Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
s dětmi stavíme ze stavebnice Merkur. Ve stavebnici jako návod jsou převážně fotky složených výtvorů. Postupy minimálně. S tím se ještě nějak lze vypořádat i na netu najít další.
Lze nekdě sehnat návod na stavbu dokonalejších výtvorů, s použitím motorku, světýlek apod.? To sami dohromady bez návodu nedáme...
Díky
T.
Pamatuji Merkur již před 59 lety, kdy jsem skládal s tatínkem různé výtvory z Merkuru, vždy jen podle soupisu dílů a obrázků. Ale nikdy jsem nepotřeboval postup, že mám položit desku, pak dát úhelník...
Ani mne to nenapadlo, hledat podrobný návod. Je pravda, že jsem byl s vnuky v Polici nad Metují v muzeu, ale vůbec je to nebavilo, z čehož jsem byl velmi zklamán. Předloni po vánocích jsem opět zkoušel vnuky, a stále je to nebaví.
Já šel do školky a těšil jsem se na skládání, pak i doma. Merkur je vynikající skládačka, kterou používali i Docenti, vynálezci a mnoho kutilů.
Však nehledám podrobný návod na skládání jako je v legu, ale typy nebo znázornění na vylepšení formou motorku, automatickych pohybovych ustroji apod.
Děti to baví, jsou k vidění modely, které jezdí, ale to jen tak bez pomoci dohromady nedáme...
Tome, ale to musíte zvládnout sám, vymýšlet nové věci. Nebo jen po internetu hledat, co druhý postavil.
Milane, to je zvláštní, že to vnuky nebavilo. Navíc kluky.
Byla jsem v Polici v muzeu před lety s vnukem. Předtím jsme prochodili Adršpašské skály. A muzeum bylo taková tečka. Oběma se nám tam strašně moc líbilo, nejradši bychom vůbec neodešli. Kdo to uvidí, toho to musí chytit. Jaga.
V národním technickém muzeu někdy poradí i s Merkurem
Čočkostroj Otty Wichterleho z r. 1961 je tam k vidění. Odstředivé odlévání kontaktních čoček: kudyznudy.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.