Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Risknuli byste to - prošlé instantní jídlo?

Od: simket odpovědí: 15 změna:

Zdravím lidičky!

Dochází mi doma jídlo ale dneska jsem docela líný jet nakoupit (to víte, pátek) :D. A tak jsem prohledával co tak doma mám a našel jsem instantní Boloňskou omáčku s masem od Vitany. Tak si říkám, super! Udělám si těstoviny s Boloňskou. Ale ejhle, otočím to na druhou stranu a tam napsané: Minimální trvanlivost do: 31.03.2021.

Říkal jsem si, ježiš, to se přece nemůže zkazit, vždyť je to dehydratovaný výrobek. Vždyť je to suchý! Pak jsem si ale znova přečetl, že to obsahuje maso. Ve složení se píše: sušené maso 6,6%.

A tak vám nevím, zda to náhodou kvůli tomu masu už fakt radši neriskovat. Co myslíte? Šly byste do toho?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Existují i členové klubů vojenské historie kteří koštují vojenské konzervy z 2 sv. války a nic jim nebylo. Sušené maso bych vůbec neřešil.Ani bakterie bez vody nepřežijí.

Dokonce na Sibiři jedli maso z mamuta !

hodnocení

5x

Pokud váháte nad podobným problémem, zkuste zjistit i datum výroby. Pokud je plánovaná životnost 3 roky, potom při dobrém skladování nehrají 3 měsíce navíc roli. Pokud je plánovaná životnost měsíc, pak je to problém ..

liska5
hodnocení

4x

Myslím, že tomu nic nebude. Možná místo zalití horkou vodou, tak ji krátce převařit. Jak jsou v tom sušené ingredience, bude možná déle trvat, než se nacucnou a změknou..Jinak včera jsem dojedla meruňkový džem zavařený v r. 2006!

hodnocení

3x

Přiklonil bych se ke stejnému názoru co má kolega Totak.

Jinak řečeno-vyhodit se to dá vždycky,otevřu očichám, uvařím, ochutnám a A) sním a za B) vyhodím.

Nebo za c) udělám to nepříteli.

Za C) neexistuje-leda že bych to poslal Vám, ale za nepřítele Vás nepovažuji takže i takto tato varianta padá!

hodnocení

2x

Prosím tě, nač se strachuješ! Šup s tím do hrnce!

Ale me se to keca. Ja to jist nebudu.

simket
hodnocení

Už je po obědě a bylo to dobrý! Tak super :D

cutora
hodnocení

2x

Rozlišujte u spotřeby slova minimální a maximální.

Maximální - do této doby za kvalitu zboží ručí výrobce, potažmo prodejce. Po této době se nesmí na pultě objevit. Jogurty atd.

Naopak u minimální doby spotřeby je tato potrava bez problémů vhodná ke konzumaci i po tomto datu.

Pokud tedy není poškozený obal.

simket
hodnocení

Díky moc všem za odpovědi :)

hodnocení

0x

Ano, bude to stále dobrý.

Asi tomu nic nebude, vždyť existují obchody s prošlymi potravinami. Nicméně mě to neláká, raději malo ale kvalitni.

hodnocení

0x

Ano, bude to stále dobrý.

Ničeho se neboj, pokud to není v mokru, že by to bylo opravdu špatně uskladněné a bylo to plesnivé, ,tak tomu určitě nic nebude. Pořád jsem neměla chuť na tvaroh v ledničce a když jsem chuť dostala, byl víc jak 14 dní prošlý, přece ho nevyhodím, povrch byl v pořádku, chuť taky, tak jsem ho snědla. A v pohodě. A to se mi občas stane,nenakupuji každý den. A kolikrát potravina , která není prošlá, může být špatná. A ta tvoje omáčka , přece neví, že se má 31.3. zkazit.

dejv111*
hodnocení

0x

Já jsem onehdá riskl konzumaci asi 4 měsíce prošlého jogurtu a světe div se, nic mi nebylo a chutnal pořád dobře. Víčko nebylo nafouklé, ale propadlé, což je známka, že nedošlo k bujení kvasinek a jiných breberek. :)

liska5
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]