Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaujíma ma váš názor

Od: samo2 odpovědí: 13 změna:

Blíži sa začiatok školského roka. A videl som tu príspevok o problémoch s prezúvkami, tak som sa rozhodol napísať aj svoju realitu. Na základnej a aj teraz na strednej škole platí pravidlo, že keď niekto si zabudne prezúvky, tak musí bez výnimky ísť zo šatne v ponožkách. Tam to funguje. Ale kde to nefunguje je umelecká škola, ktorú navštevujem. Tam hneď pri dverách hlavnej budovy je malý asi 2 krát 2 metra široký priestor. Tam je jedna stolička. Potok už idú len schody na poschodie. Tam by sa mali všetci prezúvať/vyzúvať. Ale prezúva/výzúva sa tam asi len 1 žiak z 10. Navyše s mladšimi žiakmi chodia rodičia až ku triedam. Preto sú dosť špinavé a navyše keď prší, alebo sneží tak sú celé mokré. Ja som sa vždy vyzúval až pred triedou a do triedy som vstupoval v ponožkách. Prezúvky nosiť nechcem, pretože v triedach sú koberce a zbytočne by mi bolo iba teplo. Keď som išiel na záchod tak som išiel samozrejme v topánkach. Raz, bolo to asi v novembri, ma učiteľka videla, že po spomínaných schodoch som išiel v topánkach, tak mi tak vynadala, že čo si to dovoľujem chodiť tu v topánkach. Keď som sa jej snažil vysvetliť, že ostatní tu chodia v topánkach tak odvrkla, že to ju vôbec nezaujíma. Varovala ma, že ak ma ešte raz prichytí, že idem v topánkach hore schodmi, po chodbe alebo na záchod, tak to bude riešiť s rodičmi ako porušenie školského poriadku. Pre mňa je dosť ponižujúce, chodiť v ponožkách tam kde mnohí rodičia, starší a aj mladší žiaci chodia v topánkach, a vytierať ich špinu a vodu do svojich ponožiek. Navyše mi príde dosť trápne, keď ja cupitám hore schodami v ponožkách a vedľa mňa žiak v topánkach. Pár týždňov na to som bol na záchode a bol tam žiak, asi rovnako starý ako ja a keď videl, že som tam v ponožkách tak schválne tam obúchal blato zo svojich topániek a naprskal vodu aby ma vysmial, že som tam v ponožkách ako najväčší blbec a on ako najväčší frajer v topánkach A vo vedľajšej budove, kde sa učí hudobná náuka, tak tam je tiež povinné prezúvanie do triedy, ale asi tak traja sa tam vždy vyzujeme do ponožiek, dvaja si nosia prezúvky a ostatných 15 chodia v topánkach. Zaujíma ma, ako funguje prezúvanie v ZUš inde, a čo si o tomto myslíte.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

4x

Vy tedy máte na Slovensku problémy:) To už není ani k smíchu, co někdo dokáže vidět jako problém. Takže - můj syn absolvoval uměleckou školu v Praze ( a pak vejšku) a po celou dobu, ač byl rebel, ho nenapadlo prudit kvůli přezouvání. Pohled na umazané fusekle nebo holé nohy není zrovna estetický zážitek a často i ten smrad je hnus. Skutečně vyspělý jedinec není sobecký ufňukánek, nedělá problémy z úplného prdu. To je můj názor.

Toto není první papučová rebelie. Celkem pravidelně se zde na poradně podobné dotazy objevují. Připadá mi to trapné a a jaksi ubohé. Rebelant by si měl umět vybrat nějaký těžší kalibr než jen bačkory.

Bimbam.

Kazdy bez vyjimky rebeluje pouze do vyse svych schopnosti.*smich*

kami123
hodnocení

3x

Chodit v ponožkách tě nikdo nenutí, že nemáš přezůvky je tvůj problém. Můžeš si je zouvat před třídou. Nebo i tam chodí lidé v zablácených botech? Učitelé mají přezůvky?

Tím, že tam chodíš v botech řešení problému moc nepomáháš, ale vytváříš jej.

Pokud uvidíš na chodbě sajrajt, tak to běž někomu nahlasit. Zeptej se té učitelky, komu to máš hlásit.

Prober svůj problém s rodiči.

samo2
hodnocení

Prezúvky nemám vôbec. A zo školy sa mi ich nechce prevliekať hore dole. Preto som radšej vydržal v ponožkách. Niektorí učitelia sa prezúvajú. Vtedy, keď sa stal incident, ktorý som popisoval vyššie, tak o tom učiteľka upovedomila rodičov. A doma som za svoju drzosť a nezodpovednosť dostal výprask a za trest som si musel ponožky vyprať. Opakované riešenie s rodičmi nemá cenu

kami123

Tvé důvody, zpocené nohy a že se ti nechce, mi pro tvé chování přijdou nedostatečné.

