Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlny korona viru a viry obecně

Od: gigadron odpovědí: 28 změna:
Myslíte si že bude i třetí vlna a nebo kolik jich v ČR vlastně bude a nevím jestli jsem to slyšel správně ale někde v Asii vzniknul nový vir někde se o tom psalo a prý na něj neexistuje léčba a jak si myslíte že by Česko vypadalo kdyby ho postihla třetí ještě horší vlna a nebo by jich bylo dokonce víc.
A co se toho víru v ásii týče nevíte o tom někdo něco.
Píšu to sem jelikož mě zajímají názory a tak.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
V Asii, kde o opatřeních nikdo nediskutuje a nedovolí si je nedodržet mají epidemie vždy velmi rychle zvládnuté. Když vidím, jaké mají lidi po Švejkovsku obrovské potíže s jednoduchým pravidlem 3R v uzavřených prostorách, tak se z toho budeme hrabat ještě hodně dlouho.

V asii asi mají nařízení ohledně epidemií asi v souladu se zákonem a logikou! Což u nás je jen v zájmu zisku jedné malé skupiny osob. Z adruhé je to také díky výši platů-u nás spousta lidí MUSÍ do práce i když prskají ... ale kdy by za ně platil hypotéky a další?To když díky PN klesne příjem z cca15 000kč měsíčně pod 10 000kč!

V Asii by tvou logikou klesl denní plat z 3$ na 0 a rodiny by hladověly.

Libore kde to žijete? Asi sedíte v teplém kanclu za 50 000kč měsíčně.

To je při chřipkách běžný standart. půlka lidi v buse smrká, kašle a prská kolem sebe !

pb®
hodnocení

5x
I kdyby nebyla, vláda si jí vymyslí. Však se podívejte, co se děje. Zatímco se situace zlepšuje, pravidla přitvrzují.

Nevšiml jsem si, že by se pravidla zrovna teď přitvrzovala, když virus (možná dočasně) ustupuje. Zato jsem si všiml, že například ve Francii vláda přitvrzovat začala, protože se situace u nich výrazně zhoršuje (že by za to taky mohl Babiš? ;)). Nesvádějte všechno na současnou vládu, za všechno taky nemůže (netvrdím, že nedělá pitomosti). Myslíte, že by jiná vláda s jiným premiérem zvládala pandemii lépe? To asi sotva. Je to problém celosvětový a rady si s tím zatím neví nikdo.

Naše vláda, nebo všechny vlády si jí vymyslí? Nebo Centrum vlád zasedne a rozhodne?

pb®
Magdon vy jste si nevšiml? Tak asi nedáváte dost pozor. Třeba do bazénu byl povolen vstup se samotestem nebo od zaměstnavatele, nyní jen k komerčního centra. Není to snad přitvrzení?
tak

A kdyby se mohlo do bazenu bez samotestu, to by bylo zase křiku, co vláda toho zanedbala. Ono se tam bude muset s testem i za ODS, Pirátů a já nevím koho ještě. Chi, chi. :-D Situace se zlepšuje jenom díky těm pro vás prdlým přitvrzujícím pravidlům.

To je jen omezování osobní svobody, očkovaní kteří mohou být klidně přenašeči testy nepotřebují,

nox®
hodnocení

4x
Další vlna přijde zcela jistě. Chodí to tak už stovky let a ani protiprávní opatření našich odborníků na tom nic nezmění.

"...protiprávní opatření našich odborníků na tom nic nezmění."

To jistě ne, ale proč na tom tedy nedokáže něco změnit zaručeně právní rozhodnutí odborníků z okolního světa? Je řada zemí, kde jsou na tom v současné době mnohem hůř. Ten problém je někde jinde.

007cz
hodnocení

1x
Někde jsem četl že další vlna covidu bude pro neočkované, něco na tom bude. Co dalšího na nás příroda chystá se uvidí, snad se díky vědě budeme moci nějak bránit.
nox®
Další vlna covidu bude hlavně na svobodu a lidská práva.

nox - myslíte tím lidské právo nakazit všechny kolem sebe?

asiemil

Čím nakazit?

