Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostu extrémně rychle, je tohle v pohodě?

Od: potkos odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, omlouvám se jestli je tohle ve špatný poradně, ale mám takový dotaz.
Od svých 12 let jsem za cca 2 roky vyrostl o 28 centimetrů (aktuálně mám 14 let, 2 měsíce a méřím 175cm, před cca 2 lety jsem se změřil a měl jsem 147cm.) Je tohle normální/ v pohodě? Vím, že jsem v pubertě a že v pubertě se každý vytáhne, ale neznám nikoho, kdo by udělal takový skok ve výšce jenom za 2 roky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

0x
Pubertální růstová perioda u chlapců začíná ve dvanácti letech, nastává tzv. růstový výšvih ("spurt "), Nejvyšší růstové rychlosti (PHV-peak height velocity), v prostredí10 cm za rok (7-12 cm), dosáhnout současného průměrného evropského chlapce ve čtrnácti letech.
Zdroj: ciselniky.dasta.mzcr.cz/... M.
potkos
hodnocení

Takže pokud to z toho grafu dobře chápu, tak jsem v cca 95-98. percentilu, co se týče toho vzrůstu za 2 roky.

liska5
hodnocení

0x

Můj vnuk ve 14 měří 182cm a váží 52 kg! Doktor ho viděl nedávno a neměl připomínky. Zato mně to připadá už za hranou.

hodnocení

0x

To nic není, my jsme měli kdysi sousedy a jejich syn ve 14 letech vyrostl přes prázdniny o více jak 10 cm. Nekecám, fakt to bylo na něm poznat. Napřed byl na svůj věk malý, pak letěli k doktorovi, co to znamená. Pak už tolik nerostl a dnes je to dospělý chlap a je v pořádku.

hodnocení

0x

Buď rád, že nejsi mrňavej. Já byl v sedmý třídě nejvyšší se svými 175cm. V osmičce mě dorostli dva a v devítce jsem už byl suveréně třetí. Ostatní kluci byli mrňouskové. Z nich mě asi tři ve svých druhácích přejeli o deset cm. Někdo své výšky dosáhne dříve, někdo později a někdo prostě zůstane na svých 165cm. Nedávno jsem smlouval se svou lékařkou, na periodické prohlídce starce, své dosažené centimetry. Bránil jsem svých 178 centimetrů, co je mám už od 15 let. Už se prostě zmenšuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]