Doporučuji, aby sis začal zvykat dělat věci, které nechceš.

Za par let budeš muset chodit do práce a to už je jiná liga.

Řekni rodičům, že potřebuješ koupit prodyšné přezůvky.

hodnocení

3x

Mas moznost mit prezuvky? Mas.

Dobrovolne ses rozhodl je nemit? Jiste.

Tvl. Vubec nechapu co zde resis. To ses tak zabednenej? Jak male decko.

hodnocení

3x

určite áno

Stavíš se na zadní, ale zbytečně. Co škola nařídí, tak to je. A hotovo.

To jsi nějaká socka, že rodiče nemají na papuče? Na koberci se v nich chodí dobře. A pokud máš strach z tepla, jak píšeš, kup si nějaké páskové, vzdušné, aby se v nich nohy nepotily. U Vietnamců je pořídíš do stovky. Byla by mě hanba kvůli tomu naříkat. Co je na přezůvkách špatného, že je odmítáš?

Pokud chceš do školy chodit, musíš se přizpůsobit. Děti potřebovaly do školy na tělocvik bílá trička a trenky. Kluci červené, holky modré. Tak jsem jim to nakoupila, měli to tak všichni. Nedovedu si představit, že bys to bojkotoval a chtěl cvičit třeba v pyžamu. Protože je to pohodlné.:-D

Připravuješ se na práci. Jednou Ti v zaměstnání řeknou: tady budeš stát, tohle budeš dělat. A taky se nebudeš moci mrskat, že ne.

Po skončení školy by měla uklízečka počkat u třídy, dát Ti do rukou koště a kbelík a měl bys povytírat chodby. Stačil by týden a věřím, že bys hned mazal koupit papuče. Jaga.

Jak by škola vypadala, kdyby jeden žák chtěl jen v lodičkách, druhý v pohorách, třetí v kozačkách, další třeba ve válenkách? Od toho škola je, aby se tam dodržoval řád. A tohle je jen maličkost. Tak se hloupě nešprajcuj a koukej poslouchat. V životě to budeš potřebovat.

hodnocení

1x
Dobrý večer, u nás se v ZUŠ normálně přezouvají. Je tam též malá místnost s jednou lavičkou a jsou tam chlívky na boty. Přezouvají se skoro všichni a ti co nikoliv, tak musí (a mají!) návleky. Chápu,že je pro tebe nepříjemné chodit v ponožkách tam,kde většina nataha špínu a vodu, ale dle mého ti nezbývá nic jiného,než nosit ty přezůvky..nebo teda být jakože frajer a chodit v těch botech všude, stejně jako ostatní, i za tu cenu že se vedení školy obrátí na rodiče...

hodnocení

1x

určite áno

Jsi jako jedna holčička na vycházce. Upadla a byla od bláta. Poskočila a zazpívala: "Nevadí, nevadí, maminka to vypere." :-D Navíc, chtěla bych ti připomenout, jak ses bál, než jsi dostal dopis, že tě na školu přijímají, jak sis přál, dostat se tam, jak jsi byl jistý, jak budeš usilovně pracovat. Na všechno jsi zapomněl, už ti otrnulo a řešíš krávoviny a šprajcuješ se proti řádu. Nedělej to! Je to zbytečné. Kup si otevřené cukle crosy a neřeš!

krtek6
hodnocení

1x

strašně se mi líbí dnešní pojetí demokracie a respektování pravidel...když si většina z celkového počtu něco odsouhlasí tak to musí respektovat i ta menšina, které se to nelíbí...to je hlavní princip...v poslední době se však stává jakousi modernou, že se menšina bouří a paštěkuje vůči všemu co se jí nelíbí...a je jedno jestli se jedná o blázny z LBGT, politiku nebo v tomto případě přezůvky...jestli máš dneska problém s přezůvkama...nechci vidět jaké probémy bude mít potom v pozdější fázi života...viz. práce...tam s tebou šef asi nebude diskutovat...:)

liska5

Řekl mi jednou jeden vyznamenaný ředitel:. Demokracie u nás končí před vchodem do školy...A o tu školu byl zájem.

liska5
hodnocení

0x

To je tak komplikované, že bych požádala, aby na radě rodičů /dříve SRPŠ/ ve škole pravidla ujednotili.Nosila bych v prostorách školy přezůvky / pantofle/ a na ven se přezula do bot. To přece nemůže být problém. Aspoň za nás jiná varianta nebyla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]