Nejsem žádný odborník na varhaní skladby ale pokud se mi něco líbilo na varhany , tak tato skladba v podání M.Vargy. Léta jsem to trénoval, nedotrénoval.
Mám ráda Toccaty a Bacha,takže nic psát nebudu.Ostatní jsou .
PS: To jenom abyste se mou nepočítala,že budu něco psát.
lucia*
Ostatní jsou ? Myslím si, že každá písnička je krásná, originální... Člověk, který ji napsal, vytvořil, si s ní dal hodně práce... Zkuste si ještě pár písniček pustit, zjistíte, že to není tak hrozné, jak si myslíte
Svatebni pochod, Gaudeamus Igitur, Slava na vysostech Bohu a varhanni cast z Kyrie z rybovky. A pak uz snad jen samozrejme ta Toccata od Bacha. Z nevarhanich skladeb na varhany docela ujde Ave Maria od Gounoda a taktez Bacha a dobre na varhany zni i Bachovo Allegretto Symfonie No.7. A to je asi tak vsechno. Jinak se mi moc varhanni hudba nezamlouva.
Ve spektru vážné hudby tvořil zajímavé varhanní skladny francouz Olivier Messiaen A v té populární oblasti hudby byly parádní varhanní kreace Ricka Waykmena
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.