Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Taky je vám celý život zima?

Od: ajajaj odpovědí: 9 změna:

Ahojahoj,
jen předem chci zdůraznit, že tuto poradnu nemám místo návštěvy lékaře - tu plánuji. Jen tak zjišťuji, jak to lidé mají a co můžu čekat.
Zhruba od puberty je mi často zima. Tím často myslím vlastně pořád. Jak není léto, tak mi není "akorát". Včera se v noci ochladilo na 10°C, ale ikdyž jsme v noci měli zavřená okna, byla mi zima.
Spala jsem v dece s beránkem, v mikině s beránkem, v kraťasích a s normálními a teplými ponožkami.
d listopadu do března většinou mrznu, ale vždycky mi to připadalo normální.
Taky si vždy běžím i v létě obléct mikinu nebo vestu, jakmile se dostanu do stínu nebo fouká.

Když se potím, tak ze sportu, ale málokdy z počasí. I na přímém slunci mi je dobře, schovávám si to teplo na později :D
Připadá mi, že si nevytvářím vlastní teplo či co. Jako reptilián, Echidna (napůl žena, napůl had), nebo jsem prostě nemocná.
Díky za vaše zkušenosti nebo názory

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bg
hodnocení

4x

U žen to myslím obvyklé je... často vídám u párů, že muž chodí pomalu v trenkách a žena ve stejném prostoru ve svetru. Kdysi jsem byl v kanceláři s jednou kolegyní a šesti kolegy. Zatímco my chodili v kraťasech, triku a neustále jsme otevírali okna, ona za námi běhala ve svetru a zavírala je... marné.

pb®
To je normální rozdíl mezi pohlavími. Mužský organismu a metabolismus produkuje více tepla, než ženský. Proto třeba u spacáků uvádějí u jednoho výrobku jiné stupně pro tepelný komfort pro muže a pro ženy

tm
hodnocení

2x

Mně je zase pořád horko. Ideální teplota na práci je pro mě 15 - 20 st, poté se potím jako pras*. Vlastně bych byl nejraději, kdyby 15 - 20 bylo celý rok))

ajajaj
hodnocení

Přítel (a většina přátel) to má právě stejně, takže až když jsem viděla ten obrovský rozdíl mezi námi, tak mi došlo že moje zima nebude úplně normální:D

hodnocení

1x
Máte zkontrolovali štítnou žlázu? Když špatně funguje, bývá zima.

joudic*
hodnocení

1x

me je zima jen jak se ochladi pod 20, a pod 15 uz vubec nechodim ven max na nakup a autem, topim cernym uhlim, takze v zime mam v baraku 30-40, idealni celorocni kazdodenni teplota pro me je 35C, tedy teplota, kdy se zblazni novinari a nazyvaji to umornymi vedry, nevadi mi ani 40-45 mezi domy, kdy to krasne sala... take proto odsud mizim do tropu, at z toho zivota neco mam, bude mi chybet dlouhy den to jo, ale stejne je jen pul roku a z toho sotva 10-30 dni je nad 30C, letos v lete to byly 3 dny, jinak 12 - 25C, tricko jsem mel cca 4x, jinak lehci mikina na hole telo

pb®
A nejste vy ten co má 190cm a k tomu asi 65kg a když má 80 tak je tlustý? To by pak mnohé vysvětlovalo.
ajajaj
hodnocení

Jsem ráda, že je víc lidí, i opač. pohlaví, co to má stejně. My už máme dům, takže se stěhovat do trop nebudeme. Navíc s přítelem máme rádi Anglii, Finsko, Norsko...takže to vidím na nákupy za tisíce v Nordicu za oblečení a boty až tam pojedeme do hor.
Bohužel mám ráda teplé počasí,...hory a lesy :D Přeji více štěstí v tropech

smode*
hodnocení

0x

Dobrý den. Máte docela rozšířenou, přesto však ve společnosti poměrně neznámou, tzv. poruchu termoregulace. Mám něco podobného. V zimě/v létě piji prakticky denně horký čaj, přes léto mám v domě běžně 26-27 stupňů (klimatizaci používám), na spaní kolem 25 - 26, v zimě topím min. na 25, i v létě si mnohdy na večer vezmu teplou bundu když jdu ven. V zimě i na kratší procházky běžně 3-4 vrstvy po celém těle a lyžařské rukavice *smich* a to žiji takřka v nejteplejší oblasti u nás. Nicméně jakmile začnu i lehce fyzicky pracovat nebo cvičit, do pár minut je mi horko i v 15 stupních v tričku *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]