Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ženy - jakou máte peněženku?

Od: walleto odpovědí: 19 změna:

Zdravíčko, (především) drahé rádkyně,

prosím pro inspiraci - jakou máte peněženku? Abych vás uvedla do obrazu - je mi mírně nad dvacet a peněženku, kterou mám teď, mám asi sedm, osm let a už už by to chtělo pořídit její nástupkyni. Momentálně mám peněženku New desing (odkaz na velmi podobnou dám na konec), vyhovuje mi, že prostor na mince je oddělený od prostoru na bankovky a karty, velikostně je taky super (velké peněženky nemám ráda), má dost kapsiček na karty.

Moje otázka tedy je - dokázaly (dokázali) byste mi prosím poradit peněženku podobné té, kterou mám teď, tedy střední velikost a ideálně prostor na mince zvlášť? Moje peněženka už není nic moc, ráda bych si novou přála k Vánocům a co jsem tak prohlížela e-shopy, žádná se mi zvlášť nelíbila.

Mám peněženku podobnou této: penezenky-tasky.cz/...

Děkuju a krásnou sobotu :)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobrý podvečer, já mám od Anekke, je to španělská značka. Mají šikovné uspořádání. Mám střední velikost, je větší než ta Vaše. Konkrétně design mám Anekke Universe. Vyrábí ale mnoho designů,třeba se Vám nějaký bude líbit. Jo a je mi 31. V příloze je obrázek té mé a v odkazu peněženka zhruba ve Vámi preferované velikosti. zoot.cz/...
Mrkněte a třeba Vás zaujmou styly;)
Ženy - jakou máte peněženku?

hodnocení

0x

Já mám tuto, už druhou v řadě a až ji zničím, tak už mám koupenou novou. Kolegyně z práce už ji mají také. Miliony kapsiček a přesto není velká.

Penezenka Damska /...

liska5
hodnocení

0x

Maličkou koženou 8x6cm, pouze na peníze, aby se vešla do kapsičky cyklist.dresu. Má jednu kapsičku na drobné a jednu na bankovky, které musí být přeložené. Zavírá se na dva patentky a je roztomilá. Karty a jiné doklady, případně tisícovku navíc, mám zvlášť v jednoduché placaté peněžence za zip. Tu vytahuji z batůžku jen občas. Tohle rozdělení se mi osvědčilo. Pohybuji se většinou na kole nebo pěšky s batůžkem. Je mi přes 70.

rafm

Také mám dvě různě rozměrné p.. Jednu malou s jednou kapsičkou na zacvaknutí patentkou a jedním olemovaným průhledným okénkem zvenku na kartu, vizitky...jízdenky. Je z umělé hmoty typu "hadí kůže" zlatá a je určená do kapsy na procházky s volnýma rukama a v současné době i do vnější jedné ze dvou roztomilých baťůžkových kapsiček (pozvánka pro zloděje), kam padne akorát. Stála 250 Kč a je z dětského.

Druhá peněženka je EURO, na nesloženou bankovku jedna přihrádka, vedle druhá na drobné. Na zavírání magnetopatentkou. Správně je na drobné vnější dvojkapsa na zip, ale to je složité, tak jsou tam papírky na poznámky a občas účtenka. Uvnitř je asi 8 přihrádek na karty, legitimace... Tahle má pohnutou historii, prázdnou ji odhodil zloděj u parku na trase známé tusticko - okrádací tramvaje č. 22, kopírující trasu Karlovo nám. - Národní divadlo - Malá strana - Pražský Hrad - Petřín. Je růžová a stříbrná, rovněž zdrsněný design a menší než 2000-covka, ta se tam vejde jen složená. Nestála nic, jen vždy tichou vzpomínku na postiženou turistku.

Dřívější peněženky byly oblíbené kožené, drahé někdy, ale omrzely, tak jsou ve skříňce na smetišti dějin.

hodnocení

0x

Vámi vybranou peněženku bych nechtěla. Ale co lidí, tolik názorů. Je na ní totiž zip a ne jeden. Na penežence se zipy používají několikrát za den a nikdy mi příliš dlouho nevydržely. Pan opravář šel do důchodu a tak mi nezbývalo, než jinak pěknou peněženku vyhodit.

Mám ráda peněženku buď s tím rámem a zacvaknutím, nebo s druky. Taková mi vydrží velice dlouho. Už mám tu poslední ošklivou. V červenci jsem byla v Polsku, tam jsem objevila jednu přesně podle mých představ. Jenže dcera spěchala, už byla někde pryč, já ji hledala a na nákup peněženky nezbyl čas. Lituji toho dodnes. Ale snad seženu i tady doma, i když je to opravdu všude jen samý zip. Občas se poštěstí. Jaga.

terk

Mně se zase rozbily druky a zip mi drží leta, jinou nechci :). Ta na zaklapování je většinou větší a nevejde se to menší kabelky.

