Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Kolik je tak průměrná útrata pro 2 lidi za jídlo, drogerii a další nutné věci? Já utratím za sebe a přítelkyni 6 tisíc, a přijde mi to strašně moc. Navíc je to studentka a o víkendech chodíme na obědy k její rodině, takže platím já. Přijde vám to adekvátní, nebo by měla taky přispívat? Rodiče jí posílají 2tisíce na jídlo, ale ty si nechává pro sebe. Na druhou stranu, vždy, když ji něco nekoupím, třeba koblihy, si stěžuje rodičům, jaký jsem škrt kvůli 6korunám. Ve skutečnosti je toho daleko víc, ale ty koblihy jsou poslední kapka, kterou už ne. A pak na mě ty její rodiče na obědě divně koukají a dostanu třeba o knedlík míň, když tak šetřím. Na ty obědy bych nejradši nechodil, ale bydlíme v bytě vedle...
Nějak nerozumím zcela Vaší otázce. ... o víkendech chodíme na obědy k její rodině, takže platím já. To přijdete k jejím rodičům, u vchodu sedí maminka s kasičkou, Vy zaplatíte a teprve pak se Vám nakládá na talíř. Je to divné, ale možné to je.
Proč neřeknete té své hvězdě, aby o víkendech vařila? Knedlo zelo vepřo, svíčkovou, řízky a salát, to jistě zvládne. A nemusíte ostouzet u rodičů, když se Vám zdá, že na vás divně koukají. Najezte se doma a hotovo.
Vy tedy platíte všechny potraviny i drogerii / prášky na praní, mýdla, šampóny, toal. papír...Myslím, že jste si ji rozmazlil a teď už s tím nepůjde mnoho dělat. Měl jste hned zkraje nastavit pravidla: tohle budu platit já, tohle Ty. Teď se jí to líbit nebude, už si zvykla.. Nemohla by na brigádu, jako mnoho jiných studentek, aby Vám přispěla?
Kdo jí platí obuv a oblečení? To hradí z těch 2000/měsíčně od rodičů? Kdo platí nájem a energie? Tedy vodu, plyn a elektřinu? Nebo ta studující chudinka na to nemá? Až začne pracovat, věřte, že lepší to už těžko bude. Už si moc zvykla, že koláče jsou někdy i bez práce.
Záleží jen na Vás, jak moc ji milujete. Ale myslím si, že Vás nestydatě dojí. A možná, až skončí studia, sbalí se - a na shledanou. Připadá mi velice práskaná. Za mě bych ten vztah ukončila. Ale to záleží čistě na Vás, já se slečnou nežiju. Jaga.
Zdravím. Tak ty 2 koblihy a o knedlík míň, by mě taky donutily k zamyšlení. Minimálně nad tím, zda je řádně nahlášeno, že dcerunku nevyživují rodiče a nebydlí s nimi ve společné domácnosti, ale vyživujete ji vy a bydlí s vámi ve společné domácnosti. Neboť např. pro úlevu na daních rodičů a pobírání rodičovského příspěvku je podmínka, že student musí žít ve společné domácnosti s rodiči, kteří tyto dávky od státu čerpají. Navíc rodiče mají vůči svému studujícímu potomkovi vyživovací povinnost, takže pokud dcerunka nebydlí v bytě s nimi a nejí za jejich peníze, ale ve vaší domácnosti - to znamená ve vámi placeném bytě a jí za vaše peníze, měli by jí platit výživné. To je od každého částka zhruba jako částka alimentů = cca od každého 5.000,-Kč měsíčně na studentův účet + odevzdávat rodičovský příspěvek každý měsíc na stejný účet a samozřejmě neuplatňovat neoprávněně úlevu na dani. Tak to trochu vypadá, že rodiče parazitují na státu a dcerunka na vás. To jsou věci... Ida
Zaklad je vy delavat dost na to, aby si tohle vubec nemusel resit.
A pokud dostavas malo knedliku, tak si popros o dalsi. Pusu snad mas.
Naše rodina, já, manželka a dvě děti 7 a 8 let, utratíme měsíčně jenom za jídlo cca 10 tisíc. Taky mi to přijde strašně moc a pořád koukám, kde ušetřit. Nejhorší je chodit do krámu často a nakupovat. To se utratí strašnejch peněz. Nejlepší je jít jen jednou, dvakrát za měsíc, udělat větší nákup a pak už ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.