Nejste přihlášen/a.
Mě napadlo jediné - zešložiťování. To je peklo současného života. Všechno se okecává, debatuje o ničem a na co? Komu to prospěje? Prostě babička to upekla jinak, ale přesto dobře. Já su stará baba a mávla bych nad tím rukou. Jenže dnes se musí vše okecávat, rozebírat, proč tak nebo onak, jak to teda má být nebo ne...Vykašlete se na to, moc se vám uleví.
A sehnal si ji a zaplatil suroviny? Vcetne tech povidel? Pokud ne, pak nechapu co vubec resis. Pokud ano, pak Te urcite vysvetlila, proc se nakonec rozhodla pro makove a asi si ji pouze srovna neposlouchal.
Babicky nikdy nic nechteji. To neznamena, ze by nic nemeli dostat. To uz by si mohl vedet, pokud ses dospely a mas tak super babicku. Pak by treba byli i povidlove.
Babičky je mi docela líto. Je to jistě už paní v letech, své si odpracovala a není jí zapotřebí péct buchty na nějaké párty. Když už se na to dala, vážila bych si jí a nic jí nevytýkala. Zapomene a poplete něco občas i mladší.
Za sebe: makové buchty nemám ráda, raději sáhnu po povidlových a tvarohových. Ale to neznamená, že by zúčastněným nechutnalo.
Měl jste babičce za její ochotu aspoň předem nakoupit a přivézt suroviny: mouku, cukr, vajíčka, máslo, droždí a hlavně sklenice POVIDEL. To by určitě věděla, čím buchty naplnit. Pokud zatáhla všechno ze svého, což si myslím, že ano, zasloužila by si velké díly a ne ji kárat za to, že popletla náplně. Nechala bych si to pro sebe. Od dobré kuchařky jsou každé buchta dobré. Jaga.
Omlouvám se za překlepy:
1/ zasloužila by si velké DÍKY
2/ jsou každé BUCHTY dobré
Babi v tomhle věku, ruce pozlatit.
Ani bych necekla.
Kde semlela mák? Pokud na ručním strojku, tak příště jí nějak pomoci s tímto. Pokud tedy makovou náplň nekoupila už hotovou, namletou.
Melu mák ve starém ručním mlýnku a to je pěkná makačka a na dva plechy bych to nedala.
Tam bych chtěla být! Miluju makové, zato povidlové pro mne nic moc.
Nic babičce neříkej! Jestli, tak jí za to něco přines. Květinu nebo borůvky..
.Buď rád, že dobře napekla! Byla by z toho smutná, a to si teda nezaslouží. Příště jí to napiš na lísteček.
Uwe, asi jak kde. U nás byly letos úplně modré lesy. Nebylo třeba si hledat místo, stačilo zasenout vedle cesty a trhat. Vyrazila jsem s dědou. On se nedokáže ohýbat, takže ani sbírat. Sbírala jsem sama, malým hřebínkem, nosila jemu, on si vzal do lesa malý rozkládací stolek a hned na místě to vsedě přebíral. Tak jsme se prima doplňovali.
Za 4 dny jsme nasbírali 4 veliké masové pekáče, každý den jeden. Dali jsme dceři i synovi a ještě nám hodně zbylo. Letos považuji borůvkový rok mimořádně vydařený. Navíc byly i velké. Jaga.
Teda moje babička by se určitě jen tak do koláčů či buchet pro "cizí" nehnala. Máte moc obětavou babičku. Dále: Makové jsou zdravější, v máku je vápník - co když to babička ví také? Prostě byl mák, ne? Ukončení aféry vidím tak, že dodáte sklenici povidel či rybízového / borůvkového džemu babičce promptně na revanš, náležitě vyřídíte pochvaly, přidáte svojí a příště už se stefí. Až bude pro vás a kámoše dělat ten koláč s drobenkou...
PS.: Mám tady kupované Tiramisu - kdepák, není to jako od babičky.
A jste si naprosto jistý, že Vám babička nevyhověla? Ona totiž existuje také náplň makovo-povidlová. To se smíchá mák s povidly. Je to klasická náplň do buchet, nebo na koláče a je chutnější, než jenom maková, nebo naopak jenom povidlová. A je docela možné, že Vám babička chtěla udělat opravdu velkou radost, a dala si práci s touto variantou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.