Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neoprávněné nošení respirátoru

Od: jan* odpovědí: 55 změna:
Nedávno na mne v obchodě zavolali městské strážníky kvůli tomu, že nemám v supermarketu nasazenou roušku.Vrátil jsem se nedávno z Polska kde už vůbec žádné opatření neřeší v hromadné dopravě ani v obchodech,nosí to jen ten kdo chce a bojí se covidu.Tady to doslova nutí a vymáhájí přes strážníky.Pokuď to ústavní soud smetl ze stolu a není na to žádný zákon jen nařízení tak proč to nepochopí a stejně mne kvůli tomu prudí. Koho tedy poslouchají politiky kteří mají nesmyslná nařízení nebo soudy které se opírají o zákony?

55 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

19x

Ale Vy jste oprávněn nosit respirátor. Nevím, proč si stěžujete ..

jabraka*
hodnocení

13x

Tazatel asi patří ke skupině protesterů kteří proti nočení respirátorů bojují,jako o vlastní život.Pak nadávají na Babiše,že zavinil 40 000 mrtvých a nepřiúustí ,že těmi,kdo za to skutečnou odpovědnost nesou,jsou oni.

JABRAKA

hodnocení

9x
Respirátor jsem neměl na ústech dobrého půl roku, spíše více..
Chce to klid a nohy v teple.
qwert
Jste hrdina. Moc vás obdivuju. Doufám, že jsou vám vděční i všichni přeživší ve vašem okolí, byla to právě vaše odvaha, která je před virem zachránila.

Asi Vám nerozumím.

Nikoho jsem nenakazil, vždy když to jde se lidem vyhýbám (to od začátku tohoto šílenství).

Jsem očkovaný, stejně jako většina mé rodiny.

Pokud něco a někde musím na ústech mít, pak obyčejnou chirurgickou roušku.

A mimochodem, o vhodnosti nošení těchto "věcí" na ústech se neshodnou ani lékaři (a to nemluvím o ortopedech, on to "nerad" připouští i náš vrchni epidemiolog).

V zimě, když bylo "nutné" nosit roušku i venku jsem ji nenosil, protože jezdím na kole a mám brýle. Když pominu že v těchto případech byla rouška absolutní hovadina, tak bych se na kole se zamlženými brýlemi zabil zcela určitě (na Covid bych umřel jen "možná").

Já svět rozhodně nezachránil, ale Vy také ne.

zajoch
hodnocení

8x

Každý stát má svá nařízení podle své aktuální situace. U nás se respirátory nosí a Poláci když k nám přijdou, jsou v cizí zemi, takže dodržují zase naše nařízení a respirátory nosí.

hodnocení

6x

Je jedno, kde jste byl, v obchodech se musí nosit roušky.

pna

Roušky nebo respirátory? Pokud vím tak kdysi byly nařízené respirátory místo roušek. Jestli už to bylo zrušené a stačí rouška to nevím. Až tak pozorně ty opatřeni nesleduji a tak jsem možná něco přehlédnul.

Překlep, měl jsem napsat respirátor.

Omlouvám se.

Toto již neplatí-může být chirurgická rouška nebo respirátor protiprachu FFP2.

pna

To pokud se nepletu bylo od začátku, že místo respirátoru mohl být nějaký speciélní typ roušky.

Pna nikoliv jeden čas "musely" být respirátory!

A na spoustě vchodů do budov stále je nápis "Vstup pouze s respirátorem třídy FFP2".

nox®
Jen pro ujasnění, stále jsou povinné pouze respirátory nebo ochrana na podobné úrovni. Obyčejné roušky ne.

sirokko
hodnocení

5x

Nevím, asi jak kde. Já chodím bez respirátoru, který je u mnohých z důvodu neměnění po každém jednotlivém použití smrdutým hadrem plným plísní, roztočů a bakterií, celkem bežně všude a nikdo nic nenamítá. Jediná výjimka byla baba v autobuse, která se vehementně domáhala toho abych si nasadit respirátor, bo je tu mor. Načež jsem jí v klidu odpověděl, že pokud není od policie nebo hygieny, že se s ní nebudu o ničem bavvit naschle. Měla z toho hysterický záchvat, ale protože jsem zrovna vystupoval, tak nevím, jestli jí je*blo hned nebo ji našel řidič až na konečné.

