Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posměšky od cizích dokonalých lidí, máte zkušenosti?

Od: nerozumim odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

tenhle problém mě provází od dětství, co si pamatuji. I když podle lékařů jsem v normě s tělesnou schránkou, tak bývám někdy označován, jako lilipután. Je pravda, že moje postava je spíš drobnější, ale upřímně řečeno, viděl jsem ještě drobnější a menší lidi. A i když jsem se zbavil velkých psychických problémů, hlavní problém nezmizel. Lidi.

Můžete mi někdo prosím vysvětlit, proč cizí lidé, kteří vás neznají, mají neustálou potřebu vás titulovat nevhodnými výrazy, posmívat se vám, říkat nahlas co si o vás myslí, nebo jen stát a hlasitě se smát a pozorovat vás? To není žádný stihoman, i moji přátelé si všimli, že vždy v nějaké společnosti se najde člověk, starý i mladý, který má potřebu nepříjemně rýpnout. Piřtom chodím slušně oblečen a vždy si vyberu to co se mi líbí. (Normální oděv, nic výstředního).

A když se ozvu a slovně se bráním, div se nezačnou tito cizí lidé chovat, jako kdybych jim dal facku a vše se otočí proti mně. ˇJe jedno, jestli je to nějaká vyšší autorita, či úplně bezdomovec. Vždy nečekaně se ozve někdo, kdo mě musí hodnotit.

Proč?

Dávám si život dopořádku, například si musím dodělat střední, ze které jsem byl právě z výše uvedených důvodů vyloučen.

Rady, že si to tak nemám brát, že si toho nesmím všímat, jsou k smíchu. Takoví lidé vyhledávají slabší kusy a cíleně škodí. Vím, přátelé také nemohli uvěřit a měli za to, že já si to jen vsugerovávám. No, spetli se a já jim předvedl důkaz v podobě, že šli se mnou po ulici. Nestačili zírat.

Ať už jsem lilipután, nebo ne, nikomu do toho nic není. Naštěstí už si to tak neberu osobně, ale povězte mi, proč to ti lidé dělají?

I kdybych měl 140 cm a měl postavu desetiletého chlapce (což podle některých mám, jinak mám 174 cm), nedává to nikomu právo mě nějak srážet. A když jim to řeknu, rozesmějí se ještě více. A je jedno, jestli je to v zaměstnání, ve škole, na ulici. Všude někdo takový je.

Máte někdo s tím zkušenost? Díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Proč? Protože je baví, jak vždycky vyskočíš jako čertík z krabičky.

Přestaň to dělat, přestaň poslouchat co si o Tobě kdo myslí a budeš mít klid.

Z Tebe musí na dálku vyřazovat, že chodíš s ušima jako radary jen abys zaslechl nějakou poznámku a mohl na ni zareagovat. Posměváčci to z Tebe cítí a proto se tak chovají.

asd1
hodnocení

3x

Ano jsou lidé kterým dělá dobře zaškodit a zašikanovat si. A ty holt jsi ten slabší kus k posmívání vhodný. Tělesná výška s tím až tak nesouvisí, mmch. 175 je normální výška, takže tou to nebude. Držení těla, styl chůze, výraz v obličeni - to vypovídá o tvojí psychice víc než bys čekal, proto jde slabší kus poznat už zdálky. A jestli reaguješ "nesmějte se mi je to nečestné" tak se nediv že se tlemí ještě víc.

Zapracuj na sobě tak abys slabší kus nebyl. Představ si třeba takového Srstku - jak se mu někdo posmívá mi k němu fakt nesedí, a vůbec by ty posměváčky nemusel házet do řeky.

lle
hodnocení

3x

Nejste žádný lilipután, vždyť měříte skoro 180 cm. Takových lidí jsou všude v ulicích tisíce a nikdo si jich ani nevšimne. Možná budete mít ještě jiný problém, který ty zlé lidi zaujme a musí to zbytečně řešit. S vaší výškou to určitě nebude souviset.

