Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás. Zajímá mě Váš názor na to, jak říkat NE bez pocitů viny? Zajímá mě, jak mnozí řeknou asertivní NE, aniž by je provázel pocit, že měli říci někomu něco dovolit. Když například někdo má zájem o něco a ten druhý dopředu nic takového nechce a i to tak cítí, jak to správně říci, aby se neurazil a ani necítil poškozený?
Proč bych měl mít pocit viny , když někomu řeknu NE? jede jediný důvod! Pokud se protistrana urazí je to jen a pouze její problém a nikoli toho kde řekne NE!
Pokud to vezmu do extrému-tak někdo mi řekne skoč z osmého patra po hlavě dolů-to bych jako mělskočit abych neměl pocit viny že jsem to odmítnul?
Není lepší si vzít učebnici a jít se učit než trolit stupidními dotazy na poraďte?
To se musí mnohý člověk učit. Často je to takový, který dělá i za jiné. Touží třeba po pochvale, nebo se chce zavděčit, nebo má v krvi tu důslednost, případně má pocit, že to zvládne líp. Pak si často stěžuje, že nestíhá, že toho má moc. A doma mu radí: nauč se říkat NE . Neber tu práci navíc, když Tě to vyčerpává. Odmítni jim to...
Přece si nenechám na sobě dříví štípat! Když něco nechci, tak se ozvu. Velké NE jsem např. řekla když se měl ženit syn. Ač jsem dětem do života moc nekecala, tak pár dní před svatbou jsem rozhodla, že si dotyčnou nevezme. A jak byl rád, že jsem to rozčísla, sám nedovedl říct ne. Ted je mi vděčný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.