Nejste přihlášen/a.
Asi Vám nerozumím.
Nikoho jsem nenakazil, vždy když to jde se lidem vyhýbám (to od začátku tohoto šílenství).
Jsem očkovaný, stejně jako většina mé rodiny.
Pokud něco a někde musím na ústech mít, pak obyčejnou chirurgickou roušku.
A mimochodem, o vhodnosti nošení těchto "věcí" na ústech se neshodnou ani lékaři (a to nemluvím o ortopedech, on to "nerad" připouští i náš vrchni epidemiolog).
V zimě, když bylo "nutné" nosit roušku i venku jsem ji nenosil, protože jezdím na kole a mám brýle. Když pominu že v těchto případech byla rouška absolutní hovadina, tak bych se na kole se zamlženými brýlemi zabil zcela určitě (na Covid bych umřel jen "možná").
Já svět rozhodně nezachránil, ale Vy také ne.
Roušky nebo respirátory? Pokud vím tak kdysi byly nařízené respirátory místo roušek. Jestli už to bylo zrušené a stačí rouška to nevím. Až tak pozorně ty opatřeni nesleduji a tak jsem možná něco přehlédnul.
Nevím, asi jak kde. Já chodím bez respirátoru, který je u mnohých z důvodu neměnění po každém jednotlivém použití smrdutým hadrem plným plísní, roztočů a bakterií, celkem bežně všude a nikdo nic nenamítá. Jediná výjimka byla baba v autobuse, která se vehementně domáhala toho abych si nasadit respirátor, bo je tu mor. Načež jsem jí v klidu odpověděl, že pokud není od policie nebo hygieny, že se s ní nebudu o ničem bavvit naschle. Měla z toho hysterický záchvat, ale protože jsem zrovna vystupoval, tak nevím, jestli jí je*blo hned nebo ji našel řidič až na konečné.
"Za všechny lidi, co to mají v hlavě ještě trochu v pohodě, "roušku" dolů."
Ano. A čím dřív to takoví lidé chytnou a čím horší budou mít průběh, tím lépe. Jen je chyba, že než je ten virus skolí, stihnou nakazit řadu dalších "nerozumných" lidí.
noxi - ta průmyslová ochrana proti prachu velmi dobře chrání okolí. Nositele málo. To jste stále nepochopil?
Ano, Babišovi pomalovali náměstí křížky, protože opatření jeho vlády byla nedostatečně přísná a házeli po nem vejce, protože byla příliš přísná.
Aha - protizákonná. Protizákonnost ovšem spočívala v tom, že nějakému soudci připadla nedostatečně zdůvodněná.
Pokud jde o včasnost - byla zem, kde ve 22:00 vyhlásili totální lockdown s platností od 23:59:59. A jiná, kde kvůli jednomu nakaženému totálně zavřeli několikamilionové město. Takhle jste to chtěl? A to by se soudci líbilo? Opravdu?
Nebo byste volil cestu přímo Wu-Chanskou?
Důvěru lidí narušily žvásty opozice a spojených médií. Protože co Babiš činí, špatně činí. A samosebou - pár právníků si taky muselo tahat triko ..
Koukám, že se nedočkám, jak se tedy měla KONKRÉTNĚ vláda zachovat. Co přesně měla dělat třeba v únoru, v březnu?
jenyku - ono je to asi s jakýmkoli zadáním úkolu (i u nás ve firmě) - udělejte to správně, levně a hotové to mělo být včera. Jestli to má být letadlo, ponorka nebo lopata neříkáme, ale ať je to správně ..
někde tu kolovalo i vyjádření ministrů vnitra a zdravotnictví - víme že je to protiústavní,ale stejně to schválíme a pak se uvidí...
Jenyku, nedočkáte se tohoto sdělení. Ani toho, že soudci sdělili, že nezpochybňují rozhodnutí vlády, ale jen špatně a nedostatečně zdůvodněné. Přitom zdůvodnění bylo na několik stránek textu, ale přesto málo. V cizině se taky zakazovalo, někdy i přísněji, nežli u nás. Viz cestování dále jak 3 km od bydliště.
Nevím jak je to nyní aktuálně v Polsku. Byl jsem v Polsku v srpmu v Castoramě a při vstupu jsem byl upozorněný abych si nasadil roušku protože jsem na to zapomněl.
Asi někdy loni nebo předloní (přesně si to už nepamatuji) v době kdy povinnost nošeni roušek byla i venku jsem byl v Polsku na příhraniční tržnici a roušky jsem tam viděl nasazené většinou u Čechů kteří tam byli. Poláci jak kdo a někteří se na mne dívali jako na nějakého podivína, že mám nasazenou roušku nebo měli i ne příliš slušné poznámky na to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.