Nejste přihlášen/a.
Ano, jeden den je vyšší počet pozitivně testovaných a v médiích se rozjíždí celodenní masírka, prognózy, opatření, očkování, restrikce pro neočkované, varování atd. Až z toho jde hlava kolem. Flégr si zase něco vyvěštil z koulí, pár nových odborníků se vyjádřilo, kšefty s testy a ochranými pomůckami jedou dál. Kdo je v problematice zaháčkovaný, vydělává v milionech, zatímco my se tu budeme dohadovat, jestli lockdown ano, lockdown ne. Ostatně, dle odhadů je možné, že se s virem setkala už polovina dospělé populace. Nějak nám ty lockdowny, dusítka a všechny možné i nemožné restrikce postrádají i ten nejmenší smysl. Pamatujete třeba, když jste podle opatření nesměli v naší krásné zemi ani do sousední vesnice? Nebo kdy se oblečení, které zájemce vrátí z kabinky muselo odkládat, desinfikovat a několik hodin nebo dní, už ani netuším jak to bylo, nechat mimo prodejnu? Kdy na partičku puberťáků, posedávajících u kašny, musela přijet policejní jednotka, která je zpacifikovala jak v akčním filmu i s efektivním skolením k zemi? Když to takto čtu, připadá mi to až směšné a nereálné scifi. Bude jen to, co lidi dovolí. A také do voleb se asi moc přituhovat nebude, až se rozdají korýtka, to bude jiná.
Buď lockdown nebo možná něco na úrovni holokaustu pro ty, co do sebe odmítají cpát Pfizer a obdobná genetická svinstva.
Podle médií? Pravda začíná tam, kde končí signál medií a kde široko daleko není trafika s novinama. A Flegr je šílenec, vědátor, kterýmu z toho hráblo, zhruba na úrovni Mengeleho. Ale jestli se někdo bojí, Pfizer je ta jasná volba plus roušku a na ní ještě respirátor a denní spotřeba dezinfekce vyšší než vody. PFIZER MACHT FREI!
Muammare, trochu apartheidu by neuškodilo, neboť se vší pravděpodobností bude ten lockdown, na který se už zase Prymula celý třese, pro všechny, nejen pro ty moudré, co do sebe nechtějí cpát nějaká svinstva ( a u tohoto svatého přesvědčení chlastaj coca-colu a žerou neidentifikovatelnou hmotu v hambáčích). A tak mě napadá, jak je ta demokracie hloupá - kdyby tu vakcínu přidávali do vody, aniž by to někomu řekli, byl by už dávno na zemi ráj. Koneckonců ty čipy určitě fungují i v žaludku.
Hlavně že soud zrušil testování dovolenkářů. Jestlipak ponese taky odpovědnost za to, až to tu bude vypadat jako loni?
Tomu mám rozumět tak, že kdo není po ukončeném očkování a potřebuje do zahraničí test, tak kdyby tam na dovolené něco chytil, tak už nemusí na testy při zpáteční cestě a mezitím to může někde dál roznést? To mi připadá nezodpovědné rozhodnutí soudu o zrušeném testování po návratu do ČR.Dovolenkářů je opravdu moc.
Bohužel.
Městský soud v Praze zrušil opatření ministerstva zdravotnictví, které nařizovalo turistům před návratem do Česka prodělat antigenní či PCR test proti koronaviru. Rozhodnutí nabude účinnosti 11. září. Soud uznal výhrady zástupců Polikliniky Anděl, kteří se na něj obrátili, jelikož nebylo zřejmé, proč ministerstvo určilo, že testy mohly provádět pouze zahraniční zdravotnická zařízení. Informuje Česká justice.
@boba - testy zatím platí, lidé se testují při návratu z dovolené. Čím to asi bude, že nakažených razantně přibývá ? No jasně, opět dovolenkáři. Tohle může napsat jen člověk co sedí doma sám, maximálně na zahrádce.
@jindro - dodržujte co se má a jinak to pusťte z hlavy. Žít se musí a nebudu ho žít ve strachu co kdyby a podobně. Na to je život sakra moc krátkej. Užívejte si dokud zdravíčko slouží.
id
Ano, testy platí, do 11.9.
Nemějte péči, že jsem neinformovaná. Dneska se mi vrátila rodina z Kréty.
Já už mám svoje odlétáno, nebudu tady psát, kolik dovolených jsme absolvovali. Teď prožívám od listopadu něco, čemu se říká peklo na zemi, aneb kolik utrpení může vydržet jeden člověk.
Nebuďte zlá. Děkuji.
V žádném případě nejsem zlá, o vaši neiformovanosti nikde nepíši, jen nesnáším (to je má chyba), že za všechno zlé mohou dovolenkáři. Proto jsem se vás ptala, proč čísla nakažených rostou, když testy dovolenkáři dělají .
Myslím, že na lockdown zdárně najíždíme. Včera 430 nových covidů (ve skutečnosti víc, jen tyto se podařilo zachytit). R = 1.4 (!) = exponenciální nárust je tady. Co kdo z dovolené přivezl...
Bude lock až se přeplní nemocnice, což prý může být koncem října. Každý nemocný má nárok na kyslíkové plíce, neb si platil pojištění. Těchto těžkých případů prý bude 10x méně než loni, i když začátek je zcela stejný. Těšme se!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.