Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Můžete mi říct od čeho jsou tyto štípance? Nepříjde mi, že by mě štípali komáři v noci. Bude to zřejmě blecha, muchnička, nebo štěnice, nicméně mě to štípe jen přes den a opravdu to mám jen na nohách. Přítelkyně to měla na nohách taky, jen ne v takovém množství. Kdyby to byla štěnice, tak to neleze přece jen po nohách a hlavně by mě to štípalo jen v posteli.
Štěnice řádí v noci a kousance bývají hodně svědivé a v takových shlucích nebo krátkých řádkách. Nemáte domácí zvíře, které by dotáhlo nějaké specifické blechy? Tak usuzuji, když je to jen dole na nohou a vylučujete noční akce komárů. A nebo pak něco ze zahrady, z trávy v přírodě, snad i muchnička.
Jednou jsme sušili na chalupě spacák na plotě a z ptačí budky nad ním do něj skočily blechy ptačí a synka nám hodně poštípaly.
Prohlédnout ho, ale pokud se nedrbe, tak zřejmě blechy nemá. Letos jsem poprve koupila na veterině tabletku, je to proti blechám a klíšťatům a letos nic nechytil. Podívejte se po stěnách a po stropě, jestli opravdu někde nesedí komár, jsou to potvory. Nyní i ve dne stačí vyjít v kraťasech a člověk je hned poštípaný. Jinak na štípance používám " gel po bodnutí", pak aspoň tolik nesvědí. Muchničky taky hrozně štípou, mravenci, berušky atd taky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.