Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Migrace

Od: jirkajc® odpovědí: 18 změna:

Když tak čtu jak do Evropy neustále proudí migranti,tak si říkám,jak asi dlouho tady v ČR bude ještě klid? V Německu se to změnilo za prár let a bude hůř. Tak si říkám,jest-li by nestálo se podívat po nějákem jiném domově,více méně spíš už pro mé děti něž pro mě. Ale kde to bude lepší,myslím tím mimo Evropu.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Má německá kamarádka se stěhuje na důchod do Španělska a jejich známí /Němci/ si na stará kolena pořídili bydlení v Bulharsku, že je levné.. Mimo Evropu to teda není.

Taky jsem přemýšlela, kam bych, kdybych... Island, Norsko, Chile, Nový Zéland, Kanada, Švýcarsko i to Skotsko. Jen některé země by mne asi nechtěly, pro ně bych totiž byla imigrant. A já si zas nedovedu představit, že to tu opustím a někde natrvalo zůstanu...

V Bulharsku je zdravotnictví na horší úrovni než u nás. Jedna známá tam vždycky na jaro, léto jezdila, ale skončila tam v nemocnici. Moc jí nepomohli, málem umřela, tak jela zpátky do Česka a tady jí zachránili. Tam už nechce. Bojí se, co kdyby tam měla zas nějaký zdravotní problém.
Úroveň zdravotnictví a dostupnost zdravotní péče je přesně to, co Čechy limituje při hledání lepších zítřků. Jsme zvyklí nadávat, když v nemocnici na pokoji jsou víc jak 3 lidi na jednu ubohou malou televizi, nebo když záchranka dorazí až 20 minut po zavolání. Ale časem nám dojde, že to rozhodně není ve světě samozřejmost. Dneska není problém koupit si domek na Sicílii nebo zmizet na stáří někam na ostrov nebo do Austrálie do tepla s minimálními náklady na teplo a živobytí. Když si ale člověk připustí, že nebude věčně zdravý tak nadšení pro odchod většinou rychle opadne. Jeden polský cestovatel v pořadu na boso přes šwiat ukazoval že by si v Costarice mohl z průměrného polského důchodu pořídit barák, živobytí a ještě dokonce i služku. Jenže chvíli na to vás vzal do místní nemocnice a hned bylo po krásné vizi spokojeného stáří.

michalverner
hodnocení

2x
Zastáváte tedy názor kdo uteče ten vyhraje.Co tak pozoruji tak tento přístup používá hlavně hodně mladých.Žádná zodpovědnost,pokřikování z davu a nakonec zdrhnout.
aham

Aktuálně němečtí boháči přesouvají majetek do Švýcarska (a někteří i prchají) v obavě z volebního vítězství levice:

reuters.com/...

Migrace

hodnocení

1x

Na Vašem dotazu něco je. Ale nedovedu si představit, že bych se ve svém důchodovém věku stěhovala někam jinam. Můj domov je tam, kde "voda hučí po lučinách, bory šumí po skalinách." Mladý možná spíš opustí svou rodnou hroudu, za sebe vím, že já to už nedokážu. I když ty vody jsou mnohdy otrávené a bory sežral kůrovec. J. K. Tyl žil prostě dřív.

A pokud se někam vystěhujete, musíte počítat s tím, že tam na Vás budou hledět stejně, jako Evropa hledí na migranty. Budete prostě jen cizinec, přistěhovalec, vyžírka... budete chtít žít v zemi, do které jste nikdy nic nevložil. A možná mít i jazykové problémy. A než být jinde terčem posměchu, to raději dožít ve své rodné zemi jako normální běžný člověk. Všude chleba o dvou kůrkách. Jaga.

minsk

Přesně tak - chránit naši zem, bojovat za ní, nenechat se zastrašit, neutíkat. To je znak poraženosti a slabosti.

Děti vychovávat v našem duchu, nedělat z nich cizince.

minsk
hodnocení

1x

Určitě ne Canadu a Nový Zéland. Tam je kvůli covidu totalita.

A navíc v Canadě si bílý moc neškrtne. Přednost má jiná barva. V Canadě se pálí knihy jako protest proti nadvládě bílých, diskriminaci, rasismu atd..

ms-my.facebook.com/...

smode*
hodnocení

1x

Hezký den. Nemyslím si že by to u nás bylo tak horké (možná nikdy nebude). Pro toto plémě jsme pouze hloupí ubožáci - prakticky rozvojová země kde není radno se zbytečně zdržovat. A protože i velmi mnoho peněz které se vydělají zde končí opět v Německu, cílem bude opět spíše příjem Němce - a tím i lokalita. Navíc u nás se neslavný poměr "platy východní - ceny západní" bude ještě rozšiřovat - což jede v plném proudu zejména v rámci nepostradatelných potravin, energií a služeb. To sem nikoho opravdu nepřitáhne. Ale jinak co čtu málokdo si uvědomuje že jednoho dne zemře a nechá tady vše včetně domova. Tedy nemám nic proti tomu zaklapnout notebook a jet do malého domu někde na pobřeží kde je klid.

007cz
hodnocení

0x
Možná Afghánistán, tam bude od uprchlíků celkem klid. Dětem se tam třeba bude líbit, pokud ne můžou prchnout.

To je opravdu hloupej vtip.

007cz
Proč? Co rozporujete?

markusak
hodnocení

0x

Lze to jen oddálit, nicméně Island nebo Nový Zéland je také krásné místo k žití ne?

sial
hodnocení

0x

Do Evropy míří bohužel více a více migrantů, ale vy máte také myšlenky prchnout ze své země a pověsit se a krk jinému státu. Kdyby to bylo jenom pár lidí, ale bylo by jich určitě více a více, takže místní by na vás pohlíželi také jako na migranty. Asi by se jim to nelíilo, takže by se vám tam asi nedobře žilo.

kami123
hodnocení

0x

Nj,

Problém s migrací řešit migrací.

Pro mne za mne, běž si třeba do Paragvaje.

gordon
hodnocení

0x

Myslis si ,ze je to umysl nebo nahoda, nebo prirozeny prubeh veci? Ta migrace. Nebo si dokonce nemyslis nic a tedy nemyslíš?

sametka
hodnocení

0x

bude stačit, až vás rozbolí zub a hned budete šupajdit do ČR, tak jak to dělávají češi, co i dlouhodobě žijí v cizině. Migranty z jiné kulturní a náboženské oblasti tu nechci, ale potřebným lidem, třeba po tornádu, bych azyl ve svém domě poskytla.

aham

Jsou i země s obstojným a přitom celkem levným zdravotnictvím (a životem jako takovým). V Evropě např. Moldávie, v Asii Indie. Poznají se podle toho, že jsou cílem zdravotní turistiky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]