Nejste přihlášen/a.
Meri, líp bych to nenapsaladíky
Však ona ta zpupnost, bezohlednost a zloba každého jednou dožene.
Meri,
a ty splňuješ tvou definici pokory? Jsi pokorný člověk? Mě tvůj text zavání spíše ješitností. Co tě přimělo to napsat?
Dokáže si ješitný člověk uvědomit, že je ješitný?
Jsem pokorný člověk, když splňuji vechny tvé definice, ale nevidím záblesk slunečních paprsků?
A co by sis myslela o člověku, kterému položíš několik otázek a on ti místo odpovědi na ně napíše dlouhou odpověď na téma proč není ješitný?
Jako všechno je i pokora vhodná "tak přiměřeně". Bez ní, tedy bez sebereflexe by byl svět plný sobeckých, agresivních, uhádaných pitomců, kteří si nikdy nepřipustí, že nemusí mít vždy ve všem pravdu a na všechno nárok. A přehnaně pokorný člověk na sobě nechá dříví štípat, čímž povzbuzuje ty prvně zmíněné. Samozřejmě že bez pokory člověk ani sám před sebou neobstojí. Je to základ civilizovaného jednání. Zda věřím, že člověk je z podstaty dobrý? Tak tomu tedy moc nevěřím. Je z podstaty zvíře jako každé jiné, jen má možnost využívat složitější postupy na to, aby získal co chce.
Respektovat něčí názor a neopovrhovat jím je zásadní aspekt etiky. Pokory se já třeba stále učím.
"Každopádně každý dobrý nebo nedobrý skutek se nám v téže podobě vždy vrátí."
To je perfektně názorný příklad toho jak se k takovýmto názorům chovám. S tvojí větou moc nesouhlasím, ale respektuji tvůj názor a jinak jej nezpochybňuji.
Pokud by ale bylo použito místo slovíčka "nám" slovíčko "ti", tak bych se do toho argumentu a tvého smýšlení začal navážet.
Nevím zda ti uživatelka kami odpoví, ale stejně je to asi směrováno mě.
"Proč vás tak fascinuji a pochybujete o mě?"
Protože člověk, který píše takovým stylem líbivé řeči o pokoře podle mě pokorný moc není, ale myslí si to o sobě.
Proč se ptáš? Záleží ti na mém názoru?
"Myslíte, že jsem podivná, když se snažím na každém dni kdy otevřu oči najít to hezké?"
Myslím, že pozitivizmus je milá neškodná vlastnost. Tedy ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.