Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo zkušenost s herpesem?

Od: zavinac® odpovědí: 12 změna:

Máte -- nebo měli jste herpes? Jaká byla léčba?díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

clovicekdoma
hodnocení

4x

Mě začal pásový v koutku oka , začalo to jedním oparem , jelikož s tím už v rodině zkušenosti byly , jeli sme na pohotovost. Následně 10 dní hospitalizace ( hlavně tedy aby to nezasáhlo oči) 3x deně kapačky antiviritikum Herpesin , cca po 4 dnech přestaly opary výrazně bolet

Nebyl sem v nemocnici jedinej s touhle diag a i když mně se to zdálo jako prkotina , jeden pacient to měl přes celé břicho a ten trpěl teda dost. Já bych rozhodně neváhal a šel s tím k doktorovi jestli to máte už takhle rozlehlé tak strava a nějaké to domácí léčení asi moc nepomuže.

liska5
hodnocení

2x

Jaký herpes? Na rtu, nebo pásový opar podle mezižeberních nervů na trupu? Každopádně oba jsou virového původu.Takže ATB nepomohou, prospějí vitamíny B a C a Zn, naopak Framykoin to pohnojí, neboť podpoří přidružené kvasinky. Už kvůli nim vysušovat opar třeba Propolisem v lihu, tekutým pudrem.

Ten virus v nás /v NS/ spí. Je málo lidí, kterým nepropukne nikdy. Když je tělo oslabeno stresem, vyčerpáním, kontaktem s děts. neštovicemi, prochladnutím či úpalem, tak vyrazí. Je potřeba odpočívat, vedle zdravé stravy brát zmíněné vitaminy a zinek. Mně pomohl Vironal a Dračí Krev. Obojí přírodní kapky podle návodu. Raději méně kapek, než píšou, kvůli odléčovací reakci. A hodně pít čistou vodu nebo s citronem...

Jinak ve stravě omezit sladké, mléčné a vynechat průmyslově vyrobené potraviny, jako laciné uzeniny, bílé pečivo s tukovými polevami, zbytečné sladkosti, chipsy, barevné limonády, instantní jídla... Přeci jen imunita sídlí ve střevě, tak posílat mu vše, co prospívá střevnímu mikrobiomu: hodně zeleniny,saláty, ryby, mandle, panenské oleje, cereálie, ovoce,česnek, křen, skořici, kyselé zelí, zelenou petržel, kefír...

liska5

Jelikož jsem si hned nasadila Vironal a brala vitamíny a mazala opar propolisem, průběh byl mírný. Lékař se divil, že mne to nebolí, jen svědí. Tam mi dali injekci B12, tekutý pudr a léky proti bolesti, které jsem nebrala. Zajímavá je infekčnost. Sestra řekla, že takových pacientů ošetřovala hodně a nikdy to nedostala.

Já se původně domnívala, že mne pokousal nějaký brouk, co mi na kole zalétl za dres. Řádek pupenců a pupínků v podprsence. To jsem s tím nosila v plavkách v náručí nahou půlroční vnučku a nic! Až pak mu doktor řekl, že to je pásák.

Zpětně jsem si vybavila tenkrát, jak to začalo. V horkém letním dni jsme jeli hromadu kilometrů na kole po rozpálených silnicích a mne začaly trnout prsty u nohy natolik, že jsem se musela vyzout. To bolestivé brnění je důkaz, že sídlo viru je v nervech.

hodnocení

Díky,,,,,mám ho na zádech a na choulostivém místě,takže nemohu normálně chodit bez bolesti.ten na zádech mne nebolí.Myslela jsem ,že je to opruzenina .ale není.Zítra jdu k lékařce,,,Stres je u mne stále..

hodnocení

0x

Jednu drobnou zkušenost s herpesem mám. Za mlada jsem pomáhal veterináři s očkováním mladých jalovic. Po tom jsme se samozřejmě dostatečně umyli a desinfikovali. Jen jsem to vše dělal s hodinkami odolných vodě. Samozřejmě pořád nasazených na ruce. Přesně pod nimi se mi udělal parádní flek a dost mě to překvapilo. Doktor mi na to cosi předepsal, já to aplikoval a bylo zahojeno. Hovězí dobytkové měli při tom takové vylysalé, bezchlupé kulaté fleky. Nic nebolelo a po čase to bez pozůstatků zmizelo.

hodnocení

To nebyl herpes..

liska5

Taky si myslím.

zavinac

Přeju vám, aby vám na ten pásák něco zabralo, ale je to bohužel nemoc, na kterou lék NENÍ. Vím o čem mluvím, můj bratr ho měl tři roky, bohužel patřil mezi těch pár procent, kteří to mají doživotně. Průběh má taky každý jinak, my to měli tak, že to bylo k zbláznění, měl pruh od hrudní kosti až dozadu na páteř a šílel bolestí. Vystřídal spoustu léků, injekcí, vitamínů a potravních doplňků a nepomohlo nic. Nemohl na sobě vydržet ani oblečení, doma chodil do půl pasu a utrpení bylo, když někam musel jít a oblíct se.

Všechny možné léky a preparáty u někoho zaberou a nebo sníží bolestivost. Bohužel, u bráchy nic.

Jeho trápení ukončil v listopadu covid.

hodnocení

To já takové nemám ,,,neměla jsem to číst..

Jestli jsem se vás dotkla, tak se omlouvám. Já jen napsala svoji zkušenost z rodiny a nikde není psáno, že to tak musíte mít vy. Držím palce, ať se toho brzy zbavíte.

liska5

Ten brácha měl asi nějakou poruchu imunity. Smutné.

hodnocení

Doktorka mi napsala herpesin..Pět tabletek co čtyři hodiny,,,krom noci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]