Totéž lze říci o každém-o rouškaři a antirouškaři!

Jinak doporučím přijet na venkov-víc jak polovina lidí má roušku-respirátor na půl žerdi, čtvrtina nemá vůbec.

nox®
hodnocení

5x
Měl byste mít právo odmítnout opatření v případě, že dochází k porušování zákonů nebo hrozí poškození zdraví. A to je v podstatě oboje. Kdo to chce nosit na hubě do konce života a podporuje to, ať si to užije. Ty dva týdny opatření vládě už ale nebaštím a čekat na cukřík nebo bič také nehodlám. Za všechny lidi, co to mají v hlavě ještě trochu v pohodě, "roušku" dolů.

"Za všechny lidi, co to mají v hlavě ještě trochu v pohodě, "roušku" dolů."

Ano. A čím dřív to takoví lidé chytnou a čím horší budou mít průběh, tím lépe. Jen je chyba, že než je ten virus skolí, stihnou nakazit řadu dalších "nerozumných" lidí.

magdon

přesné*palec*

nox®
Vážně si myslíte, že s tou průmyslovou ochanou protu prachu to nechytnou? Protože to nosíme už tady půl nebo třičtvrtě roku a chytl to i přesto kde kdo. A stejně 90% lidi o tom, že covid prodělalo buď nevědělo nebo prodělali běžné nachlazení nebo chřipku. Už dobrého čtvrt toku tedy nošení respirátorů nemá na průběh této domnělé epidemie žádný vliv a spíš bych řekl, že způsobí více problémů než užitku. Ostatně také jsme snad jediná země, kde jsou ještě respirátory vyžadovány, ale je pravda, že jinde ve světě o našich životech nerozhoduje zkrachovalý zpěvák podle toho, jak dotační StBák bouchá do stolu.

noxi, a kdo rozhoduje v jiných státech?

Zkuste to příště bez urážek jiných,.

nox®
Ještě jsem nikoho neurazil, ale pardon, kdo uznává celé léto dušení v respirátorech, podporuje to a vyžaduje, to není normální...

Já Vás chápu, toto nepovažujete za urážku.

zkrachovalý zpěvák

Který další zpěvák zkrachoval?

noxi - ta průmyslová ochrana proti prachu velmi dobře chrání okolí. Nositele málo. To jste stále nepochopil?

Vždycky se najdou lidi co kritizují co vláda nařídí, bohužel je tu i sorta takových, co by kritizovali i to kdyby vláda nedělala nic.a první by řvali, že lidi umírají a vláda nic... A takovým je pak těžké se zavděčit. Nějak si holt pspaláši ty svoje těžce vydřené statisíce mzdy musí zasloužit. Asi nikdo, kdo má žaludek lézt do politiky nečeká!, že ho budou všichni milovat. Osobně bych taky respirátory v létě zrušil ale ty ochranky v obchodech ani prodavačky si to nevymyslely tak proč bych se s nima někde hádal o svá práva. Když si chtějí hrdinové stěžovat a umlátit někoho svými geniálními argumenty právníků z netu, ať se jdou hádat ke Strakovce. Prodavačky tady nejsou od toho aby četly soudní rozsudky a studovaly dálkově virologii.
pna
27.09.21 16:20

totak: *palec*

totak, OK, i po celém světě se nosí roušky, i po celém světě menšina lidí nadává.

Ano, Babišovi pomalovali náměstí křížky, protože opatření jeho vlády byla nedostatečně přísná a házeli po nem vejce, protože byla příliš přísná.

nox®
ra252: Málo přísná? Vždyť jsme měli jedny z nejabsurdnějších opatření na celém světě. Naopak se vydávala pozdě a naprosto nesmyslně, navíc protizákonně. Místo prevence a léčby se strašilo, terorizovalo a promořovalo. Pár miliardových kšeftů a nakonec se poplacali po zádech.

Aha - protizákonná. Protizákonnost ovšem spočívala v tom, že nějakému soudci připadla nedostatečně zdůvodněná.

