle mne se nejedná o závislost, ale o přirozený průbeh doprovázející tento věk.

Ty s tím bohužel nenaděláš nic moc.

Vzhledem k tomu, že přesně nedokážeš říct o co jde, bych i řek, že se od nich sama členíš.

To že nyní něco zkoušejí, neznamená, že to jsou ztracené existence. Bohužel jedince se slabou vůlí to ale potkat může.

Drogy nejsou v podstatě špatné. Jejich zneužívání ale ano.

Můžeš napsat své obavy rodičům, ale ti stejně asi nic nezmůžou, případně to i mohou zhoršit.

Můžeš být kamarádům vzorem a ukázat jim, že se dá bavit i bez drog.

Můžeš si i najít jiné kamarády.

Můžeš se i nějak podílet na potlačení distribuce drog.

Pokud se jedná ale jen o trávu a alkohol, tak by to možná chtělo z tvé strany trochu tolerance.

zaseja

Já bych netoreloval ani ten alkohol.

liska5
hodnocení

0x

Chodí do školy? Vědí to jejich rodiče?

marketa*
hodnocení

ano chodi ceka je vsechny maturita, nevedi to jejich rodice, jim je asi fuk ze chodi do klubu kde se toto deje ale vim ze kdyby to vedeli tak by zakrocili, a oni to rodicum nereknou samozrejme

nick6388
hodnocení

0x
Rozhodně ti pouze mohu doporučit z osobní zkušenosti ať si poslechneš skladu od MISTRA řezníka s názvem Linka Bezpečí přece nechceš být jako tito fosilové (místní MUDRci a odborníci? ) kteří namísto rozumné diskuze mažou odpovědi jelikož oni vše neví a když má pravdu někdo jiný tak to nelze připustit a budeme mazat odpovědi *smich* a nejlepší je ti smažou odpověď i když neporušuje ani trošku ŽÁDNÉ pravidlo chudáci ách jo *smich* *haha*
PS: slovo "chudáci" není urážka ani sarkazmus pouze má upřímná lítost správců zde
kami123

Podle mne tu není cenzura zas extra přemrštěná.

Sice vidím, že se tu promazává, ale když si chtějí udržet určitou formu, tak je to nutné.

nick6388- je zajímavé, že se tu mažou dopovědi? Jak jsi na to přišla-přišel? Píšeš nesmysly-pokud by se mazalo, -tak věř tomu , že ti "chudáci" správci by zrovna tuto odpověď -nesmyslnou odpověď, ihned smazali!

Jj to je to nanější mládí, které chce určovat směr budoucnosti a přitom ani neumí určit své pohlaví!

kami123

To se zas neboj, takové odpovědi mizí třeba za čas.

Já s tím nemám zas takový problém. Ale jakákoliv cenzura je podle mne špatná.

Jistě za čas to zmizí-zapadne to a další případný tazatel na toto téma založí nové vlákno!Zde asi moc hlavně těch neregistrovaných tazatelů NIKDY nepoužije hledání!

joudic*
spis se tu zacalo mazat pokoutne, to nebyvalo, vzdy bylo v inboxu i upozorneni na porusene pravidlo, nyni uz se mi parkrat stalo, ze tise a nenapadne odpoved zmizela bez upozorneni a ani v otazce neni po ni stopa
zaseja

joudic, máš pravdu, a je to často i bezdůvodně.

joudic*
hodnocení

0x
to je normalni, je treba pockat cca do jejich 25 u nekterych i do 30 a normalni kamaradi budou zpet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]