Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doma pecene zakusky a cena

Od: eleonora* odpovědí: 26 změna:

Muj pritel se domluvil s moji dcerou,ze mu na oslavu upece zakusky 23 venecku a stejny pocet medovniku-rezy.Ze ji to zaplati at si rekne cenu.Dcera si rekla 850 kc,po upeceni.Pritel je nastvanej,ze je to drahy a ze ji takovej podraz jednou vrati.Ted se mnou nemluvi je nastvanej na me.Zda se vam cena vysoka?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x

Nezdá se mi to moc. U 46 kousků vyjde jeden na cca 18,50 Kč - ať se jde přítel podívat na ceny do cukrárny. Ale možná si myslel, že když je to "v rodině", upeče mu slečna za dobré slovo.

hodnocení

6x

Místo ceny mu měla dát účet za nakoupené suroviny a za kolik ocení její práce měla nechat na něm.

donpapa
hodnocení

6x

Cena je OK. Běžná oslava pro 20 lidí stojí min. 20 tisíc a přítel řeší 8 stovek? Směšné.

hodnocení

5x

Já bych to za tu cenu nepekla. Ať si jde koupit 23 věnečků za pětatřicet a už je na osmi stovkách. Plus medové řezy. Jak se říká, pro dobrotu na žebrotu.

asd1
hodnocení

5x

Přítel je vych... který si představoval že ho bude sponzorovat a nebude chtít nic.

Pokud to nešidila tak to dělala spíš jen za náklady. Bych mu na jejím místě zákusky nedal a radši rozdal svým známým, jemu jen ukázal účet za suroviny a poslal ho do p...e ať si to příště peče sám.

A svýmu příteli bych jasně vysvětlil že to dcera dělala za hezký voči a chtěla po něm jen za suroviny, jestli mu neni trapný ještě jí označit za podvodnici. A že jestli se takhle chce chovat sám tak by taky mohl jít, že takový hovado doma nechci. Měl by naklusat s bonboniérou a omluvit se.

Jenomže už to se svými kamarádíčky sežrali.

hodnocení

4x

Pán asi nemá představu, kolik by zaplatil v prodejně, zrovna jsme objednávali 30 zákusků a budeme platit cca 800,-. Za ochotu je ještě naštvaný, trochu divný patron, když se pro něj někdo patlá s dortama a on je ještě naštvaný.

hodnocení

3x

No, já kupuji zákusky-řezy po 45 až 60 Kč. Rozměrově jsou tak 5x5x10 cm.

hodnocení

3x

No záleží na tom, jestli šlo o obyčejné věnečky z odpalovaného těsta, plněné pudinkovo-máslovým krémem. Taková ta klasika. No a medovník, tak ten se upeče a udělá v jednom kuse, a pak teda rozřeže na díly. Je to pracné, to chápu, ale asi to s cenou přepískla, když se jednalo o kamaráda. Ono je tohle vždycky ošemetné. Měli se předem dohodnout na nějaké přibližné ceně. Za podraz to teda vůbec nepovažuji, podraz je něco jiného. Přítel si asi myslel, že se s tím bude patlat za pár korun, když je přece ten přítel. Navíc si takové obyčejné zákusky opravdu mohl koupit v nějaké cukrárně, nebo i pekárně. Tak si myslel, že asi ušetří, když mu to udělá Vaše dcera. No a ona si řekla tolik, kolik považovala za normální, a ono ho to vyšlo dráž, než v nějakém obchodě. Tak se naštval.

lee*
Medovník se peče v celku a rozřeže? Sestra peče medovník tak že peče každý plát zvlášť a právě proto je to pracné. Navíc tedy suroviny na medovník jsou taky z těch dražších...
minsk

Také to tak znám, medové placky se upečou každá extra a potom se pomažou a pospojují.

Proto je také dražší, protože spotřeba el. energie je o trošku vyšší.

No a pak přece ty upečené placky promažete, navršíte na sebe, zatížíte, necháte proležet a pak přece řežete na dílky. Snad to nekousáte z celého plátu. :-D A jelikož tazatelka psala, že to bylo 23 řezů medovníku, teda 23 porcí, tak ty bych klidně udělala z jednoho, maximálně dvou hotových medovníků. Záleží na tom, jestli bych měla formu kulatou, nebo pláty dělala na klasickém plechu. Kdyby teda na tom plechu, tak bych rozhodně měla těch 23 řezů z jednoho hotového medovníku, a ještě by mi zbylo.

hodnocení

3x

V posledních letech zákusky nekupuji. A když jdu někdy kolem nich, ani mě cena nezajímá. Vím, že se všechno zdražuje, ale moje představa o ceně ustrnula někde těsně pod 10 korunami. Pán na tom může být podobně. Tím ho příliš neomlouvám. Než se naštval, měl si cenu ověřit.

Jiná věc jsou vztahy v rodině. Pro maminčina přítele bych asi nestanovila cenu zcela reálnou. Suroviny, elektřina - ano. Ale práce - to už bych brala jako pro maminku. Zejména tehdy, jestli je ten přítel skoro jako maminčin manžel a děda mých případných dětí. Ale v dobré rodině se na to dá dívat i obráceně. Velmi dobrý přítel se rád plácne přes kapsu, když jde o kvalitu a někoho hodně blízkého.

