Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odběry krve

Od: zdenda7 odpovědí: 6 změna:

Kvůli zvýšené funkci štítné žlázy beru léky a každé tři měsíce chodím na odběry krve. Myslíte, že z těchto odběrů by byli schopni zjistit nějaké vážnější onemocnnění (třeba rakovinu...)?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x

Ne, z krve zjistí jen to, co hledají. Pokud stanovují hladinu tsh kvůli štítné žláze, nehledají rakovinové markery, drogy, protilátky na tetanus prostě nic jiného. Dostáváte žádanku, kde je zaškrtnuto požadované vyšetření.

hodnocení

2x
Zkuste se zeptat doktora ať vám na odběrech zaškrtne tumormarkery ale pokud on nevidí nějakou příčinu třeba náhle hubnutí atd. Tak to neobedna neboť by byl bity od pojišťovny to vyšetření stojí dost peněz. Nebo je druhá varianta že si sám zajděte do laboratoře a zaplatíte to z ruky.

hodnocení

1x

Nevím, ale když jsem se na něco podobného ptal OL tak mi sdělila že rozbor dělají jen nač je třeba- tj co lékař požadující rozbor objedná.

kami123
hodnocení

0x

testů se dají dělat desítky, každý stojí prachy.

Když mi u doktora berou krev, tak řeknu, že mám obavu z boreliozy, jelikož často pracuji v přírodě a mívám klíšťata.

Tak mi tam rovnou zaškrtne test na borelku...

Snad je jasné, co chci říct...

hodnocení

0x

Pouze při podezření na rakoviny lékař v žádance zaškrtne jakésy "markry" a tak se zjišťuje rakovina.

luc332
hodnocení

0x

Dobrý den, primárně (pokud nejste onko pacient) se z krve testy na markery nedělají.
Na žádost/domluvu možná ano

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]