Dobrý den, Už nějakou dobu mě trápí spánkové potíže. Jedná se o poruchu, kde jsem neustále unavená i po nějaké lehké aktivitě jako je třeba domácí uklid, popřípadě škola v praxi. Je mi tedy 18. Unavená bývám i po 10ti hodinách spánku. Když koukám na nějaký film popřípadě seriál, zavírají se mi oči a vždycky u toho nějakým způsobem usnu. Poslední dobou mívám i tedy časté bolesti hlavy a jsem oslabená. Chci se zeptat, měl někdo s tím nějaké zkušenosti, popřípadě jak jste s tímhle postupovali? Nebo nevíte, co by to mohlo způsobovat? Deprese tedy nemám, ale trpěla jsem jimi 2 roky zpětně a brala jsem i prášky, ale v té době jsem trpěla potížemi se spánkem že jsem nemohla usnout a měla jsem i noční můry. Na to jsem brala prášek na spaní, který mi pomohl. Ale už ho delší dobu neberu a nedávno mám opět podobné problémy, jenže tentokrát bych pořád jen spala a oči se mi neustále zavírají. Před 2 měsíci jsem byla na magnetické rezonanci a výsledky jsem měla dobré, v té době mi ale ještě nic nebylo. Takže ne tak zajímá, co to může být... Děkuji za odpověďi.
Chce to pravidelný režim. Chodit spát ve stejnou dobu, pohyb v přírodě. Nepít energydrinky. Užívat hořčík. Máte v pořádku krevní obraz? Myslím železo, hemoglobin. Krevní tlak? Štítnou žlázu? Pak tedy znova k lékaři, ať se nic neprošvihne.
chattonka
Se štítnou žlázou mám problémy už přes rok, řešilo se to z toho důvodu, že jsem hodně často byla nemocná a měla jsem zimnici, tam se mi to potvrdilo díky návštěvě lékaře. Ale dál se to potom neřešilo. Léky jinak užívám na hořčík, vitamín D a Becomples. Ale nejsem si jistá, že to má s tímto nějak společného když už to ovšem beru nějakou delší dobu.. krevní tlak myvám hodně nízké, i pod 90 max. Nuže, uvidím, objednám se k lékaři a ještě to s ním zkusím probrat. Děkuji mnohokrát!
Chtěla bych dodat, že i na úkor toho, kolik energy drinků nebo kávy za den vypiju, nepomáhá mi nic. Akorát mě potom bolí spánek na levém boku
liska5
B komplex neberte dlouhodobě, zatěžuje játra. Spánky bolí z přetížení trávení, třeba i tou kávou a nesmysly, jako jsou ty energydrinky. Konzultujte s lékařem, ale sama začněte zdravou / středomořskou/ stravou a pohybem na čerstvém vzduchu. Jestli bych něco brala, tak mořské řasy. Třeba Kelp nebo Nori. To se ale ptejte lékárníka, když byste brala něco na tu štítnici. Jestli se to snese.
Nejlépe dále konzultovat s lékařem, s fundovaným odborníkem. Může to být samozřejmě psychického charakteru (dnes velmi časté), ale i fyzického, co magnetická rezonance neobjeví. Únava může být způsobena nedostatkem vitamínů (např. vitamínu D), hořčíku apod. Sdělte své obtíže svému lékaři, on určí další postup. Pečujte o své zdraví a o svou psychickou pohodu (eliminujte stres, pěstujte své záliby, upravte jídelníček - nepijte energy drinky, zkuste meditaci / relaxaci, buďte v kontaktu s přáteli). Diagnózy nehledejte na internetu ani na poradnách. Držím palce.
Pravidelný režim, vstávat a chodit spát ve stejnou dobu. Mít náplň dne, práci, učení sport, ne se celý den ploncat od ničeho k ničemu a nic neudělat. Necpat do sebe energy drinky. Přiměřený sport na čerstvém vzduchu dokáže hodně nabít energií a dost často je únava obyčejná znuděnost z nicnedělání. Na noc užívat melatonin. Nekoukat večer na televizi, mobil. Nemít v ložnici zdroj světla. Cokoliv co má diodu vytáhnout ze zásuvky. Spát v absolutní tmě, na okno zatemňovací závěsy. Dělá to dost, modré světlo ničí melatonin v těle a člověk je pak unavený. Teď o dovolené jsme spali v chatičce, která měla okenice, takže byla uvnitř opravdu tma. Tak dobře jsem se dlouho nevyspala.
" se štítnou žlázou mám problémy už přes rok" Tady může být hlavní zdroj problému. Štítná žláza může mít značný vliv na vaši psychiku i výkonnost. Řešila bych s endokrinologem,ke kterému chodíte popř.s praktikem,ať Vás pošle k endokrinologovi.
spánková laboratoř .. super jsou v inspamed v praze .. ale musi te tam poslat asi doktor a cim driv tim lip .. me tam cinknul a nahodou se uvolnilo misto (pan dostal anginu) a sel sem za tyden .. jinak klido 3 mesice cekacka .. drzim palce. pak bych si mozna udelal odbery na vitamin D .. B .. v prevedigu cca 500,- bez doporuceni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.