Když už jsem očkovaná v OC.jednosložkovou vakcínou od Johnson& Johnson a mám vystavený certifikát o tom,že jsem získala imunitu na nemoce, tak už nemusím chodit několik let k obvodnímu lékaři na preventivní zdravotní prohlídky a ochrání mne ta vakcína?
Pokud si po očkování asi za 14 dní vytvoříte imunitu vůči coronaviru, ochrání Vás před těžkým průběhem nemoci covid-19. Po půlroce až roce budete mít asi poloviční množství protilátek. Pokud tu covid bude dál, tak je možné, že bude třeba si očkování zopakovat.
Proti jiným nemocem Vás to neochrání a na preventivky choďte. Klidně můžete dostat anginu, chřipku, úplavici..tyto infekce s očkováním proti covidu nesouvisí. Stejně tak nemá vliv na vysoký tlak, cukrovku, chudokrevnost, artrozy...
Chřipku NE, ta už tu delší dobu není u nikoho, ale covid-19 (původně chřipka)
marcela18
Vždyť se ale v dnešní době lidově říká,že každé onemocnění je spojeno s covidem a tak jsem si myslela,že vakcína je univerzální všelék.
liska5
Tazatelka se příliš neorientuje v problematice. Nepochopí ironii. Virus chřipky vypadá jinak, nemá tak výrazné čudlíky
liska5
Ano, většinou lidi zemřeli na onemocnění spojené s covidem. To znamená, že ti lidé měli třeba rakovinu nebo nemocné plíce, srdce a když do toho dostali covid, tak je snáze porazil. Prostě, kdyby ti lidé nebyli nemocní před covidem, tak by nejspíš nezemřeli. Snad jsem to napsala pochopitelně.
To znamená, že ti lidé měli třeba rakovinu nebo nemocné plíce, srdce a když do toho dostali covid, tak je snáze porazil. Ne, to neznamená, páč zemřeli i zdraví lidé. Přesněji, nic jim nebylo, nežli je napadl Covid.
Další část lidí byla i nemocná, ale napadení Covidem jim zkrátilo život. Klidně mohli žít dále mnoho let.
72mona
Milane, co takhle okopírovat i tuto větu:většinou lidi zemřeli na onemocnění spojené s covidem. Většina nejsou všichni, jak píše Marcela. Je zbytečné Lišku opravovat. M.
Ale já nepíšu o všech, jen jsem podotkl, že umřeli i zraví. Jen jsem upřesnil, nikoliv opravil něčí slova.
72mona
Je krásné, jak si nerozumíme. "Ale já nepíšu o všech" - vždyť jo, já píšu, že to píše Marcela, ne vy. Což není také úplně přesné, protože konkrétně píše, že každé onemocnění je spojeno s covidem.Ale co tím bylo myšleno...
A když neopravujete, co je to vaše: "Ne, to neznamená". To není upřesnění. Je to popření toho, co tvrdí. Pokud chci něco podotknout či doplnit, udělám to jednoduše. M.
Nemáte zač. To víte, já za to nemůžu. Prej patřím k těm, co se bláhově domnívají, že jen jejich pravda je ta pravá. Tak se tomu snažím dostát. Jsem ráda, že se mi to daří. M.
Koukám, že covidoví trollové jedou na plné obrátky.
marcela18
Kvůli tomu jsem se nechala očkovat,že bych získala obranné látky proti onemocnění a mohla jít s kamarády na diskotéku bez testů a na festival.Někde na internetu slibovali za očkování možnou výhru Apple a sportovní značkové boty pro nás mladé.
To je dobré, že je to tak účinné, taky mám dvě dávky. O víkendu máme fotbalové derby, ochrání mě vakcina i ve rvačce se soupeřovýma fanouškama?
liska5
Určitě, když Ti vyrazí zuby i s tím zubním kazem, tak je po covidu...
marcela18
Brala jsem očkování jako skvělou výzvu k tomu,jak říkal náš oblíbený politik a premiér,že to je jediná cesta,jak z toho ven a ochránit si své zdraví.Vím,že jsou též odpůrci proti očkování,ale ti nám všem situaci jen stěžují,protože nedají na názory a rady odborníků.Myslím si,že očkování dává smysl a je to klíč k tomu,že bychom ochránili nejen sebe,ale také ostatní.Někteří se tomu smějí a podceňují situaci což je špatně.
Myslím, že i zubaře budeme navštěvovat "po internetu", vakcína zvládne vše...
marcela18
Opravdu,teď jsem se dívala a ten stejný výrobce Johnson&Johnson dělá též ústní vody.To ani nevíte jakou mám radost,že existuje tak zázračná vakcína,která léčí vše.Zuby si ale přesto budu čistit.Jsem vděčná,že se mohu po prázdninách vrátit znovu do školy bez testů.
liska5
Marcelo, s tím zubním kazem si z Tebe dělají legraci! Máš očkování, aby sis vytvořila protilátky jenom proti covidu!
Jistěže musíte chodit dále na preventivní prohlídky.
marcela18
Děkuji Vám za Vaši odpověď a přemýšlím nad tím,že zřejmě budete mít nejspíše pravdu,že vakcína Johnson chrání jen proti covidu a na jiné nemoce zatím nebyly ještě provedeny klinické testy,že by pomohla účinkovat všestranně.Možná jsem se nechala zlákat tím,co slyším v médiích,ale vážím si názorů starších,kteří mají už životní zkušenosti a půjdu tedy na preventivní prohlídku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.