Mám na zip a po otevření je malá kapsička na mince, kapsičky na karty a bankovky. Je lehká. Peněženek je hafo, ale pravda, dle představ, to chce hned koupit, jakmile vidíte :)

hodnocení

0x

Já jsem potřebovala peněženku. Protože jsem chtěla nějakou opravdu hezkou, tak jsem se plácla přes kapsu a koupila si na netu. Byla drahá a když jsem ji vybalila, pokoušela se o mě mrtvice. Je tak veliká, že může fungovat jako malé psaníčko. Já, ÚB jsem si nevzala pravítko a nepodívala se na míry, které byly deklarovány. *alene* Potřebuji ještě malou, do kabelky, na cesty v sanitce. Vybrala jsem si, už s pravítkem, malou, skladnou, moc pěknou. Jenže má zip na drobné jen na jedné straně a aby se vybrala mince, musí se všechno vysypat na dlaň. Jinak se k mincím nedá dostat. *alene* Takže moje rada je: je lhostejná značka, musíte vybírat, až ji budete mít v ruce. Musí být pěkná, praktická a ruka ji musí mít ráda.

Mě spíš vždy zajímal obsah*smich*

Ale jinak to mám taky tak, musí být šikovná do ruky, kožená, hladká a nepřekládat bankovky.

hodnocení

0x

když jsem si projížděl odkazy na peněženky od rádců, nestačil jsem se divit, jaké to peníze za nějaké bavlněné či koženkové peněženky nechtějí *ee*

¨Tady máte třeba ručně vyrobené peněženky z pravé kvalitní kůže, poctivě ručně šité, přímo od výrobce a tak by to mělo být

Okrová Kožená pen/...

Ty jsou moc pekne. Uz na obrazku je videt, ze jsou bitelne a kvalitni.

Mě še třeba ty od Anekke moc líbí. Mám k nim do kolekcí i batohy a kabelky. A zrovna u mě je ta syntetická kůže nutnost. Nevzala bych si nic z pravé kůže. Peníze mě netrápí,jde mi o to,zda se mi peněženka líbí či nikoliv.. každý máme jiný styl, ovšem je pravda,že Vámi zobrazená peněženka vypadá opravdu na to,že se vydrží několikaleté dennodenní používání,stejně jako ty dříve.

@denny276

Já neříkám, že je ta peněženka od Anekke ošklivá, naopak se mi líbí, co máš ty.

Ale na to, že je to z materiálu z kterého to je, je to drahé(na druhou stranu ta výšivka je složitá i když ji dělají stroje, něco to stojí). Zdražuje se to o dopravu od výrobce ze zahraničí, marže obchodů a tak...

Lepší podpořit přímo toho kdo to vyrábí. Mám rád věci co vydrží a tím šetří životní prostředí

Ale pořád lepší než kupovat takové nesmysly jako peněženky od calvin klein ze syntettické úsně za 1800 Kč jen proto že je to calvin klein *smich**bzum*

hodnocení

0x

Peněženku (poměrně velkou) jsem přestala používat. Kartou se dnes platí skoro všude. Snad jen na tržišti, na WC, u nápojových automatů potřebuji hotovost. Karty nosím jen ty nejdůležitější, v maličké taštičce o velikosti přesně na míru karet. Hotovost, většinou jen ve výši 100 - 150 Kč, nosím v mincích v bývalém pouzdru na brýle. Je to vlastně široká látková taštička s rámovým uzávěrem na dvě kuličky. Občas vyberu z bankomatu, pak postupně bankovky udávám a měním. Ale už se ke klasické peněžence nevrátím.

jok*
hodnocení

0x
Také koupená na Sára M. Lázně ..je krásně vidět v kabelce. Prostorná a vše se do ní vejde
Ženy - jakou máte peněženku? #2

hodnocení

0x

Mně se strašně líbí peněženky značky Brahmin. Zatím, už dlouho okukuju v obchodě, ale nemůžu se pořád rozhodnout kterou macys.com/...

liska5

Jsou pěkné, některé až umělecké skvosty. Jen rozměry a uspořádání uvnitř mi chybí... Nebo to neumím najít.

O jedne z těch prvních, s poutkem, píšu. Je obrovská.Jako psaníčko do divadla. *alene* Navíc, žádnou z nich nemůžeš otevřít a uvědomit si, jak je šitá, jaké má přihrádky. Některá nemá třeba přihrádku na bankovky. Musíš je poskládat a dát do kapsičky.

terk

To abych se bála, že mi ukradnou i prázdnou :)

lee*
hodnocení

0x
Já mám ráda peněženky značky Desigual. Kupuji vždy ve slevě do 1000kč, líbí se mi že jsou jiné. Je tedy fakt že se mi víc líbily starší kolekce teď mě nic extra neoslovilo. Peněženky jsou bytelné, měním po 2-3 letech protože chci jiniu, ne proto že by nevydržela
Já mám tuhle. Kupuji ve free shopech vždy v nějaké akci kolem 700kč kerbo.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]