Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je 100tis na kuchyňskou linku málo?

Od: chlupatependolino* odpovědí: 19 změna:

Tak jsme se včera s přítelem dostavili na druhou schůzku v kuchyňském studiu Sykora Olomouc - oba natěšení, co vymysleli s naším atypickým bytem ohledně kuchyně. Náš finanční strop byl určen na 100.000,- nebo pár tisíc navíc. Prvotní návrh byl na 110.000,- bez dvířek spíže a bez ostrůvku, který tam již měl být zahrnut. Chtěli jsme moderní zpracování kuchyně, ani toho jsme se nedočkali. Paní se nad výsledným návrhem za 144.000,- tvářila, jako by nám udělala další Vánoce. A já se ptám, to je vážně sto tisíc korun českých MÁLO na novou kuchyni? V Hanákovi se nám mladý pán vysmál kvůli předpokládané investované částce kolem 100.000,-. V Koryně nás pán ani nevyzval si sednout, tak jsme 30 minut stáli před jeho stolem jako žáčci. Nesedám si bez vyzvání, tak mě to učili ve škole. Jsme teď oba dva zklamaní, co teď. Máme k rekontrukci celý byt a slabý půlmilion na to. A určitě si nemůžeme dovolit dělat novou kuchyni za 250.000,-, což nám bylo řečeno jako vhodná částka na novou kuchyň dle našich představ.

Kdosi navrhoval nějaké truhláře místo kuchyňských studií, pokud někdo má zkušenost s někým z Moravy, napište prosím kontakt, hoďte foto, cokoliv.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Velké firmy potřebují spoustu peněz na provoz svých "kanceláří". Zkustě nějakou menší firmu.

Marek Surma - truhlářství
AdresaNová 558, Dlouhá Loučka
Provozní dobaPo - Pa: 08:30-16:30
Telefon585037174

rob*
hodnocení

0x

nepíšete kolik metrů kuchyň měří a zda v těch 100 tis máte zahrnuty i spotřebiče, popř jaké.

takto se dá těžko posoudit zda je částka odpovídající, nicméně bych se poohlédnul po nějakém truhláři v okolí...

rob*

pár fotek, práce truhláře

doplněno 06.05.10 14:18:

truhlářství je kousek od Brna

Je 100tis na kuchyňskou linku málo?
rob*
06.05.10 14:15

další

Je 100tis na kuchyňskou linku málo? #2
rob*

a ještě jedna

Je 100tis na kuchyňskou linku málo? #3
chlupatependolino*
hodnocení

Linka bude třímetrová + dvířka do spíže + aspoň dvoumetrový pultík + spotřebiče (mikrovlnka, lednice, sklokeramická varná deska, horkovzdušná trouba. A chceme se vejít max do těch 120.000,-

lucinkaf*
hodnocení

0x

Asi tak - nakreslila jsem si kuchyň, chtěla jsem vědět, na kolik mě asi tak přijde, donesla návrh do známého kuchyňského studia, aby mi ho nacenili. Cena? 150.000 bez spotřebičů. Pak jsem ten samý návrh vzala ke třem šikovným truhlářům u nás na okrese, cena se pohybovala v rozmezí 50-60 tisíc s tím, že jakýkoliv atyp, který si vymyslím, mě nebude stát ani korunu navíc. Doporučuji zkusit menší studia nebo přímo truhláře, nejlépe nějakého, o kterém máte nějaké reference nebo doporučení, případně si zjsitěte, jaký materiál používá...

chlupatependolino*
hodnocení

Ty truhláře právě hledám a děkuji všem za různé odkazy a tipy. :)

holubicka

já bych za kuchyň 100tis nedala, kdo je má ať je dá, myslím ,že dobré jídlo se dá uvařit i v levnější kuchyni

chlupatependolino*
hodnocení

Tak je to samozřejmě finanční záležitost i záležitost vkusu. Určitě nechceme dát 30.000,- za nějaký polský paskvil nebo za Ikeu s tím, že za pět let se bude linka loupat, odpadávat čudlíky, apod. Jak s tím mají zkušenosti mnozí známí.

rob*

Toto je kvalitní názor :) máte naprostou pravdu, dá se pořidit "levná kuchyň", ale dáte do ní 5 talířů a prohne se polička, takové už jsem taky viděl :)

Jinak si myslím, že Vaše představa není až tak nereálná, pokud nebudete bazírovat na dražších spotřebičích.

