Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na Bio potraviny

Od: libba odpovědí: 24 změna:
Dobrý den,
chtěla bych slyšet váš názor na Bio potraviny.
Dá se nějak ověřit, zda jsou opravdu méně škodlivé a opravdu kvalitnější?
Jedná se o vše možné např. pečivo, mléčné výrobky, cukrovinky, maso až po zeleninu a ovoce.
Děkuji

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Podle mého názoru je "bio" jen předražená visačka.

hodnocení

4x

Pro mne je bio pouze to, co si utrhnu na své zahradě, kam si nikdy nepustím chemická hnojiva a postřiky.

Nevěřím, že farmáři nehnojí, musí, vždyť by měli nízké výnosy a nevyplatilo by se jim to.

Můj názor.

mnm
01.08.21 12:21

*palec*

hodnocení

3x

Bio potraviny jsou fajn, pokud jsou z malé dálky. Nějaký jogurt z nedaleké mlékárny nebo zelenina od farmáře, to jo. Ale nechápu smysl např. bio zeleniny, která se vozí letecky přes půl zeměkoule. Jednak to je hrozně neekologické, jednak už tam z těch vitamínů moc nezbylo. Za mě je to děsný kšeft.

hodnocení

3x

Hlavně to je největší byznys nové doby...

A to není ani jistota, že v dnešní době kdy vítězí lež a podvod je vše 100% bio...

Nedávno jsem si zkusil bio banány... Jeden kolega mi povídal jak jsou úplně jiné a super... Přiznám se, žádný rozdíl jsem nepoznal...

hodnocení

3x

Před časem jsem koupila bio citrony. Bylo jich v síťce pět. Jeden jsem spotřebovala, čtyři do dvou dnů zplesnivěly. Inu, nebyly ničím stříknuté :).

tampa*
hodnocení

3x
Za mě je to jen obchodní tah , je to dneska moderní označit věci BIO

hodnocení

2x
Ahojte.
Bio potravu mám vyzkoušenu především na jogurtech, ovoci a zelenině.
Razantní rozdíl.
Hned poznám, že je to jako ze zahrádky od babičky *mnam*
Vysoká kvalita.

Babička pěstovala na zahrádce jogurt?

(Já vím, laciný fór :) )

Jj, hodně laciný fóreček, čekala jsem, že se někdo ozve :-D
Asi takhle, osobně kupuji ( pokud nemám na zahradě ) poměrně dost bio ovoce a zeleniny v marketech.
Kdyby v tom nebyl rozdíl, tak to nepíši.
Ten rozdíl je markantní !
Citróny jsou vynikající, rajčátka cherry jakbysmet, okurky ani nemluvím, atd.,atd.

Jasně, nedá se to srovnat jsou o dosta dražší, tak musí být lepší!

Ano, jsou dražší.
Impertinenci si nechte.
Kupte a posuďte sám *jasne*

Používejte česká slova!

Jinak nekoupím takovou potravinu, protože té propagandě nevěřím -je to jen a pouze po penězích . VŠECHNY potraviny jsou BIO původu nebo vy znáte jablka , pšenici, okurky, vepřové , hovězí atd SYNTETICKY vyráběné?!

hodnocení

2x

Jeste pred 200 lety bylo bio zarucene a bez vyjimky naprosto vse a lide se v prumeru dozivali 40 let.

Dnes neni bio prakticky nic a lide se v prumeru dozivaji skoro dvojnasobku.

riva
hodnocení

1x

Proč by měly být méně škodlivé, nebo kvalitnější? Je to o způsobu produkce.

Obdobně můžete porovnávat svetr, který uplete babička se svetrem vyrobeným průmyslově. O kvalitě to neříká nic.

Porovnání se svetrem je nesmysl. Bio produkty se nemají hnojit chemickými hnojivy. Takže nemají mít takovou chemickou zátěž. Ovšem kvůli nepřítomnosti chemických látek - i v postřicích - mají více plísní apod.a nakonec je to nanic.

hodnocení

1x
Čím se liší biopotraviny od běžných potravin? Tedy kromě ceny.

hodnocení

0x

Bio potraviny jsou téměř všechny! nebo snad základy třeba vepřové pečeně,kýty, nebo pravé svíčkové či rostěnce, na druhou stranumrkev, brambory, cibule moukaatd jsou xyntetického původu?

Docela by mne zajímalo který hlupák toto označení pro potraviny vymyslel. nevím proč nejsou označeny třeba jako eko?!

staraid
hodnocení

0x

Bio, eko, atd? Nejsem zastáncem těchto produktů, ale musím se zastat statkářů, farmářů a podobně. Jelikož na takové produkty dostávají dotace, jsou velice pečlivě u nás kontrolováni. Ze sadu putuje jablko na rozbor, z louky určené pro pastvu dobytka se pravidelně odebírají vzorky půdy i seno již bylo pod kontrolou. Jelikož jsem často u těchto kontrol, vím o čem píši.

I když se povídá, že normální farma hnojí ve dne a bio farma v noci *smich*

libba
hodnocení

Dobrý den,
od farmářů a domácích prodejců strach tolik nemám, ale jde mi o obchodní řetězce.
Je pravda, že když si koupíme bio banány, rychleji zhnijí než obyčejné, tudíž rozdíl v hnojení tam musí být, navíc ta chuť mi připadá lahodnější, musí být ale v top stavu.
Ale třeba u bio rajčat z řetězců rozdíl v chuti nepoznám.

sametka
hodnocení

0x

Máme zahradu 1,6 ha se všemi různými zeleninami i ovocem (i citroník šedesátiletý). Nechceme se cpát chemií, ale chceme i něco sklidit. Bez postřiků se v dnešní době prostě neobejdeme! Pokud je něco opravdu bio, tak by to mělo být dost drahé.

libba
hodnocení

Dobrý den,
s vašimi zkušenostmi souhlasím. Asi to úplně bez postřiků dnes vypěstovat nejde.
Jen by mě zajímalo, jak to dělali před 80let, že úroda byla a postřiky v té době nebyly?

Především se hnojilo přírodními materiál-chlévksá mrva a močůvka a pak už hnojiva také byla, ale ne každý zemědělec na to měl!a než postřiky tak se věnovala pěstování plodin větší péče.

hodnocení

0x

Jak ověřit bio produkty? Třeba bio jabko se pozná tak, že má červíka. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]