Nejste přihlášen/a.
Vývoj směřuje k tomu že budeme pracovat od stolu. Umožní to robotizace všech lidských činností. Dojíždění za prací z velké většiny odpadne. Bude větší nárok na přenos dat. Přemisťování lidí z domu na pracoviště skoro odpadne.
Jasně, objednám si zedníky, aby mi udělali fasádu na baráku, a oni mi ji udělají na počítači a pošlou mi ji emailem, abych se pokochala jak se jim to povedlo. V obchodech už nebudou potřebovat skladníky fyzicky, každý bude sedět doma a bude ukládat zboží do regálů doma, "šipečkou" na počítači. Lékaři a zdravotníci budou také operovat a starat se o pacienty přes počítač, a pacienti budou vlastně doma, ani ti se nebudou přemísťovat, protože nemocnice zaniknou, nebude tam personál. A tak dál a dál. Kam na ty nápady chodíte? Kdybyste nenapsal "všech lidských činností", tak by se o tom dalo debatovat. Jsou určité profese, které se z domova dělat dají, ale zcela jistě to nejsou všechny, a určitě nejde o robotizaci. A navíc to není nic nového a dávno se to děje. Tak co tam máte dál?
Vy jste s těmi svými dotzazy docela zábavný. Jen nevím, jestli jste nudící se děcko nebo provokatér. Ale k dotazu - ano, něco se bude dát dělat z domu, ale většina ne. Vemte si papír, tužku a napište si různé profese a zkuste si tam napsat, jestli by se dali dělat z domu. A hned budete vědět víc. A co pes, už neštěká?
Myslet dopředu je moje hobby. Pro někoho jsou moje vize nepředstavitelné, ale to tak bylo i v minulosti a čas ukázal že to jde. Po přečtení mého řešení vám z mozku automaticky okamžitě vyskočí-to nejde. Máte v mozku zatím zablokovanou možnost jiného řešení. To dělá starším lidem, kteří brzdí pokrok. Za to ale nemůžete. Mladí bloky v hlavě nemají.
Máš pravdu někteří mladí nemají v hlavě ANI ten blok, který popisuješ u starých lidí.. Ty jsi toho příkladem. Běž se projít, je tam hezky.
Já si myslím, že vůbec nikdo netuší jak a co bude. Nepřijde mi to tak dávno, kdy nějak člověk povídal, že končí doba nákupů v kamenných obchodech. Říkala jsem si, jaký je to obrovský blábol. A ejhle, obnovovala jsem strojový park v domácnosti a nevytáhla jsem paty z domu. Potřebovala jsem i doplnit a obnovit nějaké hadříky a boty a opět. Vánoce, všechno bez opuštění domova. Vincent, tedy PC se nechová, jak bych předpokládala. Zavolám Vzdálenou pomoc a kouikám, co kurzor na displeji dělá. Kamarádka povídala, že když si pohlídá slevy, pak doprava potravin ji výjde nastejno jako nákup v sámošce. Jsem z generace, která pamatuje povozy tažené koňmi, neprohrnuté, blátivé, udusané cesty a chleba se sádlem jako běžnou svačinku do školy. Aspyrin, klistýr a černou mast na všechno. A teď jsem jako v Jiříkově vidění. Oprava ucpaných tepen na sále při plném vědomí s komentářem lékaře, vypadá jako návštěva Startreku. Takových zázraků, které ani netušíme, že existují. Večer stačí zvednout hlavu k nebi a představit si, jaké technologie někdo vymyslel, vyrobíl a vyslal někam. Ani netušíme kam.
Mě by spíše zajímalo, jestli Můžeme to, co umíme? Jsme na to připravení, tedy nejen znalostmi a schopnostmi, ale morálkou v nás.
"...obnovovala jsem strojový park v domácnosti a nevytáhla jsem paty z domu..."
Taková drobná poznámka - Vy jste sice nevytáhla paty z domu, ale musel je místo Vás vytáhnout někdo jiný, aby Vám objednané zboží dopravil. Takže "nula od nuly pošla", jen se vyměnily úlohy. Ve výsledku to vyšlo na stejno .
Krásně napsané je to vlastně uplně stejné jako když paní bakazov na ten nákup někoho pošle sama...Prostě ten nákup sám domů nepřiskáče
Aháá, ono to tak vyznělo. Já jsem měla na mysli to, jak se svět mění a jak ten člověk, který předpovídal, že nebudeme nakupovat v obchodech, že si to necháme dovézt.
Zdravím. @pfz, tvoje hobby – myslet dopředu, si představit umím. A jasně vidím, že až se veškeré – tedy úplně všechny činnosti budou dělat z domova od počítače, tak vám všem, kteří toto provozujete od raného mládí, upadnou nohy. A pak se všichni, bez možnosti od počítače odejít, nutně přímo u toho počítače hromadně pos***te. Ida
Ano, je to nevyhnutelný směr vývoje, průmysl 4.0, analogii můžeme nalézt u živočichů, kolik složitých a zdánlivě zázračných procesů se v nich děje aniž by na to museli myslet. Stejnětak budeme časem mít stroje, do kterých se budou jenom dodávat suroviny a budou z nich padat výrobky a odpad. Zatim jsme ale na začátku, teď nás čeká výměna skladníků vychystávačů (pikeři) za stroje.
Jasně. ...Kde jen jsem to už slyšel - "...budou pracovat už jen stroje, na dovolenou budeme létat na měsíc, všichni si budou rovni a vroce 1960 už bude všude komunismus".
Sice se o tom poslední dobou hodně mluví nebo spíše spekuluje, je ale faktem, že realita za těmito vizemi značně zaostává, bude ještě velmi velmi dlouho trvat, než bude vyvinut robot, který bude umět plně, podotýkám plně nahradit zejména řemeslnou lidskou práci. To že někdo vyvinul zdicí automat nebo šicí či jiný automat ještě neznamená že jde o robota jenž plnohodnotně nahradí lidskou práci, stále jde o sice sofistikovaný ale stále jen stroj, který někde postavíte něco do něj nasypete nebo nalejete a on pak svoje udělá ovšem to je stále stále málo. Technologie ještě zdaleka nejsou tam kde by dle "vizionářů" měly být, čili stále jde jen o teorii, v praxi jde o stále jakýsi nedodělek nepodarek, čímž neříkám že to jednou být nemůže
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @maverick z důvodu porušení pravidel poradny. ]
cutoro, že se Vám i do této otázky podařilo nacpat covid, to koukám. No nevím, je to umění nebo už diagnóza?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.