Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehoz přes elektroniku

Od: klik odpovědí: 10 změna:

Co myslíte, je řekněme hloupé, dávat přehoz přes elektroniku proti prachu nebo je to dobrá věc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

No, záleží co a kde je. Dnes se spousta elektroniky ani nestihne zaprášit a jde z domu. Ale zkuste se podívat třeba na žebra kondenzátoru za ledničkou. Pokud je nečistíte a lednice má léta, budou plná prachu. Před 14 dny mi v práci odešla základní deska v PC. Za nějaký rok a půl stály spodní konektory v prachu, bohužel vodivém.

Tzn. elektroniku je třeba

1.před prachem chránit nebo

2. ji příležitostně čistit a nebo

3. holt počítat s tím, že jí to neprospívá a vrstva prachu může zkrátit přístroji život.

9 lidí z 10 jede dle bodu 3, já si občas vzpomenu na bod 2 *hi*.

hodnocení

1x

Já na zimu natahuju igelitový pytel na stojanový větrák.

kami123
hodnocení

0x

V dnešní době je to zbytečné.

To bych neřekla.
kami123

Tak to neříkej.

jiofa
hodnocení

0x

Jak na co. Já mám 6 klávesových nástrojů a vše po hraní (nutnost) přikrýté spec. potahem. Nějaké rádio, tv, přehrávače a pod. zbytečné a nevzhledné

hodnocení

0x

Nedovedu si představit, že bych měl přes TV, rádio, PC v bytě nějaké přehozy. Připadal bych si jak v obyváku mojí babičky někdy v sedmdesátých letech. A hlavně většina prachu se nachytá na el. zařízení během provozu, takže během vypnutí nějaký přehoz je zcela zbytečný.

hodnocení

0x

Podle mě zbytečnost. V denní praxi se potkávám s počítači, které pracují v prostředí truhlářských dílen a jejich ,,čistota´´ je mnohdy pozoruhodná. Přikládám foto PC z pily - pracoval naprosto bez problémů, vyklepal jsem z něj kopec prachu, vyfoukal a jede dál. Ovšem je pravda, že jsou na něm ještě XP *smich*

Přehoz přes elektroniku

Suchý piliny jsou izolant, problém může bejt akorát s mechanickými částmi (HDD, větráky...) nebo s odvodem tepla. U nás je to jiný kafe (slévárna). V prachu jsou částečky kovu a grafitu. I když máme kancelář přetlakovou, stejně elektronika řve o pomoc.

kami123

@amper

Pokud tam budete vhánět čistý kyslík s výpary kyseliny sírové a solné,

tak kovové částečky zreagují na neškodné soli a grafit spontánně shoří.

Ten počítač s pilinami bych nejen přikryl dekou, ale raději dal i do hermeticky těsné skříně.

Nemáte zač ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]