Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si zkazit život? já už to vím

Od: lidkan odpovědí: 19 změna:
koukám zase do blba, za tři měsíce budu mít 48, nemám rodinu a už zase ani žádný vztah, v 16 jsem se zamilovala do spolužáka, velká láska, prošli jsme střední, vysokou, vzali si půjčky, na děti budeme mít času dost, musíme dodělat školu, musíme si užít,musíme postavit barák, a ja blbka čekala a chápala, já ho milovala, pak přišel s tím, že si přece nebudeme kazit život a děti mít nebudeme a i tohle jsem chápala, bylo mi to líto, ale byla jsem s ním! no a v 35 mi řekl, že se musíme končit, má přítelkyni a je těhotná, totálni pád na dno, pokus o sebevraždu, rozchod, několik let léčení na psychiatrii, najednou jsem měla 41, ale konečně jsem potkala někoho, s kým jsem mohla mít rodinu... a nic byla jsem už stará, dítě se nepovedlo, menopauza, zklamaná,chtěla jsem adoptovat, paní byla příjemná, snažila se pomoci, pak jsem vybalila léčení na psychiatrii, pokus o sebevraždu raději nekomentovala..., no nic, tak nějak jsme spolu žili ještě dva roky, minuly rok v dubnu jsme to vzdali, nedivím se mu, koukat na trosku není nic moc, bývalý manžel má tři děti, já žádné, bez sourozenců, máma taky jedináček, otec se nezajímal, ale chtěla jsem ho poznat, máma nebyla nadšená, ale nakonec řekla kdo to byl, nadšená, když jsem ho našla, hm, v ústavu kde byl, mi řekli, že má alkoholovou demenci, jediné co říkal bylo aaaaano a pak se smál, po revoluci se živil jako bezdomovec, před revoluci seděl, protože na mne neplatil, pokud měl další děti,tak o nich nikdo nic nevěděl, měl bratra, a podobný osud, jen neměl děti..., takže je mi skoro 48, jsem bezdětná, bez partnera, jo mám vysokou školu, svou práci nesnáším, ale živí mě a platí mi nájem, chtěla bych mít rodinu, děti, vždycky jsem si přála být maminkou, ale porodila jsem jen depresi a osvojila sarkasmus, život se dá zničit tolika způsoby...

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Váš příběh je hodně smutný, ale věřte, že nejste sama, komu se život nepovedl. Každý má něco, nemá zdraví, peníze, hodného manžela, děti. Je na každém, jak se s tím popere ale řešit problémy alkoholem je to nejhorší, co můžete udělat. Alkohol nikdy nic nevyřeší, naopak prohloubí a ještě vám zničí zdraví.

Nejsem zastánce různých seznamek, ale ve vašem případě bych si zkusila najít pro začátek kamarádku, když ji nenajdete ve svém okolí. Sdílená bolest je poloviční a bylo by vám líp.

Třeba ještě časem potkáte i hodného chlapa, ale jak alkoholičce se vám to určitě nepodaří. Přeji vám hodně štěstí, hlavu vzhůru, buďte ráda, že jste zdravá, to je to nejvíc, co můžete mít:)

cutora
hodnocení

5x

Pomůžete jenom sama sobě.

Pomoc máte na konci své ruky. Nevzpomínat. Vytěsnit, žít teď.

Na seznamkách i FB jsem narazila na pár inzerátů vdovců s dětmi, nebo i po rozvodu. Není jich mnoho, ale jsou.

Jsou samozřejmě i naopak, kdy muž starší hledá paní s vlastními dětmi, které by pomohl vychovat.

Ale i Vy byste mohla si zkusit dát takový inzerát. Děcko-a si oblíbíte, a péčí o ně navážete, jakoby by byla vlastní.

Pohledejte v inzerátech a vykročte na novou cestu životem.

Chovejte se ve svém věku vyrovnaně, ne depresivně, pracujte na sobě, snažte se cvičit, zvyšujte svoji vůli, jste inteligentní, a říkejte si, od toho jsme tady na zemi, aby po nás něco zůstalo, abychom něco další generaci předali, byť to nebyla vlastní děcka.