Ta naše na fotkách přišla na 160 včetně spotřebičů, ale je o jiných metrech

repak*
hodnocení

0x

3 m kuchyně s Vámi uváděnými spotřebči lze pořídit tak od 40 tis. to 200-300 tis. Ta dolní hranice skříňky z Polska (dvířka lamino, mechaniky sice chodí, ale ...), nejlevnější spotřebiče, ... Ta horní hranice dvířka laťovka (ono se to jmenuje jinak), dýha, ABS hrany, žulová deska, mechaniky s plnovýsuvem co chodí stejně i po 10 letech, moderní a kvalitní spotřebiče ... Nemusí být každý, kdo nabídne vyšší cenu, hned zloděj.

Moje zkušenost: cca 5 m linky do výšky 3,5 m (taky není nepodstatné, a ty skříňky úplně nahoře jsou bezva na málo používanéí věci - je to blíž než do sklepa) včetně kvalitního lina a sporáku, elektřiny, vody, plynu (malé změny) mezi 150 a 200 tis. Za 10 let bez jediné výhrady.

Důležité:
- dost elektrických zásuvek a správně přivedených a jištěných
- lednička a mrazák musí mít vzadu dostatečné větrání na odvod tepla - spousta návrhářů je dá do uzavřené skříně
- ... (ostatní přidají)

chlupatependolino*
hodnocení

Děkuji za cenné rady :) To já se teprve orientuji mezi laminátovými dvířky, různé fólie, dýhy, masivy, apod... To by bylo, aby to nakonec nebylo. *slunce*

myse*

nebo to zkusit spasovat z hotových kuchyní (sektor). doporučuji stránky www.skladydusek.cz

mají velký výběr levných kuchyní, opravdu velký výběr rozměrů

máme velikou kuchyň za 40tis - bez spotřebičů...

musilnabytek*

Pro orientaci. Čeští výrobci z 99% dávají na korpusy lamino v barvě nebo dřevodekoru tl. 18mm od výrobců Egeer, Kronospan, ... a ne lamina pochybné hustoty materiálu a tloušťky 16mm a v bílé barvě. Hraní to ABS hranou tl. 2mm nebo 0,5mm. Na dveře se používá více variant. Od nejlevnějších- lamino a hraněno ABS hranou (bez příplatku za atyp,v barvách a dekoru korpusu, praktické, barvostálé, téměř nezničitelné), fólie (náchylnější na poškrábání, občas se stává, že se fólie začne odlepovat u dveří myčky anebo u dveří pod a kolem trouby, fólie časem ztmavne, u některých výrobců je příplatek za atyp), lakované (široká škála barev, náchylnější na odření, barvostálost, bez příplatku za atyp). Další věc je kování. Čeští výrobci upřednostňují Blum a Hettich, za to se mohou zaručit.

hodnocení

0x

Určitě se obraťte na nějaké menší studio, nebo truhláře. My máme kuchyni do L o rozměrech 5 x 2 m (nějakých 2.5 m na výšku) + samostatnou skříňku s nadstandartně zvýšenou pracovní plochou a bez spotřebičů stála nějakých 100.000,-.

V Prostějově můžete zkusit třeba firmu Movyto ( www.movyto.cz). Nesjou sice nejlevnější, ale odvádějí kvalitní práci a do rozpočtu byste se měli vejít.

ola®
hodnocení

0x

napište odlud jste, Morava je široký pojem. Pokud jste z okolí OV a KA, tak bych věděla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]