Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zničehonic špatně vidím

Od: lenka4 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, je mi 43let, celou dobu jsem viděla v pohodě. Musím říct, že každý den trávím spoustu hodin na počítači, mám 30tku obrazovku, pracuji na home office a opravdu každý den jsem mnoho hodin na počítači i víkendy. Teď najednou je to pár minut jsem si dala dvě čínské rýžové polévky a najednou vidím před očima i když je zavřu stále stejný jak to říci je to půlkolo je to uprostřed a půlkolo jakože takto ) tohle přesně vidím a je to takové spíš lehce doprava a blýskavé jako chvějící se voda, průhledné, nikdy se mi to nestalo. Nevíte co to je? A kdy to přejde? Nevím jak to nejlépe popsat, chvěje se to a nevím k čemu to popsat jakoby čirá tekutina do půlkruhu a jak to teď píšu tak se to dalo víc do strany a už vidím v pořádku písmena, ale pořád je to před očima, jen víc doprava a tím pádem vidím už všechna písmena v pořádku. Toto se mi nikdy nestalo, nevíte z čeho to je? Protáhlo se to na jakoby trojúhelník do strany. Děkuji za názory.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

minsk
hodnocení

3x

Naučte se mít na kuchyňské lince a jídelním stole/pracovním půllitry s vodou/minerálkou, šťávou. A každé ráno si navařte konvici bylinkového čaje, přelejte do termosky a do večera vypijete teplý čaj. Je to o zvyku, mít vše na očích a po ruce.

Kdy jste byla naposledy na očním? Pokud je to déle, tedy rok - dva, tak si dojděte, ale k lékaři, ne do optiky, většina objednává.

---------------

Souhlas s liska5, že to jsou slané a chemické polévky, velice nezdravé.

Pokud jste byla na očko proti covidu, tak i tady může být následek.

hodnocení

2x

Já měl období, kdy jsem občas z ničeho nic měl částečnou ztrátu zorného pole kruhovitého a jelo mi jakože postupně několik hodin z někama někam, takže ten bod nebyl stále na místě. Když jsem se podíval na určitý text, tak jsem ho v tom bodě neviděl. Lékař tehdy taky nevěděl. V práci jsem byl ale "rafan" a chtěl jsem dělat plán na 1000% asi nebo co..pak jsem si řekl že musím zvolnit a od té doby pak už nic. Jestli to mělo souvislost..je to možné. Prostě si ubrat práce a nedělat jednotvárnou práci nonstop několik hodin, ale něčím se odreagovat atak. Prostě to nepřehánět s prací..si myslím já.

dejv111*

liska5
hodnocení

2x

Co to jsou čínské rýžové polévky? To bude nějaká umělotina s glutamátem, né? Ty průmyslově vyráběné potraviny plné konzervantů mohou vyvolat migrény. Časté bývají migrénové stavy i po čokoládách, arašídech, některých rybách /úhoř/, korýších, sáčkových polévkách a plísňových sýrech. Ona vlastně takhle většinou migréna začíná. To jsou tzv. prodromy. Cévy v hlavě reagují na ty chemikálie stažením, což způsobí nedokrvení hlavy. Tak je dobré krev naředit pitím vody a obličej oplachovat horkou vodou a jít se vydýchat ven.

Jinak oči mají souvislost s játry. Přetížená játra smaženým, uzeninami, crossanty, paštikami, majonézovými saláty s dlouhou trvanlivostí, taveňáky, zákusky, sladkýni tyčinkami, chipsy, energetic. nápoji,...dovedou zvednout dioptrie.

Naopak čistý organismus na pestré zdravé výživě se spoustou syrové i dušené zeleniny, cereálií, s ovocem / borůvky/, rybami, luštěninami, s oleji lisovanými zastudena ze semínek / Zn,./. dovede po čase problémy s očima vyléčit..

hodnocení

1x

Čínské polévky jsou, ať mi rádci odpustí, ty největší srágory, které do sebe můžete ládovat. Když pracujete doma, co Vám brání, abyste si dala na sporák do hrnce vařit kus kuřete, zeleninu, posléze zavařila nudle a budete mít dobrou doma uvařenou polévku. Teď se dost dělá dýňová, stejně dobrá, já mám moc ráda květákovou. Můžete v klidu pracovat a v kuchyni se pomaloučku vaří polévka. Nezabere Vám to žádný čas navíc, když, tak jenom pár minut. A budete mít kloudné jídlo.

Neodbývejte se kdejakým sajrajtem, když pracujete, musíte jíst kvalitně. A hodně pít. Myslím si, že jste prostě přetažená. Činnosti by se měly střídat, sezení a pohyb, ono sedět celý den u počítače nikomu na zdraví nepřidá. Zdalipak si také občas vyjdete do přírody? Jaga.

lenka4
hodnocení

Ještě dodám, že zapomínám dostatečně pít, jeden den jsem nepila skoro vůbec, nějak nemám potřebu hodně pít, takže určitě nepiju možná ani litr denně, ale jím třeba hodně polévky a to se prý počítá. Teď to už není trojúhelník, ale jen nahoře nad pravým okem, nějak to ustupuje, ale tohle je opravdu poprvé, nikdy se mi to nestalo.

lenka4
hodnocení

Tak a je to pryč, jakoby to byl jen sen.

lenka4
hodnocení

Právě čtu, že je to spojené s migrénou, ty jsem nikdy neměla, ale včera mě hodně bolelo na pravém spánku, taky jsem si říkala, jestli to není migréna, vyloženě bodavá bolest.

kami123
hodnocení

0x

Možná prasklá žilka v oku.

Pozor na ten pitný režim. Může způsobit mrtvici případně jiné vážné problémy.

dejv111*
hodnocení

0x
To, co popisujete se mi nedávno párkrát stalo taky. Prostě vám v určitém místě jak to napsat... zrní, mihotá se obraz a člověk v tom místě vidí špatně. Je to nepříjemné. Po chvíli to vždy naštěstí zmizelo. Jestli by se to stávalo častěji, asi bych se poradil s doktorem na nějakém neuro vyšetření. Jaky máte tlak? I to teoreticky může být příčina, ale nejsem doktor, takže jen spekuluji. Od čínských polévek to ale asi nebude. :) Možná by to také mohlo byt z neustálého koukání do monitoru. Mně se to stalo právě při práci před monitorem.
Doplním ještě, že se docela odbývám ve spánku, což taky ke zdraví zrovna nepřispívá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]