Ať se Vám poštěstí.

hodnocení

4x

Příběh mé kolegyně. Byla ze 4 dětí, ostatní se vdaly, oženili, měli děti. Jen ona zůstala sama. Byla velice hodná, pohledná, se smyslem pro humor, zpívala v národopisném sboru. Jen prostě neměla štěstí. Nikam moc nechodila, neměla se kde seznámit. A tak jí minula čtyřicítka a byla pořád sama.

Pak byl festival ve Strážnici. A tam potkala prima muže. Vyklubal se z něj vdovec se 3 dětmi. Rozuměli si, poznávali se, nakonec se vzali. A tak, i když ona své vlastní děti už nemá, má 3 prima jiné, kterým nahradila mámu. Stalo se prostě to nejlepší, co se stát mohlo. A já jí to moc přeji.

Nejdřív ale skoncujte s tím alkoholem. Pobryndanou, ubreptanou trosku by asi nikdo nechtěl. A Vy máte slušný základ po svém otci a strýci. Tak bacha na to. Pokud se dokážete znovu dát dohromady, věřím, že i na Vás někde v životě bude čekat štěstí. Jaga.

hodnocení

2x
Nechtěl bych to rozebírat a urazit ale váš první přítel (manžel) je špatnej člověk ale tak už to v životě chodí.Jen jedno vím že většina žen má přání porodit dítě.Proto cítím vaší bezmoc ,nenávist a dovedu si představit co mu přejete.Věřte že vás pochopí jen ten komu se stalo podobné životní neštěstí.Jste dobrá že jste se sem svěřila.Rád bych vám řekl co se stalo mě,zdá se mi to ale kontraproduktivní.Jen vám řeknu že jsem o podobných nechutných Story slyšel ale i opačných kdy ona dáma doslova uprosila k výrobě potomka a po porodu ho kopla kamsi.Neznám vás tak ani nevím co vám přát..Jirka

hodnocení

0x

To je prolog k nějaké nové knížce?

lidkan
hodnocení

ano jen přítel, ale byli jsme spolu tak dlouho, že to byl manžel nebo jsem možna chtěla, aby si mě vzal, tak jsem o něm tak mluvila jako o manželovi, nechtěl,až pak jsem se dověděla, že si mnou nikdy nebyl úplně jistý, poděkovala jsem mu, že to konečně řekl, taky se mu mohlo stát, že by si to neuvědomil nikdy..., chtěla bych vrátit čas, který mi ukradl, byl první láskou, časem jsem zjistila, že mě podváděl kde mohl a já byla tak blbá, že si vůbec nevšimla! já si fakt myslela, že jsou to jen kolegyně, kdybych to věděla, tak se budu taky válet s kde kým, ale asi by mě to nebavilo, já radši opečovávala krb a vařila a starala se o něj ani karieru jsem nebudovala, kdežto on, on byl ten úspěšný muž, všechny mi ho záviděly a já na něj byla tak pyšná, vůbec jsem nežila svůj život, možná jsem ani nechtěla, dnes bych chtěla a nejde to, mám stavy kdy ho upřímně nenávidím a pak si říkam, jo holka, ale on tě nikdo nenutil s ním žít sama si chtěla a vytvořila iluzi dokonalého vztahu, teď mám vztah s alkoholem, vím, že nedělám dobře,už jsem velká holka, ale on fakt pomáhá zapomínat a pak jsem vláčná a je mi dobře a taky mi chutná, nakonec jsem dcera alkoholika
janm*

Hezký den

Vítejte na Zemi :)

Stačí se rozhlédnout kolem sebe, po.raný život má kde kdo a většinou v tom, na čem mu nejvíc záleží.. Proč? No protože tak to v životě většinou chodí že vždycky člověk něco nemá a často to co by nejvíc chtěl, tak je to tady prostě zařízeno, nechci vás chlácholit ale takových žen s podobným problémem je dnes celkem dost, možná i víc než kdy jindy... Zkrátka tady na tom světě člověk absolutní štěstí neudělá, s nikým s ničím a za žádných okolností, tím méně pak ve vztazích rodinách dětech, na venek se to většinou jeví dobře, lidé si i rádi vymýšlí aby si k čemusi dopomohli přibarvují básní apod., ale rozhlédněte se pořádně...

