Nejste přihlášen/a.
Odkud se berou a myslíte, že mají někdy i svou vypovídající hodnotu? Máte nějaký zajímavý příklad předsudku?
Nejhorsi predsudek je, ze vsechny predsudky jsou spatne.
Mnoho predsudku jsou extrapolovane zkusenosti, ktere maji ochranou funkci.
Jsou neco jako pradavne instinkty, ktere nam napriklad rikaji, ze ve tme ciha nebezpeci, nebo naucene poucky, jako treba, ze do nezname vody se neskace po hlave.
To jen moderni hyperkorektni doba dela ze vsech predsudku automaticky neco spatneho.
A netrpíte spíš předsudkem, že nejhorší předsudek je ohledně předsudků a tím se svým výrokem sami odsuzujete do pozice o řád níže předsuzovaných nebo je to jen můj předsudek?
Ano. A ty nejstarší a nejosvědčenější byly sepsány do náboženských textů, aby nebyly zapomenuty či jen opomíjeny ..
Kami123.
Zcela urcite. Tzv. predsudek3. Akorat nevim, zda to nazvat ironii nebo paradoxem.
Byl by ale predsudek povazovat vse, co zde napisu za ironii, byť paradoxne to tak muze byt.
ps. Byl by tez predsudek predpokladat, ze vubec vim, o cem ted vlastne pisu.
Že má dítě mít oba rodiče považujete za předsudek? Vážně?
Zní to sice hodně komunisticky, ale je to pravda: RODINA JE ZÁKLAD STÁTU. Za svého dětství nepamatuji žádného spolužáka, který by nežil v rodině s oběma rodiči. Jenom Láďa a to proto, že mu tatínek brzy umřel. Myslím, že dítě potřebuje oba rodiče, maminčinu péči, taťkovu šikovnost, pomoc a poučení.
Dneska je to samá samoživitelka, proč? Lidé asi mají vysoko laťku. A neberou manželství jako závazek. V každé rodině se občas přežene bouřka /kdo říká, že ne, kecá/. Snažili jsme se to vždycky řešit. Dneska se hned letí k rozvodovému soudu.
Nebo existuje plno rodin, kde je mamka Vomáčková, dítě Novák z jejího předchozího vztahu a druh Vokurka. A když to druha přestane bavit, /občas je tady už dokonce další děcko/, sbalí si pingl a jde o ulici a o družku dál.
Myslím, že lidé by měli přistupovat ke vztahu zodpovědněji. A mít oba rodiče za předsudek rozhodně nepovažuji. V dnešní pošašené době je to spíš štěstí, které nemá, bohužel, každé dítě. Jaga.
Za rodinu považuji matku, otce a děti. Nikoliv tedy 2 gaye, či 2 lesby. Ti aŤ si sami žijí, jak umí. Ale děti bych do toho netahala.
Já to znám jinak, že dříve se tetovali kriminálníci, teď se nechají tetovat ti, co se jim to líbí. Zrovna tak jako červené vlasy.
Vše je tzv. "negace negace". Po pravdě... dalo mi moc práce, času a odhodlání, než jsem pochopil.
Ze jina barva pleti je nepripustna a rovnou trestna...ale to mne u cechacku, kteri byli nejdale v Tatrach a upocenem Chorvatsku nijak neprekvapuje...
Tak zrovna tento Váš názor považuji za předsudek. Češi nesoudí podle barvy pleti. Daleko víc je zajímá původ, názory, skutky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.