Nejste přihlášen/a.
Tohle je prostě subjektivní, já bych měl jiný výběr... Daniela, Laura, Linda, Sabina, Ema, Eliška, Kristýna...
A taky záleží na příjmení, odstrašujícím případem je třeba Nicolas Topolánek...
Taky pozor, ať není stejné poslední písmeno ze jména s prvním z příjmení. Třeba Adam Mišík prostě nejde přes zuby.
Já bych si vybrala Rozálii, z těch co píšete. Ale při vybírání nezapomeňte přihlédnout k příjmení, jak to bude k sobě pasovat, aby holčička nebyla pro smích. Jako když u lékaře volali Miu Štětinovou a pacienti měli hned o smích postaráno.
Jednou se mi ve školce sešlo 5 Veronik a 3 Kateřiny. Jen jedenkrát jsem měla Kamilku, jedenkrát Bereniku, jedenkrát Anežku, říkali jsme ji Aninka, pouze jedinkrát Madlénku, jednou Olinku, jednou Alenku. Ale jinak všechna možná i nemožná jména. Vy vybírejte tak, aby jméno, až se vdá, nepůsobio humorně.
Na chodbě na sociálce volala tmavovlasá paní na dítě s plínou v gatích a cumlíkem v puse: Espozíííto!
Z Vámi vybraných žádné. Třeba Nikola může být TEN nebo TA. Natašu jsme měli v práci. Říkali jsme jí Naty /nic moc, že?/ chlapi jí říkali Taška. Snad jen ta Veronika, ale připadá mi to takové "tvrdé".
Vzhledem k typicky českým příjmením, kterých je většina, Novákem a Svobodou počínaje, Tvarohem a Vošáhlíkem konče...bych byla spíš pro nějaké české jméno. Líbí se mi Hana, Jana, Dana, Eva, Petra, Magda, Helena, Milada, Milena, Anna, Anežka, Eliška, Lada...A hodí se i k někdy úsměvným českým specifickým příjmením.
Nelíbí se mi jména s uměle přidaným L. Nevadí mi Ema či Ela, ale Emma nebo Ella už na dálku zavání snobismem. Proč jsem nikdy neslyšela Evva nebo Janna?
A co takhle Marcelku? Jaga.
Hodně záleží i na příjmení. Taky můžete vybrat jméno a pak zjistíte až se hočička narodí, že se k ni nehodí.
To se stalo, před lety kamarádce. Holčičku pojmenovali Agáta. Po dvou dnech měnili na Mia. Celou dobu se rozhodovala mezi těmito dvěma jmény no a vlastně až když ji viděla zvítězilo to "měkčí" jméno.
Z vašeho výběru bych si nevybrala. Pokud bych přesto musela, tak zde zavrhovaná Nataša.
Sofie a Nikola je teď každá druhá. Ostatní jména mi kvůli R příjdou moc tvrdá.
Vše už bylo napsáno. jen upozorním na jedno. Pokud máte dlouhé příjmení, mělo by být jméno krátké a obráceně. Pokud máte v příjmení R, nesmí být ve jménu v případě ráčkování. I bez ráčkování je R tvrdé.
Měla jsem spolužáka který ráčkoval a chudák se jmenovat Petr Ritter.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.