hodnocení

0x
Nějakou psychoterapii máte? Tam byste mohla o těchto problémech hovořit,dostat ze sebe bolest. A neměla byste zanevrit na život jen proto,že nemáte děti. Taky nemám děti kvůli nemoci, partner by byl a život si snažím užívat,věnuji se koníčkům,pejskovi...je to o úhlu pohledu...a chlapa si ještě najít můžete,zase tak stará nejste. A měla byste mít i nějaké přátele,nějakou podpůrnou síť kolem sebe,pak je i ten život barevnější

liska5
hodnocení

0x

Jen ten alkohol je cesta do pekel! Zastavte to! Jinak všechny rady a pokusy pomoci jsou zbytečné. Co kdybyste raději pomáhala těm, co jsou na tom ještě hůř - nevidí, nehýbou se,.. Jak budete do nekonečna rozebírat jen své trápení, utečou Vám šance.

Zrovna tady /v sekci Společnost/ řeší jeden táta problém s 13 letým synem, co si neví rady po smrti manželky, jak jednat se synem, který přišel o maminku.

hm*
hodnocení

0x

Nevím, co bych poradil. Asi skoro nic, kromě jednoho: zahoď ten alkohol. Celkově ti fakt nepomůže.

Na nějaké hledání teď už víceméně zbytečného partnera se můžeš vybodnout, nebo nemusíš, jak chceš. Ale spíš zkus zajistit pěkný život aspoň třeba nějakému opuštěnému zvířátku.

hodnocení

0x

Co si najít partnera, který bude mít dítě/děti ve své péči?

sametka
hodnocení

0x

Nevím, kde odpovídající berou, že tazatelka je alkoholička. Že pije táta i strýc je jasné, ale ona o sobě toto nepíše.

liska5

2.8. ve 02:30 poslední dva řádky.

cikitsaka
hodnocení

0x

Návodů, jak si zkazit život, je plno.

Možná si říkáte, že kdybyste se vzali, bylo by vše ok. Ne nutně. Po rozvodu byste z něho sice něco vytřískala, ale spokojenost ne.

Předně je potřeba pochopit, že za čin a jeho následek neseme odpovědnost sami. Obojí se nazývá karma. Dobrá karma je tzv. štěstí, na které čekáme a které někdy závidíme jiným. Ani jedno však k ničemu nevede. Musíme si ho vytvořit sami. Vy jste v situaci, kdy je vaše dobrá karma na dně.

Za druhé se potřebujete dostat ze závislosti na alkoholu. Až budete pevně rozhodnutá, dejte se do léčení (jinak je to ztráta času atd.). Můj známý podstoupil neoficiální léčbu ibogainem. Přestal nejen pít, ale i kouřit a stal se veganem. To ani nečekal. Jsou i další netradiční metody s dobrými výsledky, jako regrese a reiki.

"má alkoholovou demenci, jediné co říkal bylo aaaaano"

Dobrá "reklama" na jedno hnutí... :)

gordon
hodnocení

0x

Klasika, člověk často zjistí spravnou hodnotu až když už je pozdě. Zpravidla každé "poprvé" se posere. No, co naplat, takovy je život. Sestimsmiř. Dobrá věc je, že muzes hrat hry. Takový virtuální svět nabízí zajimavou alternativu k reálnému, který jde z ruznych duvodu do prdele. A alkohol leze do zdravi, peněz a vztahu. Radsi si zahrej nejakou hru.

