Nejste přihlášen/a.
ahoj...máte raději kupované či ručně dělané dárky? Osobně si myslím že koupit může kde kdo cokoliv ale že když si ten člověk s tím dá práci a něco vyrobí že to je hezčí.
A trochu mimo dotaz stalo se vám někdy že jste dostali ručně vyrobený dárek který se vám ne tak docela lílbil ale ocenily jste snahu? nemyslím ted uplně dárek od dětí ty většinou koupit nic nemohou. Díky za názory.
Šikovná hospodyňka může darovat nějaký svůj výrobek - třeba dobrý džem, čalamádu, naložené houby... Víčko potáhnout jemnou pytlovinou, nebo drobně kostkovanou látkou, obvázat lýkem. Je to hezké, chutné, člověk z toho má radost. Dostala jsem nedávno sklenici pečeného čaje, je moc dobrý a na dárkyni si pokaždé v dobrém vzpomenu.
Dcera mi zase občas dá jako dárek velkou sklenici domácího vepřového ve vlastní šťávě. Je to o něčem jiném, než ta kupovaná pomletá kaše z kdečeho. Dcera nakoupí plecka a pokaždé několik sklenic udělá. Moc dlouho jí ale nikdy nevydrží. Na Vánoce jsem jednu dostala ozdobenou vánočním papírem na víčku a jehličnatou větévkou. Hezké a chutné.
Jiná známá plete zase ponožky. Dala jsem jí několik pletených svetrů, které jsme už nenosili a ona mi za to dala několik párů ponožek. V zimě příjemně hřejí u televize.
Jsou ale dárky - znouzectnost. Tchyně kdysi dostala od příbuzné "ozdobnou" krabičku na drobnosti zhotovenou ze starých pohlednic. Byly tam naplácané pohledy vánoční, velikonoční, s přáními...a vše sešito a obnitkováno pestrými bavlnkami. Nebylo to vkusné. Přesto babička dárek přijala a pochválila. Proč někomu kazit radost?
Svého času jsem drhala. Hezký náramek, pásek nebo ozdobu na krk přijala ráda každá žena. Případně pletu dodnes ozdoby ze slámy na pověšení do interiéru. Podle reakcí se líbí. Jaga.
Na to se těžko odpovídá. Určitě si víc cením domácího dortu než kupovaného, domácího likéru než lahve vína. Ale je mnoho druhů dárků, které se doma těžko vyrobí. Ráda dostávám čaje, květiny v květináči (ale typu zelenec by mě moc nepotěšily), nějakou kosmetiku... To se koupit musí. Dnes už se tolik neplete, aby se dávaly třeba svetry. A ano, objevilo se u nás v minulosti několik ručně dělaných dárků, které opravdu nepotešily. Konkrétně ručně malované hrníčky a talíře. Sádrová(!) váza. Dokonce i amatérský obraz k pověšení na stěnu. To se dárci do vkusu opravdu netrefili.
Jaký typ dárků vlastně myslíte?
jde o dárek k narozeninám..ale spíš bych to asi spojila..s koupenou věcí..pro kreativního člověka
Pokud něco umíte vyrobit v dokonalé kvalitě, proč ne? Jako vhodný doma dělaný dárek mě ještě napadá nějaký textilní kousek vyrobený technikou patchwork, pletené palčáky s nápaditým vzorem... Možná jste zručná košíkářka, co já vím. Já jsem někdy svým blízkým sestavovala křížovky a podobné doplňovačky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.