Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci děti, jste na tom stejně?

Od: pepeeeee odpovědí: 23 změna:
Zdravím,
je mi 22 let a nechci deti.
deti mi jsou dost protivne a obavam se, ze je nikdy nebudu chtit.
nevidim proste zadny duvod, proc si tuto starost do konce zivota porizovat.
at hledam jak hledam porad negativa spojene s detmi v drtive vetsine prevazuji.
Avšak, když jsem to říkal mým příbuzným tak si klepaly na čelo, jak můžu tak přemýšet, když preferuji kariéru před rodinou.
pokud je tady nekdo kdo ma na to stejny nazor at napise.
piste i vy kdo si myslite, ze vite o necem co by mohlo zmenit muj pohled na vec.
dik za vase nazory

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

7x

Hezký den. Je to zcela v pořádku a máte svým způsobem pravdu. Na jiné názory neberte ohled - jiní Vám účty neplatí a hlavně nežijí Váš život. Hlavně si dítě nepořizujte na sílu jen proto že to bude chtít např. partnerka. Být nechtěné dítě (byť jedním rodičem) není žádný med. Také je možné že za 10, 20 nebo i 30 let změníte samovolně názor a budete dítě chtít. I to je OK :)

hodnocení

6x
Ahoj
Ano, vím o něčem, co by mohlo změnit tvůj pohled na věc.
Je to VĚK!

No, jak se to vezme. Nejsem už nejmladší, mám 2 dcery, zatím 3 vnoučata a ani ve svém vyšším věku žádné další děti už taky opravdu nechci. :-D

Vy jste už svou genetiku předal *smich*

hodnocení

6x
Je mi 34 a děti nemám, převážně tedy ze zdravotních důvodů. Je to každého osobní věc bez ohledu na zdr.stav. Mám staršího partnera, kterému to nevadí,má rád svůj klid.

hodnocení

5x

@pepeeeee - vite o necem co by mohlo zmenit muj pohled na vec
Proč? Aby si příbuzní neklepali na čelo?

cutora
hodnocení

2x

Za pár let můžete mít zcela jiný názor. Někdy stačí potkat právě toho pravého, do kterého se šíleně zamilujete a hormony Vám zcela obrátí život na ruby. Tohle neovlivníte a sama ho zatáhnete do postele s myšlenkou, že s ním chcete založit rodinu.

hodnocení

2x

Vždyť jste sám/a ještě dítě. Pokud to mám vzít čistě pragmaticky, tak jako pozitivum vidím třeba to, že o mě děti postarají, až budu za 40 let sám potřebovat přebalovat. Když z nich tedy nevyrostou sobečtí hajzlové, to samozřejmě nelze předvídat. Vím, jak to vypadá v pečovatelácích, LDNkách a podobných zařízeních a doufám, že se tam nikdy nedostanu. A pak tu máme třeba slevu na dani nebo u žen vyšší důchod.

liska5
hodnocení

2x

V rubrice Zajímavé otázky /tu na Poradte.cz/ dala Profisat před časem naprosto stejnou otázku.

Přečtěte si odpovědi.

hodnocení

2x

Jak jsem pochopila,jste muž, že nechcete děti, je pochopitelné, ale jak to udělat? Nikdy s žádnou nespat, mužská antikoncepce , o té nevím, ochrana není stoprocentní. Dívky bývají vynalézavé a otcem se můžete stát docela lehce. Ve společnosti příliš nepít, abyste vždycky věděl, co děláte. Dívky to mají jednodušší, ale muži si můžou dávat jak chtějí pozor, pokud dívka bude chtít, těžko tomu zabráníte.

Vasektomie nevratny zákrok pro sterilizaci muže.

jancaak... trochu brutální, ne? *zmateny*

jaj*
Chlapi to právě maji jednodušší, když dítě nechtějí tak je prostě nemají

hodnocení

2x

Takových Herodesů už jsem viděl... Jen trochu zestárli, zmoudřeli a dnes se z dětí můžou naopak pokakat... Dočkej času...

Jj, děti jsou starost, ale i radost... Záleží i na lidských hodnotách. Mnoho lidem vyhovuje jenom se bavit, cestovat a některým třeba denně pařit, hulit, chlastat... Je to každého volba... U některých lidí by bylo dokonce i lepší kdyby děti neměli vůbec ... Ve 22 letech si každý myslí, že je již mistr světa, že není nikdo nad něho, ale přitom zápasí stále sám ze sebou... Zpravidla to změní čas...

hodnocení

2x
Kdybych se podruhé narodila tak si je neporidim

hodnocení

2x

Kdyby se tím řídili Vaše rodiče, tak byste nyní nemusel řešit tento závažný problém...

jen*
hodnocení

1x
Ani se nedivím, že dítě nechce dítě. Pěkný večer

kami123
hodnocení

1x

Smýšlení člověka se časem neustále vyvíjí a mění. Takže tvůj pohled na věc je platný akorát k současnosti.

Pokud máš jasno , tak současnost řešit nemusíš a budoucnost nyní také ne´.

adn
hodnocení

0x

Je pravda, že děti umí brnkat na nervy, nejhorší je snad puberta. Dále nemoci, škola starosti. Chápu vaše současné názory nepořizovat si děti. Také ve 22 málokdo touží založit si rodinu. Chce si užívat života, cestovat. Změnit pohled na věc, musíte jenom vy sám. Děti přináší do rodiny i mnoho radosti.a ve starším věku mohou stárnoucím rodičům pomáhat, být jim oporou. Možná až v pozdějším věku najednou změníte názor a zatoužíte mít aspoň jedno dítě. Klidně třeba i ve 40. A nebo je možné že si je prostě nepořídíte vůbec. Pořídíte si třeba pejska a ten bude jako vaše dítě.

Bohužel ne všechny přinášejí radosti a pomoc ve stáří, spis chteji od rodičů.

Ajo ale to je v drtivé většině jen a pouze díky výchově rodičů!

hodnocení

0x
Však je nemusíte dělat, nikdo vás nenutí.

tabletka*
hodnocení

0x

Ve 22 letech jsem je také nechtěla, pár let to ještě trvalo, než jsem změnila názor. Teď to samé vidím u syna, ještě nedávno "ani omylem" a najednou, když je mu třicet, tak je na dítě připraven a chce. Vlastně je to pořád stejné, každý, koho znám to tak víceméně měl. Za mého mládí měli děti hodně mladí partneři, ale spíš proto, že se styděli jít do obchodu pro prezervativy než že by po nich v tom věku toužili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nechci děti

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]