janm*
hodnocení

3x

Nezáleží vůbec na tom, zda-li máte nebo nemáte nějaký "handicap", protože je to celé o něčem jiném, je to o těch lidech. Můžete být zdravý krásný silný vzdělaný úspěšný sportovně založený (další přívlastky si doplňte dle vašeho gusta) navíc si hledět svého, dobře si plnit své povinnosti , k druhým se chovat slušně a ohleduplně to vše a ještě více můžete, ale? Ale stejně si do vás rýpnou, respektive vždy se na obzoru objeví nějaký "blbec" a najednou vás začne "řešit". (mimo posmívání na vás třeba začne donášet apod., a pokud žádné prokazatelné chyby nemáte nebo neděláte např. v zaměstnání, notak si je vymyslí jak prosté) V životě nezáleží zda jste "takový nebo makový" zda máte nebo nemáte nějaký handicap , záleží jen na tom kdy se objeví nějaký "trotl" nebo nedej bože celá jejich skupina. Jak to řešit? Nebavit se s nimi nediskutovat sbalit se a jít pryč jinam zkrátka daleko od takových, případně (např. v zaměstnání) vaše domnělá pochybení řešit s osobami nadřízenými nebo nadřízenými těm nadřízeným... V případě že se takových věcí dopouští přímo váš partner/ka plánovitě trvale vás podrývá shazuje atd., (zažil jsem) platí totéž rychle pryč a co nejdál to jde...

hodnocení

2x
Vypadá to, že Váš problém je spíše psychicky. Možná Vás šikanovali - to je důvod, proč jste nedodelal SŠ?
174cm je průměrná výška. Nezáleží na výšce, ale spíš na tom, jak se chováte a co si myslíte. Cizích lidí si nevšimejte. Ten, kdo se posmivá, má sám nízké sebevědomí, komplexy, blbý den...
Zaměřte se na sebe, na své sebevědomí a na psychiku.
Běžte na YouTube a najdete si videa lidí s těžkými handicapy, kteří se v života dostali daleko a vysoko. Určitě se jim posmivali a najdou se takoví, kteří se budou vysílat ještě dnes...i přes úspěchy těch lidí.
Cizí lidé nejsou dokonalí, jak píšete ve svém nadpise.
Máte nízké sebevědomí a takoví lidé se často stávají terčem posměchu. Zkuste terapii.

hodnocení

2x
Pěkný den, tak nejste zase tak malý,spíš máte v sobě trauma ze šikany. Chce to odstranit to trauma. Možná jste neurotický a tak působite na lidi křečovitě, neohrabaně a to některé jedince se sklonem k agresi provokuje. Nedejte se. Pracujte na svém sebevědomí. K tomu Vám může dopomoci psychoterapie.

hodnocení

1x

Tak na co si vlastně stěžujete? Vždyť se našli i tací lidé, kteří si na Vás udělali čas jenom proto, abyste jim dokázal, jak se k Vám jiní lidé na ulici chovají. ;)Takže byli nakonec na Vaší straně, když teda pak nestačili zírat, co za příkoří se Vám děje. *co*Nějak se mi to celé nezdá. A navíc, 174cm není nic extra zvláštního, znám hodně kluků, kteří jsou zrovna tak vysocí a nedělají z toho vědu. A moc by mne zajímalo, jak se to na té ulici odehrávalo. Snad nechcete tvrdit, že Vás naprosto cizí lidé na ulici začali napadat kvůli tomu, že jste menší než oni, nebo že máte bleděmodrou košili. *smich*Jen aby to nebylo tak, že jste to Vy, který nějakým způsobem provokujete kolemjdoucí.

hodnocení

0x

174cm? Možná kdyby jsi měl 160 a míň, bych neřekl že se nějaký blbec občas naveze..ale tady to bude o nečem jiném..zkus se na to zaměřit..tedy jestli se moc nehrbíš a výšku ještě jakože snižuješ.

kami123
hodnocení

0x

Tak do toho basketbalového klubu přestaň chodit. (vtip)

Pokud tě někdo šikanuje, tak to není kvůli výšce, ale kvůli tomu, že se necháš,

Zkus nějakou linku důvěry.

joudic*
hodnocení

0x
souhlasim s @gotrekzagary... kamos ma v praci kolegu, ktery ma tak 140-150 a vsichni mu rikaji Paklíč, a nijak si to nebere *vtip*

hodnocení

0x

Pokud by to byl posměšek dokonalého člověka , pak by rto nebyl posměšek nebo by to nebyl dokonalý člověk!

NIKDO NENÍ DOKONALÝ !

liska5
hodnocení

0x

Humor to chce, vtipně kontrovat. A umět se zasmát sám sobě. Vy se berete moc vážně! Jakmile se začnete vztekat, tak oni přitvrdí. To je jejich primitivní zábava. Prostě vybrali si Vás, jste asi typ pro šikanu. Výškou postavy to ale nebude. To jim došla fantazie, tak rýpou jakkoliv. Řešte to s psychologem nebo na lince důvěry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]