Nejste přihlášen/a.
Ahojahoj,
jen předem chci zdůraznit, že tuto poradnu nemám místo návštěvy lékaře - tu plánuji. Jen tak zjišťuji, jak to lidé mají a co můžu čekat.
Zhruba od puberty je mi často zima. Tím často myslím vlastně pořád. Jak není léto, tak mi není "akorát". Včera se v noci ochladilo na 10°C, ale ikdyž jsme v noci měli zavřená okna, byla mi zima.
Spala jsem v dece s beránkem, v mikině s beránkem, v kraťasích a s normálními a teplými ponožkami.
d listopadu do března většinou mrznu, ale vždycky mi to připadalo normální.
Taky si vždy běžím i v létě obléct mikinu nebo vestu, jakmile se dostanu do stínu nebo fouká.
Když se potím, tak ze sportu, ale málokdy z počasí. I na přímém slunci mi je dobře, schovávám si to teplo na později :D
Připadá mi, že si nevytvářím vlastní teplo či co. Jako reptilián, Echidna (napůl žena, napůl had), nebo jsem prostě nemocná.
Díky za vaše zkušenosti nebo názory
U žen to myslím obvyklé je... často vídám u párů, že muž chodí pomalu v trenkách a žena ve stejném prostoru ve svetru. Kdysi jsem byl v kanceláři s jednou kolegyní a šesti kolegy. Zatímco my chodili v kraťasech, triku a neustále jsme otevírali okna, ona za námi běhala ve svetru a zavírala je... marné.
Mně je zase pořád horko. Ideální teplota na práci je pro mě 15 - 20 st, poté se potím jako pras*. Vlastně bych byl nejraději, kdyby 15 - 20 bylo celý rok))
me je zima jen jak se ochladi pod 20, a pod 15 uz vubec nechodim ven max na nakup a autem, topim cernym uhlim, takze v zime mam v baraku 30-40, idealni celorocni kazdodenni teplota pro me je 35C, tedy teplota, kdy se zblazni novinari a nazyvaji to umornymi vedry, nevadi mi ani 40-45 mezi domy, kdy to krasne sala... take proto odsud mizim do tropu, at z toho zivota neco mam, bude mi chybet dlouhy den to jo, ale stejne je jen pul roku a z toho sotva 10-30 dni je nad 30C, letos v lete to byly 3 dny, jinak 12 - 25C, tricko jsem mel cca 4x, jinak lehci mikina na hole telo
Jsem ráda, že je víc lidí, i opač. pohlaví, co to má stejně. My už máme dům, takže se stěhovat do trop nebudeme. Navíc s přítelem máme rádi Anglii, Finsko, Norsko...takže to vidím na nákupy za tisíce v Nordicu za oblečení a boty až tam pojedeme do hor.
Bohužel mám ráda teplé počasí,...hory a lesy :D Přeji více štěstí v tropech
Dobrý den. Máte docela rozšířenou, přesto však ve společnosti poměrně neznámou, tzv. poruchu termoregulace. Mám něco podobného. V zimě/v létě piji prakticky denně horký čaj, přes léto mám v domě běžně 26-27 stupňů (klimatizaci používám), na spaní kolem 25 - 26, v zimě topím min. na 25, i v létě si mnohdy na večer vezmu teplou bundu když jdu ven. V zimě i na kratší procházky běžně 3-4 vrstvy po celém těle a lyžařské rukavice a to žiji takřka v nejteplejší oblasti u nás. Nicméně jakmile začnu i lehce fyzicky pracovat nebo cvičit, do pár minut je mi horko i v 15 stupních v tričku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.