U přítele "nižší kategorie" je to asi jinak. Jak moc je Vaše přátelství pevné, může opravdu pár kousků cukroví prověřit.

liska5
hodnocení

2x

Kdyby to kupoval, příjde ho to dráž. Jeden medovníkový dort v cukrárně je za 400,- a je z něj 12 porcí větších nebo 16 menších. Čekal možná, že mu to dá jako dárek za pár stovek.

hodnocení

1x

Myslím si, že cena je přiměřená, nijak ho neošidila. Ať si hoch spočítá cenu surovin, energií a práce. Myslím, že v obchodě by zaplatil víc a nebylo by to tak chutné, jako domácí. Vzpomínám, jako malá jsem si kupovala občas žloutkový věneček za 1,50 Kčs. To už dneska opravdu nepořídí.

Ti dva udělali jednu chybu - měli se o ceně dohodnout už při zadání objednávky. Paní měla říct: Bude to za tolik a tolik peněz. Souhlasíte s tím? A on by buď souhlasil, nebo ne a sháněl cukroví jinde.

Když je pán buď nesolventní nebo skrblík /nebo obojí dohromady/, neměl žádnou oslavu dělat. Proč se v práci vytahovat, když na to nemám? Nevím, proč tohoto člověka nazýváte "můj přítel." On to žádný přítel není, spíš takový malý vyčúránek. Jaga.

Kdyby v prodejně lahůdek koupil chlebíčky, kus by ho běžně vyšel na 25 Kč. To mu nepřipadá hodně?

hodnocení

1x

Ať dcera zpětně vše spočítá, co se surovin týče a pak mu vrátí zbytek, co přebývá, ať se jimi třeba zadusí a s přítelem bych jednala stejně, jako on se mnou...a propó slovo "přítel" mi k tomuto jednání nesedí, přehodnotila bych množství přátel ;)

A ještě dceři vyhrožuje, že jí takový podraz vrátí, to je opravdu ubožák, místo, aby poděkoval, tak dceru uráží. Slušelo by se zaplatit tisícovkou a nechtít nic zpet. Hodila bych mu jeho usmolených 850,- na hlavu a řekla, že v budoucnu s ním nechci mít nic společného.

minsk
hodnocení

0x

Suroviny+energie+práce. Jistě se použije máslo a nic se neošidí.

Dcera ať si pohlídá čas od přípravy až po umytí nádobí a kuchyně.

A uvidí, že si nijak nenasadila.

Pokud dá příteli kalkulaci, tak by to měl uznat a sám spíše přidat korunky za ochotu.

Není to moc.

kami123
hodnocení

0x

Zeptej se dcery, jestli vařila z másla, "hery", nebo palmového oleje.

Pokud z másla, tak od ní vypros jednu kostku navíc a dej mu ji na hlavu.

Ve všech třech případech je buď hloupý nebo držgršle.

.

Upéct dané zákusky není zas tak složité, řekni mu, ať si to zkusí a sám nacení.

eleonora*
hodnocení

Dcera pekla vse z masla a salka,nic neni sizeneho.Pritel se mnou prestal uplne mluvit,mysli si,ze ho moje dcera okradla.Zakusky chtel do prace pro spolupracovniky,ktery se nad zakuskama rozplyvali ,jak me sdelil,nez se dozvedel cenu za ty zakusky.Jsem fakt z toho zklamana,dcera to vyrabela po nocich,protoze pracuje do 18 hodin a ted tohle.

850 je ještě hodně málo. Kdyby si měla holka napočítat veškerý materiál a energie a vše co je k tomu potřeba, tak bude klidně na 1500,- Kč.
V cukrárně by ho to stálo ještě o dost více.
Je to lump a darebák.
minsk

To se teda v práci vytáhl! Cizím peřím.

A jenom se potvrdilo - po přízni řízni.

Také bych to viděla na 1000 korun za ochotu a být grand k rodině své přítelkyně.

Přítel se mnou přestal mluvit - fakt? Asi bych ho nenutila.

tabletka*

No, za 1500 bych poslala výrobce do zadnice i já a to jsem celkem haur. Za to popsané zboží vskutku nestojí. Zda je přítel darebák nevím, na to by musel udělat mnohem horší věci než se pohoršit, že je něco dražší, než čekal, byť jeho uražené chování je dost neobvyklé a nejspíš bych mu to dala sežrat. Ale to my už neposoudíme, jak jsou partneři mezi sebou zvyklí vycházet.

kami123

Nebav se s ním. Přepošli mu odkaz na tuto stránku, ať zkusí své mentální rozpoložení zdůvodnit zde.

Možná jen nechápe, kolik dnes stojí kvalita a co to je.

Doufám, že dcera o tomto neví, jinak je mi ji líto.

tabletka*
hodnocení

0x

Cena mi připadá přiměřená, ale chápu, že to najednou vypadá hodně, kdyby mu to naúčtovali v cukrárně, ani by se nezarazil. Zásadní chyby - předem nedomluvená cena, ale hlavně, jakékoliv obchody mezi členy rodiny. Z toho je vždy průšvih. Váš přítel je trochu trouba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]