Ona je otázka, jestli to na nás nachystala skutečně příroda, nebo jestli se něco někomu "jen" vymklo z ruky *zmateny*.

nox®
Chřipkou nebo rýmou, či střevními potížemi? Předtím se nemoci nešířily? Staré pořekadlo zní, že kdo se bojí, nesmí do lesa. Je jedno, jestli to zařídila příroda nebo laboratoř, stačilo, že se toho chytly ty správné ruce, co nám už druhý rok diktují, jak máme žít a jestli vůbec můžeme žít.

asiemil - že se Vám ten virus zatím vyhýbá ještě neznamená, že neexistuje. V mé širší rodině už covid prodělalo 5 osob, z toho 2 s poměrně těžkým průběhem. Možná byste si to taky měl vyzkoušet, pak byste změnil názor.

nox - kdyby se toho ony "správné ruce" nechopily, bylo by dneska bez pochyb mnohem hůř. Jediný klad by to mělo, že by o nebezpečnosti toho viru nikdo nepochyboval.

asiemil

Mé setkání s virem jsem tu už psal a smazali to. Žádné vulgarity a nadávky v tom nebyly asi se to nehodilo do krámu.Je vidět kdo to tady vede. Mimochodem mě na to málem umřel syn a manželka měla hodně těžký průběh. Chřipka byla vždy svině co rok 1995?

nox®
Podle čeho usuzujete, že by bylo mnohem hůř? Protože počty nakažených ukazují, že si nemoc prošla populací celkem intenzivně i přes přísné opatření. A třeba takové Švédsko ukázalo, že i bez zákazu života se dalo normálně fungovat a dokonce i lépe, jak u nás. A vůbec, kde se v lidech bere ta chuť neustále všechny utlačovat, dusit v omezeních, respirátorech, zákazech? Chápu, špatná zkušenost v rodině, blízkých, možná smrt. Ale je to důvod, aby strach i sebe nebo blízkého znamenala omezení všech, bez ohledu na jejich práva?

bol
hodnocení

1x
Očkování pokračuje už v Izraeli, kde se také povinné testování rozšířilo na očkované, neboť se ukázalo nejvíc přenosu práve mezi očkovanými. Proto ani do letadla už nebude stačit ten covid pas, ale jen aktual.neg.test! A u nás mohou naočkování všude!
doplněno 01.08.21 14:02: Pro naočkované se budou muset najít jiná privilegia, protože ta dnešní nejsou společensky bezpečná, když se podle výzkumu ukazuje jaká je pravda o šíření viru a šikana neočkovaných je nespravedlivá,jsou víc ohroženi!

liska5
hodnocení

0x

Myslím, že tu zprávu o dívce z Asie jsem četla. Ale to nebyla žádná virová nemoc nebo varianta covidu, nýbrž něco bakteriálního, co už bylo dávno v civilizovaném světě vymýceno. Jen si nemohu vzpomenout..U těch splaškových vod Gangy či Indu musí zákonitě propukat infekční choroby. V těch vodách se lidi koupou a kolem plavou hnijící mrtvoly. Jinak z nějaké třetí vlny nemám obavy, nejen proto, že jsem plně očkovaná...Jsme přeci jen připravenější všichni.

fram
hodnocení

0x

Lék na viry je oříšek, není snadno vyzkoumatelný (rýma), jednodušší je vyrobit očkování. Třetí vlna přijde zákonitě s podzimem, pro viry příznivé klima. A také nás navštíví mutace, lesknoucí se novostí. S cizinci a turisty se zákonitě přivalí. Dokud si nezvykneme jako Asiaté na opatrnost, bude nás nákaza trápit a mořit, promořovat a otravovat... Toho new-vira Asiata nemůžu objevit, dejte třeba odkaz, též mne zaujal.

nox®

Není potřeba si zvykat na nějaké opatrnosti. Žijeme na poměrně slušné úrovni, zdravotnictví máme velmi dobré, leč poddimenzované a s hygienou jsme na tom také relativně dobře. Nebýt mediální masáže, většina lidí ani netuší, že nějaký covid existuje.

fram

Hlavní město: na vycházce v parku bylo možno potkávat pozůstalé v dost velkém měřítku, i ty plačící do mobilů, rovněž kříže (rychle se uklízely) za bližní u sv. Ludmily či na Klárově byly vidět. Zůstaly asi na třetině Staroměstského náměstí, se svíčkou...povědomí o viru C19 značné...Kdepak mediální kampaň...

Takže jasné: v Horní Dolní obci o covidu malé povědomí, je to - díky kapénkovému šíření - nemoc (velko)měst, aby bylo Pražákům zase co závidět;).

nox®

Kolik vám za to tlačení platí?

fram

Peníz by se hodil. Jenomže mne "tlačí" určitá zdravotnická kvalifikace. Vir mne i trošičku profesionálně zajímá, ke sledování, když nic jiného. Dřívější scifi - a ejhle, zeměkoule zavirovaná. I s Grónskem, kdyby něco.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]