Nejste přihlášen/a.
Máte -- nebo měli jste herpes? Jaká byla léčba?díky
Mě začal pásový v koutku oka , začalo to jedním oparem , jelikož s tím už v rodině zkušenosti byly , jeli sme na pohotovost. Následně 10 dní hospitalizace ( hlavně tedy aby to nezasáhlo oči) 3x deně kapačky antiviritikum Herpesin , cca po 4 dnech přestaly opary výrazně bolet
Nebyl sem v nemocnici jedinej s touhle diag a i když mně se to zdálo jako prkotina , jeden pacient to měl přes celé břicho a ten trpěl teda dost. Já bych rozhodně neváhal a šel s tím k doktorovi jestli to máte už takhle rozlehlé tak strava a nějaké to domácí léčení asi moc nepomuže.
Jaký herpes? Na rtu, nebo pásový opar podle mezižeberních nervů na trupu? Každopádně oba jsou virového původu.Takže ATB nepomohou, prospějí vitamíny B a C a Zn, naopak Framykoin to pohnojí, neboť podpoří přidružené kvasinky. Už kvůli nim vysušovat opar třeba Propolisem v lihu, tekutým pudrem.
Ten virus v nás /v NS/ spí. Je málo lidí, kterým nepropukne nikdy. Když je tělo oslabeno stresem, vyčerpáním, kontaktem s děts. neštovicemi, prochladnutím či úpalem, tak vyrazí. Je potřeba odpočívat, vedle zdravé stravy brát zmíněné vitaminy a zinek. Mně pomohl Vironal a Dračí Krev. Obojí přírodní kapky podle návodu. Raději méně kapek, než píšou, kvůli odléčovací reakci. A hodně pít čistou vodu nebo s citronem...
Jinak ve stravě omezit sladké, mléčné a vynechat průmyslově vyrobené potraviny, jako laciné uzeniny, bílé pečivo s tukovými polevami, zbytečné sladkosti, chipsy, barevné limonády, instantní jídla... Přeci jen imunita sídlí ve střevě, tak posílat mu vše, co prospívá střevnímu mikrobiomu: hodně zeleniny,saláty, ryby, mandle, panenské oleje, cereálie, ovoce,česnek, křen, skořici, kyselé zelí, zelenou petržel, kefír...
Jelikož jsem si hned nasadila Vironal a brala vitamíny a mazala opar propolisem, průběh byl mírný. Lékař se divil, že mne to nebolí, jen svědí. Tam mi dali injekci B12, tekutý pudr a léky proti bolesti, které jsem nebrala. Zajímavá je infekčnost. Sestra řekla, že takových pacientů ošetřovala hodně a nikdy to nedostala.
Já se původně domnívala, že mne pokousal nějaký brouk, co mi na kole zalétl za dres. Řádek pupenců a pupínků v podprsence. To jsem s tím nosila v plavkách v náručí nahou půlroční vnučku a nic! Až pak mu doktor řekl, že to je pásák.
Zpětně jsem si vybavila tenkrát, jak to začalo. V horkém letním dni jsme jeli hromadu kilometrů na kole po rozpálených silnicích a mne začaly trnout prsty u nohy natolik, že jsem se musela vyzout. To bolestivé brnění je důkaz, že sídlo viru je v nervech.
Jednu drobnou zkušenost s herpesem mám. Za mlada jsem pomáhal veterináři s očkováním mladých jalovic. Po tom jsme se samozřejmě dostatečně umyli a desinfikovali. Jen jsem to vše dělal s hodinkami odolných vodě. Samozřejmě pořád nasazených na ruce. Přesně pod nimi se mi udělal parádní flek a dost mě to překvapilo. Doktor mi na to cosi předepsal, já to aplikoval a bylo zahojeno. Hovězí dobytkové měli při tom takové vylysalé, bezchlupé kulaté fleky. Nic nebolelo a po čase to bez pozůstatků zmizelo.
zavinac
Přeju vám, aby vám na ten pásák něco zabralo, ale je to bohužel nemoc, na kterou lék NENÍ. Vím o čem mluvím, můj bratr ho měl tři roky, bohužel patřil mezi těch pár procent, kteří to mají doživotně. Průběh má taky každý jinak, my to měli tak, že to bylo k zbláznění, měl pruh od hrudní kosti až dozadu na páteř a šílel bolestí. Vystřídal spoustu léků, injekcí, vitamínů a potravních doplňků a nepomohlo nic. Nemohl na sobě vydržet ani oblečení, doma chodil do půl pasu a utrpení bylo, když někam musel jít a oblíct se.
Všechny možné léky a preparáty u někoho zaberou a nebo sníží bolestivost. Bohužel, u bráchy nic.
Jeho trápení ukončil v listopadu covid.
Jestli jsem se vás dotkla, tak se omlouvám. Já jen napsala svoji zkušenost z rodiny a nikde není psáno, že to tak musíte mít vy. Držím palce, ať se toho brzy zbavíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.