Pokud jde o včasnost - byla zem, kde ve 22:00 vyhlásili totální lockdown s platností od 23:59:59. A jiná, kde kvůli jednomu nakaženému totálně zavřeli několikamilionové město. Takhle jste to chtěl? A to by se soudci líbilo? Opravdu?

Nebo byste volil cestu přímo Wu-Chanskou?

nox®
Mnohdy byla protizákonná, protože vláda neměla právo je vydat a ano, mnohdy byla nedostatečně zdůvodněna a nejsou dodnes, jelikož to platnými podmínkami nejde a vláda se ani neobtěžuje se tím zabývat.
Já bych žádné takové opatření nechtěl, tak nevím, co to plácáte. Já jsem pro přiměřené opatření a ochranu potřebných, prevenci a dostatečnou péči a v aktuální chvíli návrat do naprosto běžného života bez omezení.

Aha, takže mlha .. co taky čekat .. v noci ..

Jak to tedy měla vláda dělat? Tak aby to bylo správně.
Už jsem se na to za poslední rok ptal několikrát, ovšem nikdy žádná přesná odpověď. Vždy jen obecnější kecy.
nox®
Vláda měla začít tím, že se bude řídit platnými zákony a ústavou tohoto státu a nedělat si z lidí vocasy a zdroj byznysu.
A zase jen obecný kecy.
nox®
Ano, pro vás je dodržování zákonů a ústavy obecný kec, podle mě vážný problém, který narušil důvěru lidí. Chápu to, i kdyby vám člověk předložil nepřekonatelný argument, bude stejně znevážen nebo ponížen. Protože je jiný než dokáže druhý přijmout a nezapadá do obecně vyhlášené pravdy. Je až znepokojivé, kolik lidí si nechá potírat obličej exkrementy a ještě u toho spokojeně tleskají.

Důvěru lidí narušily žvásty opozice a spojených médií. Protože co Babiš činí, špatně činí. A samosebou - pár právníků si taky muselo tahat triko ..

Dodržování zákonů a ústavy je samozřejmě v naprostém pořádku.
Já se tady ovšem stále ptám, co konkrétně měla vláda dělat? To zatím nikdo z odpůrců nařízení neřekl. Jen, že to je špatně.
Neříkám, že vláda dělá vše bez chybičky, to ani náhodou.
nox®
ra252: Vy to máte v té hlavě trochu pomotané. Práce opozice je kritika a kontrola vlády. Když tvrdili oni a média také, že ty opatření jsou absurdní a protiprávní a opravdu byly, právníci je označili a soud potvrdil, je to naprosto v pořádku. A není chyba opozice ani médií, že vláda je banda neschopných diletantů, kteří si dělají, co se jim zlíbí, bez ohledu na výrok soudu.
Jenyk: No a to ke přesně ono, protože to dodržování v pořádku nebylo. Takže pokud si chtěla vláda udržet kredit, měla postupovat dle platných pravidel a zákonů. Jenže ono se vše řešilo horkou jehlou až bylo pozdě, viz pandemický zákon. Některá nařízení zřejmě byla v pořádku, ale místo buzerace a strašení měla přijít podpora a prevence. Kolik desítek miliard se vyhodilo oknem, protože si zrovna někdo potřeboval namastit kapsu, když ty peníze pak chyběly ve zdravotnictví? Proč se léčilo po telefonu a zápal plic se řešil, až dotyčný nemohl dýchat? Všichni všechny strašili, denní počty mrtvých, takové a makové katastrofy, spousta lidí se pak bála vyjít vůbec z baráku, natož se nechat vyšetřit.

Znovu se ptám - jak se dopředu pozná, zda některý soud neřekne, že je nařízení protiprávní?

Koukám, že se nedočkám, jak se tedy měla KONKRÉTNĚ vláda zachovat. Co přesně měla dělat třeba v únoru, v březnu?

jenyku - ono je to asi s jakýmkoli zadáním úkolu (i u nás ve firmě) - udělejte to správně, levně a hotové to mělo být včera. Jestli to má být letadlo, ponorka nebo lopata neříkáme, ale ať je to správně ..

někde tu kolovalo i vyjádření ministrů vnitra a zdravotnictví - víme že je to protiústavní,ale stejně to schválíme a pak se uvidí...

