Nejste přihlášen/a.
dobrý den , manželka je po operaci bedernípáteře , musí nosit stahovací krunýř , občas ji převážím na sedadle spolujezdce .mám fiata grande punto ,jak nastavit správně sedadlo , případně použít podsedáky , máte někdo zkušenost , děkuji.
Když jsem byla po operaci, kromě propouštěcí zprávy mi také žádné pokyny, jak se chovat a co dělat, nedali. Proto jsem se ptala. Sestřiček, lékařů, spolupacientek. Dozvěděla jsem se všechno, co jsem potřebovala. Co s nohou, jaký úhel, nepřekládat nohu přes nohu apod. Jak chodit, zda s holemi, jak daleko, jak často, abych něco neprovedla. Měl jste se ptát.
Nevěřím, že by Vám, jako manželovi pacientky, zamítli podat informace. Mně v nemocnici řekli, že si musím zvolit heslo, to nahlásit jenom blízkým lidem, kterým oni pak mohou poskytnout bližší informace. Nahlásila jsem proto heslo manželovi, dceři a synovi. A tito 3 lidé pak mohli dostat zprávy, pokud si zavolali. Pokud by snad chtěla informace teta ze 3. kolena, té už by to neřekli. Ale u Vaší paní jste určitě na prvním místě, máte proto právo se o jejím zdrav. stavu dozvědět všechno potřebné. Dali jí možnost zřídit si to heslo pro poskytování informací? Pokud ano, využila toho? Jaga.
Zkušenosti mám, tak se trochu podělím. V autě jezdit jen v nejnutnějším případě, otřesy způsobené jízdou, zejména jízdou po českých silnicích i zdravé páteři škodí, kratší dobu po operaci jsou přímo zakázané. Dobře je sedadlo dát do pololeže, aby byla páteř spíš v tupém úhlu. A nejezdit jak šús (to se týká řidiče). Já jezdila jako spolujezdec na zadním sedadle, jakoby bokem, nohy jsem si dávala na sedadlo vedle sebe, ale pak je zas trochu problém s tím, oč se opřít. Tam se hodí nějaký pevnější polštář.
Děkuji , ale oni nám nedali žádný manuál , jak se chovat v době šesti týdnů než pojede do Brna na kontrolu. To znamená , jestli může chodit ven na provházky s tím korzetem ,jestli může jezdit v autě ve vyjímečných případech, třeba na kontroly j jiným lékařům.Víme , že si má cvičit a neohýbat se.já jako manžel nemám nárok na informace z důvodu ochrany osobních ůdajů o zdravotním stavu mě ženy a zneužití informací . Tak to je neuvěřitelné.
Nu, internet zjevně máte, do jakéhokoliv vyhledávače zadáte "Jak se chovat po operaci bederní páteře"a dozvíte se všechno mnof.cz/...
Tak snad si poradíte, prokrista, není to tak složité.
děkuji , to už jsem našel dříve, jenom mi jde o to proč to nedává nemocnice u svaté anny v Brně pacientům při propuštění.Už jsem jim to psal , mně jako manželovi , vůbec žádné informace ,ani emailem ,ani po telefonu . To jsem tedy překvapen . Jsem z Jihlavy a tady jsem informace po telefonu měl.Manželka je nervově labilní , léčila se na psychiatrii, tak všechno vyřizuji za ní.Pokud jsemse tady na poradně ptal , chtěl jsem jenom vědět zkušenosti pacientů kteří už takovou operaci prodělali , děkuji za pochopení všem kteří to čtou.
Mám pocit že manželovi info dát musí. Jinak ověřená plná moc k zastupování...
Neco informací je tu, projdi si to... Měla by hned porobíhat i rehabilitace, obecně už v nemocnici a hned potom, tam můžeš řešit i dopravu... Ale ten pololeh - nic lepšího moc nevymyslíš...
Vždy, když jsem nastupovala do nemocnice na operaci, musela jsem vymyslet heslo kvůli podávání informací okolo mého zdravotního stavu. Kdo si zavolá a zná heslo, ten informace dostane. Asi to tak nefunguje v každé nemocnici.
Už je to konečně vyřešeno , instrukce poslali manželce po její žádosti v příloze e mailem. Jenom se divím , proč jí to nemohli dát při propuštění z nemocnice?Je to škoda , měli jsme dobré recenze na FNUSA BRNO, OPERATÉŘI ODBORNÍCI BUDOU DOBŘÍ , ALE TO NÁSLEDNÉ JE ŠPATNĚ , DŮLEŽITÉ, INFORMACE CHYBÍ.Je to těžké v naších letech kdy nám bude 70 , potřebujeme všechno dobře vysvětlit , jinak se nervujeme oba a zbytečně , informace a zase informace .ty chybí.proč je mám hledat na internetu a prosit o ně nemocnici.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.