Jak si zkazit život? já už to vím

lidkan
hodnocení

já si myslím, že psychiatrickou a psychologickou péči mám dobrou, sem tam si na psychiatrii lehnu, ale nevidím žádný účinek, a některé jejich rady se později ukázaly jako příčina problému, třeba mít dítě, upnula jsem se na to, doktoři mně v tom povzbuzovali, že to výjde a nevyšlo, i před mým druhým vážným vztahem jsem měla pokusy o něco jako vztah, ten první byl o něco starší vdovec s dospělými dcerami, bohužel mě z celého srdce nenáviděly, i kdyż jejich maminka byla už 9 let po smrti, skončil to sám nechtěl se s nima hádat, ale já je chapu, taky bych nechtěla, aby se mnou žila nějaká cizí ženská, ten druhý byl o pár let mladší, jeho kamarádi mě neměli rádi, měl malou dceru a jeho přítelkyně brala drogy, jeji máma mě nesnášela, on se bál, že mu dceru vezme, že už těžko rozdýchavá to, že sám se léči na psychiatrii a tak to taky skončilo, až ten třetí byl fajn neměl děti ani rodinu, takže jsem nikomu nevadila i jeho přátele mě asi měli rádi... akorát to dítě nepřicházelo, on byl vpořádku ja stará a tak jsem se nechala ládovat léky, přibrala jsem skoro 50 kilo, aspoň nebrala jsem antidepresiva a když jsem si myslela, že už jsem těhotna tak se ukázalo, že jsem v přechodu, ty léky to asi urychlily a šlo to do starých kolejí, ani hubnout mě nešlo, tak jsem jednoho dne vyházela všechny hezké hadry a koupila si to, do čeho jsem se vlezla, jo žáden zázrak to nebyl, stala se ze mne koule, zbortily se mi klenby nohou takže budu muset na operaci, bojím se jí a tak to odkládám, ale někdy už fakt nejde chodit.. šlo to do kytek i ten vztah i práce, jednou jsem si řekla, že bych aspoň mohla posunout karieru, takže když se hledala vedouci oddělení, tak jsem se přihlásila, skoro vsichni byli v šoku, i když kvalifikaci mám, oni si totiž mysleli, že mi ta práce v ústrani vyhovuje a narušila jsem jim plány, nakonec jsem na výběrko byla pozvaná a vypadalo to i dobře, ale přesto to vyhrála holčina čerstve po škole, ale reprezentativniho vzhledu, není špatná ani zlá, jen neměla narozdíl ode mne roky zkušenosti, pak mi řekli, že se určitě najde i něco pro mne, zatím nenašlo, achjo před 50 kily a 20 léty jsem taky byla reprezentativní typ, už nejsem, poslední rok s mým druhým vážným vztahem nestal za nic, štval mě už svou existencí, ale nechtěla jsem mu ublížit, doufala jsem že to zabalí sám a zabalil, vlastně jsem v ten moment cítila úlevu, chtěla jsem být sama a přesto, že jsem si nikdy neuměla žít sama. našla jsem v tom takovou zvrácenou zábavu, stárnu a mám dny kdy mi vadí celý svět, nechci být s někým kdo má dítě, chtěla bych své vlastní, nechci chlapa jen proto, že jsme si zbyli, chtěla bych být mladá a nakopat do zadku toho prvního a pak si najít někoho, kdo by mě měl opravdu rád a měli jsme rodinu a já by teď byla spokojena skoro padesátka, místo toho dostávam jen náhražky a mam být ráda, nejsem spokojená, jsem vzteklá, že jsem si zkazila život

A o nějaké alternativní způsoby, jak mít dítě jste se zajímala? S moderní medicínou můžete mít dítě i ve vyšším věku.

liska5

A zároveń zapracovat na těch nadbytečných 50 kilogramech a závislosti na alkoholu.

hodnocení

0x

Se sebelítostí to žádný člověk nikam daleko nedotáhl. A z vás to litování čiší snad z každé věty. Nemyslete si, že ostatní lidé jsou šťastnější. Každý si nese na bedrech nějaký ten kříž, který je symbolem toho, co se mu v životě nepovedlo. Jenže to chce se nerýpat v minulosti. Máte před sebou ještě asi polovinu života, tak přece ji nestrávíte jen s láhví vína v ruce? Víte, kolik je možností, co můžete všechno dělat? Asi by to chtělo zapracovat na psychice. Léčíte se někde s depresemi? Od toho se odpíchněte a postupujte dále dopředu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]