Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocit chladu v močové trubici po mentolu. Stává se vám to?

Od: tomas21 odpovědí: 7 změna:
Ahoj,
stává se vám také, že když si dáte hodně mentolových bombónů (např. halls), že mentol pak cítíte i v moči v podobě příjemného pocitu chladu v močové trubici?
Kamarádi tvrdí, že jim se to nestává a že mám prý nemocné ledviny. Nicméně tento jev pozoruji od dětství a navíc s ledvinama podle mě nic nemám, jelikož chodím na pravidelné lék. prohlídky a jsem zdráv.
Tak tedy, stává se vám to také? Je to normální?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

0x
Já bych řekla, že není normální jíst hodně mentolových bonbónů. M.

kami123
hodnocení

0x

Ledviny neumí odfiltrovat vše, tudíž je to možné.

Mentolky nejím.

.

Nech si to patentovat jako podpůrný přípravek při zánětu močových cest. :)

hodnocení

0x
Co obsahují ty mentolky? Mátu? Eukalyptus?

hodnocení

0x

Ne

Občas mentolový bombon slupnu, ale nikdy jsem nic podobného nepozorovala. Kolik takových bombonú spořádáte, než se rozhodnete se jít vymočit? To ochlazeí by se mohlo využít ve vedru nebo při návalech horka v přechodu.

kami123

nedalo,

mentol neochlazuje, jen vzbuzuje pocit chladu.

A nabudit si ve vedru uměle pocit chladu by mohlo omezit pocení, což by mohlo vést k přehřátí...

liska5
hodnocení

0x

Možné to je, ale rozumné ne! Hlavně to větší množství, protože všeho moc škodí.

Při zánětech močové roury se nedoporučují ostrá a kořeněná jídla, aby se stav nezhoršil. Můžeš si podráždit sliznici močových cest a skončit taky se zánětem. Ten cukr tomu ještě přispěje. První pomoc je pít hodně čisté vody, ať se ten mentol vyplaví. A neopakovat to.

kami123

Já myslím, že to nebude tak kritické.

Za prvé píše, že to tak mívá už od dětství...

Za druhé mentol má narozdíl od některých koření, které dráždí, spíše sklidňující účinky.

A na vzbuzení těchto účinků je potřeba opravdu minimální množství.

Třeba má tomas21 jen citlivější trubice.

Ale určitě souhlasím s tím, že všeho moc škodí.

Což mě přivádí k příhodě, když jsem měl kdysi dávno nesnesitelné bolesti břicha, které jsem občas míval. Tak jsem se chtěl napít v zoufalosti přímo z lahve slivovice...

a ona tam měla matka nalitou Alpu. Pravda , na bolesti břicha jsem v tom okamžiku zapomněl, ale už vím, že sliznice v ústech a krku jsou mnohem citlivější než kůže...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]