Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sedět v autě po operaci bederní páteře?

Od: karlosdos* odpovědí: 12 změna:

dobrý den , manželka je po operaci bedernípáteře , musí nosit stahovací krunýř , občas ji převážím na sedadle spolujezdce .mám fiata grande punto ,jak nastavit správně sedadlo , případně použít podsedáky , máte někdo zkušenost , děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když jsem byla po operaci, kromě propouštěcí zprávy mi také žádné pokyny, jak se chovat a co dělat, nedali. Proto jsem se ptala. Sestřiček, lékařů, spolupacientek. Dozvěděla jsem se všechno, co jsem potřebovala. Co s nohou, jaký úhel, nepřekládat nohu přes nohu apod. Jak chodit, zda s holemi, jak daleko, jak často, abych něco neprovedla. Měl jste se ptát.

Nevěřím, že by Vám, jako manželovi pacientky, zamítli podat informace. Mně v nemocnici řekli, že si musím zvolit heslo, to nahlásit jenom blízkým lidem, kterým oni pak mohou poskytnout bližší informace. Nahlásila jsem proto heslo manželovi, dceři a synovi. A tito 3 lidé pak mohli dostat zprávy, pokud si zavolali. Pokud by snad chtěla informace teta ze 3. kolena, té už by to neřekli. Ale u Vaší paní jste určitě na prvním místě, máte proto právo se o jejím zdrav. stavu dozvědět všechno potřebné. Dali jí možnost zřídit si to heslo pro poskytování informací? Pokud ano, využila toho? Jaga.

tabletka*
hodnocení

0x

Zkušenosti mám, tak se trochu podělím. V autě jezdit jen v nejnutnějším případě, otřesy způsobené jízdou, zejména jízdou po českých silnicích i zdravé páteři škodí, kratší dobu po operaci jsou přímo zakázané. Dobře je sedadlo dát do pololeže, aby byla páteř spíš v tupém úhlu. A nejezdit jak šús (to se týká řidiče). Já jezdila jako spolujezdec na zadním sedadle, jakoby bokem, nohy jsem si dávala na sedadlo vedle sebe, ale pak je zas trochu problém s tím, oč se opřít. Tam se hodí nějaký pevnější polštář.

asd1
hodnocení

0x

Konzultuj s lékařem.

Obecně sklopit opěradlo aby spíš ležela. Nejezdit divoce a nebourat ;)

karlosdos*
hodnocení

Děkuji , ale oni nám nedali žádný manuál , jak se chovat v době šesti týdnů než pojede do Brna na kontrolu. To znamená , jestli může chodit ven na provházky s tím korzetem ,jestli může jezdit v autě ve vyjímečných případech, třeba na kontroly j jiným lékařům.Víme , že si má cvičit a neohýbat se.já jako manžel nemám nárok na informace z důvodu ochrany osobních ůdajů o zdravotním stavu mě ženy a zneužití informací . Tak to je neuvěřitelné.

tabletka*

Nu, internet zjevně máte, do jakéhokoliv vyhledávače zadáte "Jak se chovat po operaci bederní páteře"a dozvíte se všechno mnof.cz/...

Tak snad si poradíte, prokrista, není to tak složité.

.já jako manžel nemám nárok na informace z důvodu ochrany osobních ůdajů o zdravotním stavu mě ženy To by mne Karlosi tedy zajímalo jak jste na toto přišel. Jedině, že Vám Vaše paní nedůvěřuje a nedala lékařům svolení podávát Vám , jakožto manželovi, informace o svém zdr. stavu!Jinak víte čím jezdí p.Marek Eben? Když jeho paní začala mít zdr. problémy tak řešil podoné. Zkoušeli , jeho slovy, všechny modely aut co se tehdy v Československu dala sehnat-až vyzkoušeli , tehdy asi docela novinku-někdy po 1985, Citroen BX, tedy auto s hydropneumatikou, a s těmi jezdí dodne., akorát s novějšími modely. Tuším že onehdy říkal že jezdí v C6,ale ono stejné vlastnosti má i C5, ovšem 2 a 3 generace, dlaší už hydro nemají!

karlosdos*
hodnocení

děkuji , to už jsem našel dříve, jenom mi jde o to proč to nedává nemocnice u svaté anny v Brně pacientům při propuštění.Už jsem jim to psal , mně jako manželovi , vůbec žádné informace ,ani emailem ,ani po telefonu . To jsem tedy překvapen . Jsem z Jihlavy a tady jsem informace po telefonu měl.Manželka je nervově labilní , léčila se na psychiatrii, tak všechno vyřizuji za ní.Pokud jsemse tady na poradně ptal , chtěl jsem jenom vědět zkušenosti pacientů kteří už takovou operaci prodělali , děkuji za pochopení všem kteří to čtou.

tabletka*

Však jsem vám svou zkušenost popsala. Snad pomůže.

asd1

Mám pocit že manželovi info dát musí. Jinak ověřená plná moc k zastupování...

Neco informací je tu, projdi si to... Měla by hned porobíhat i rehabilitace, obecně už v nemocnici a hned potom, tam můžeš řešit i dopravu... Ale ten pololeh - nic lepšího moc nevymyslíš...

Pooperační rehabi/...

Vertikalizace z l/...

Vždy, když jsem nastupovala do nemocnice na operaci, musela jsem vymyslet heslo kvůli podávání informací okolo mého zdravotního stavu. Kdo si zavolá a zná heslo, ten informace dostane. Asi to tak nefunguje v každé nemocnici.

karlosdos*
hodnocení

Už je to konečně vyřešeno , instrukce poslali manželce po její žádosti v příloze e mailem. Jenom se divím , proč jí to nemohli dát při propuštění z nemocnice?Je to škoda , měli jsme dobré recenze na FNUSA BRNO, OPERATÉŘI ODBORNÍCI BUDOU DOBŘÍ , ALE TO NÁSLEDNÉ JE ŠPATNĚ , DŮLEŽITÉ, INFORMACE CHYBÍ.Je to těžké v naších letech kdy nám bude 70 , potřebujeme všechno dobře vysvětlit , jinak se nervujeme oba a zbytečně , informace a zase informace .ty chybí.proč je mám hledat na internetu a prosit o ně nemocnici.?

Proč hledat informace na internetu?
Já myslím, že to je dobou a taky lidmi. Různých letáků s informacemi je tolik a docela nepodstatnych informací, že se lidem možná už ani nechce číst další. Spousta lidí by papírek s informacemi jen zahodila. Řekla bych, že to ti doktoři hned poznají, že to moc lidí nečte. A tak spíše počítají, že si informace podle potřeby lidi najdou sami, pokud by měli zájem se o své nemoci víc dozvědět, a to třeba už před operací.
Takhle si jednou můj manžel postěžoval, že u své nemoci mohl dostat alespoň na papírku, jaké potraviny může jist a jaké ne. Říkám mu, že takový papírek dostal. Doma řekl, že žádnou dietu držet nebude a papírek hned vyhodí. Já jsem si ho nechala. Myslím, že takoví pacienti trochu mění přístup lékařů, protože na mne to působilo jako nezájem pacienta. Pak může mít lékař obavu, že takoví jsou všichni pacienti. Nezeptají se, tak třeba nemají moc zájem. Pokud si teda nezjistili už všechno předem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]