Jenyku, nedočkáte se tohoto sdělení. Ani toho, že soudci sdělili, že nezpochybňují rozhodnutí vlády, ale jen špatně a nedostatečně zdůvodněné. Přitom zdůvodnění bylo na několik stránek textu, ale přesto málo. V cizině se taky zakazovalo, někdy i přísněji, nežli u nás. Viz cestování dále jak 3 km od bydliště.

nox®
irozhlas.cz/... Zde je to poměrně pěkně shrnuté, takže i jednodušší člověk snad pochopí z textu, že to nebyl jen takový rozmar soudce, kterému tam chyběla větička, ale docházelo k překročení působnosti, zásah do základních práv, špatně vydané a i to vaše nedostatečně odůvodněné. Dále je vhodné v souvislostí s tím dát dohromady, že ministerstvo okamžitě a pravidelně tyto opatření obnovovalo v prakticky stejném znění, aby nebylo možné soudy opatření zrušit. Navíc se objevily i svědectví, že vláda o nezákonnosti opatření věděla a přímo je i zadávala. Za mě osobně to stačí, ale fascinuje mě, jak vy si v tom obhajování opatření, buzerace a funění do náhubků, libujete.
dejv111*
Noxi já se ti divím, že se ti tady chce pořád házet hrách na zeď. Dneska tu bandu přesvědčíš argumenty, doložíš fakta, zitra si budou jako bioroboti mlít zase to svoje. Kdo má holt sklony k omezování druhých a fašistické myšlení, toho prostě nezměníš. Toho by snad změnila jen vlastní meducína. Nebude dlouho trvat a to kovidové šílenství skončí. Každý den na povch vyplouvají nové a nové informace.
olin*
Magdon - vysvětlete mi jedno...znám několik rodin kde jeden člen měl Covid a ostatni NE.
A nikdy ho neměli ! Takže protilátky mají sotva...
Jak je možné že se nenakazili ostatní?

pna
hodnocení

4x

Nevím jak je to nyní aktuálně v Polsku. Byl jsem v Polsku v srpmu v Castoramě a při vstupu jsem byl upozorněný abych si nasadil roušku protože jsem na to zapomněl.

Tam povinnost použít "ochranu" v uzavřených prostorech platí od první vlny a nikdy ji nezrušili. Poláci to respektují a jediných pár blbců, co se ostentavně tvářili,že jsou něco lepšího, že jich se to netýká, mluvilo česky.
pna

Asi někdy loni nebo předloní (přesně si to už nepamatuji) v době kdy povinnost nošeni roušek byla i venku jsem byl v Polsku na příhraniční tržnici a roušky jsem tam viděl nasazené většinou u Čechů kteří tam byli. Poláci jak kdo a někteří se na mne dívali jako na nějakého podivína, že mám nasazenou roušku nebo měli i ne příliš slušné poznámky na to.

Tržnice podle jejich legislativy není uzavřený prostor. Zatímco u nás ta opatření obnáší i pojem místa s větší kumulací osob, u nich je to povinné jen v uzavřených prostorách. Stejně jsem to viděl i v Řecku. V prázdném krámě roušky ale na trhu hlava na hlavě a roušky jen sem tam někdo. My seděli na baru u bazénu bez, ale když šla barmanka ke stolu s Řeky brala si roušku automaticky, aby to náhodou nebyla kontrola. K Rusovi do pokoje si brala i rukavice.
pna

Ono i v Polsku byly ještě někdy loni nebo předloní roušky povinné i venku pokud nebylo možné dodržet odstup asi 1,5 m což na tržnici se dalo asi jen velmi těžko. Nyní je situace už trochu jiná a některé nařízení ohledně roušek už i v Polsku neplatí.

hodnocení

2x

Právě jsem v Polsku, kousek za hranicí. Při prohlídce zámku "masočki" povinné a kontrolované, v obchodech si je většina nasazuje automaticky. Na dveřích upozornění na povinnost na 100% je.

pna

"masočki" ? *smich* Když už tak "masečki" nebo Polsky "maseczki".

michalverner
hodnocení

1x
Na vašem místě bych raději do obchodu vůbec nechodil.Na co zbytečně vyvolávat konfliktní situace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]