Co může znamenat, když přítelkyně řekne partnerovi o nějakém muži, který se o ni pokoušel, že je to s ním vyřešeno? Dala mu jasně najevo, že nemá zájem? Navázala s oním mužem krátkodobý vztah, který ukončila? Chtěla s oním mužem navázat vztah, ale on to nějak pokazil?
Tím ona říká: "Je to moje věc, ty to neřeš." Ale jak to řeší ona, to se nedozvíš a ani se o to nepokoušej. Respektuj to a věř. Stejně ti nic jiného nezbude.
Kdyby s ním navázala vztah, tak vám o tom nebude vyrávět.Chtěla vám jen naznačit jak je žádaná a aby jste věděl jak šikovnou ženušku doma máte. Každopádně jí to dělalo dobře, že se o ní pokoušel nějaký muž.
To je něco uzavřeného, k čemu se nemá smysl vracet. Neřešte minulost. Tu stejně nezměníte. A když budete něco uzavřeného rozebírat, nebo dokonce jí to vyčítat, snižujete si kredit, protože se chováte jako žárlivec. A žárlivci bývají nepřitažliví a často jsou /právem/ opouštěni. Přemýšlejte spíš o sobě, proč k takovým situacím dochází. Partnerka není povinna Vás milovat. A jestli jí je ve vztahu dobře, je v pohodě a má i trochu té své svobody, tak z takového vztahu neutíká a ani ji to nenapadne.
Pokud má vztah dlouho vydržet, nemůže ani jeden partner ve vztahu bojovat jen sám za sebe, ale bojuje za vztah. To znamená nebojovat spolu, nenechat nikoho cizího ohrožovat vztah, nenechat negace - například žárlivost, ohrozit vztah. Podle mne "Je to s ním vyřešeno" znamená, že on nám vztah neohrozí. Zařídila jsem to, jsem totiž ochotná za náš vztah bojovat. Náš vztah má pro mne velkou cenu a proto to říkám na rovinu. Kdybych věřila, že budeš žárlit a budeš věřit, že jsem vztah svojí hloupostí ohrozila, neřeknu ti radši vůbec nic. Něco bych tím odkryla. Nevěru bych tam asi nehledala. Osobně znám vztah, který skončil kvůli podezření na nevěru. Podle mne o skutečnou nevěru tehdy v tom vztahu nešlo. Žárlivost je nebezpečná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.