Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Používáte ústní vodu po čištění zubů?

Od: markusak odpovědí: 9 změna:
Má to nějaký účinek na zdraví dásní a zubů, nebo je to jen jakési placebo? Nebo je to dokonce kontraproduktivní? Jaké máte zkušenosti, rady a tipy na dobrou ústní vodu? Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

8x

Zdravím. Ne, v žádném případě nepoužívám. Věřím tomu, že ústní voda opravdu zabije bakterie, ale všechny. Tedy i ty, které nám tam příroda vložila jako ochranu proti ze vzduchu přicházejícím bakteriím a virům. Takže ústní vodu považuju za škodlivou. Pokud si vyčistím zuby, zbavím ústní dutinu všeho, co by se tam mohlo rozkládat a hnít, tedy škodit zubům a dásním. No a pak mi tam zůstávají jen ty "zdravé" bakterie, které tam pro tu ochranu mít chci. (Ale chápu, že i výrobci a prodejci těchto typicky chemicky smradlavých vod chtějí práci a výplatu). Ida

dejv111*
Prosím, můžete to více rozvést, případně poskytnout více informací o vlivu ústních vod na bakterie v ústech a ničení těch užitečných bakterií? Díky.
vilik*
Dejve, po operaci v oblasti čelisti jsem měl na doporučení lékaře vyplachovat dutinu ústní 0,2% roztokem chlorhexidinu, chcete-li, corsodylem v té větší koncentraci.
Bylo mi zdůrazněno, že po vyléčení mám přestat a nebo alespoň přejít na koncentraci 0,1 %, právě v důsledku negativního vlivu na mikroflóru.
Žádnou studii jsem však v této souvislosti nesháněl a prostě jsem mu věřil.
Asi bych doporučil sehnat a přečíst příbalový leták.

pb®
hodnocení

3x
Používám všechny dostupné prostředky pro ústní hygienu. Obyč kartáček, jednosvazkový, mezizubní, niť, ústní vodu, remineralizační gely. Dle zubařky mám tak krásné zuby, že bych měla dělat reklamu. Nevím co to je vypadlá plomba, převrtácaný zub, injekce při vrtání a na dentální hygienu dle zubařky nemusím chodit co půl roku, jak se doporučuje, ale za třičtvrtě roku či rok. I v těhotenství zubař nechápal, že mi vůbec nekrvácí dásně a ptal se, jestli jsem nosila rovnátka. Ne, takhle dobře mi to narostlo a já to jen udržuju. Poměrně často místo ústní vody kápnu do vody pár kapek kysličníku a dočišťuju tím.

bazim*
hodnocení

2x

Snažím se jí používat, ale jsem flákač a nedodržuji to, ale když třeba dva týdny v kuse jsem to dodržoval, tak musím říct, že mé paradentóze to opravdu pomáhalo.

dejv111*
hodnocení

2x
Ano, používám ústní vodu ráno i večer, beru tu z lidlu s obsahem alkoholu. Jestli to pomáhá, snad ano, nevím... :-D Ale vím jistě, že díky ní se po čištění zubů vyplaví případné zbytky např. peciček, které vám zůstanou mezi zuby. Takže aspoň tento přínos to má. :)

hodnocení

2x

Používám ústní vodu po každém čištění zubů. Když ji nepoužiji, nemám pocit "dočištěných" zubů.

tabletka*
hodnocení

2x

Ústní vodu používám od mládí dodnes ráno i večer, sice ne příliš agresivní, ale s bylinkami. Dodnes a je to vážně hodně let, co mi narostly zuby, mám všechny zdravé a dásně také. Podobně i ostatní členové naší rozvětvené rodiny, kteří též používají. Takže to asi nebude s tím, co popisuje idanova zas tak horké. Sice chemii nijak nemiluji, ale že by někdo vyráběl vysloveně škodlivé ústní vody, to mi zní jako takřka konspirační teorie.

markusak
hodnocení

Děkuji všem za zajímavé odpovědi a tipy! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]