Nejste přihlášen/a.
Účtenku je povinen vydat na požádání a on ji na požádání vydal. To je v pořádku. Doufám, že zhovadilost zvaná EET skončí v propadlišti dějin spolu s touto vládou.
Také doufám, že až ANO skončí, bude líp, že EET zlodějina bude zrušená a Bureš vrátí peníze za ty pitomé terminály, propálené připojení na internetu a protištění papír (někdy se kvůlil EET tiskne druhá Bureš-účtenka navíc) a poplatky tzv.podnikatelům za "EET" licence
Hlásím do stejného ranku!
Nechci při každém nákupu platit podíl na terminálech, programech, připojení a papíru. Nelíbí se mi, když desetitisíce drobných živnostníků, kteří od státu nic nechtějí ani nedostanou, musí kvůli byrokratickým omezením rušit své podnikání, mizí malé provozovny, prodejny, hospůdky... O kolik asi může takový drobný živnostníček připravit stát na daních, když jen základní sleva na poplatníka je 185 600 Kč?
Hlada, já se jen zeptám. Cestujete někdy po světě? A jestli ano, tak musíte vědět, že kasa s vydáváním účtenek je tam naprosto běžná věc. Nechápu, proč to nazíváte zhovadilostí a nevím, proč by to u nás mělo být jinak. A vůbec nemám strach, že by živnostníci kvůli kasám EET schudli, nebo dokonce zavřeli. Znám jich několik, co si našli jinou cestu, jak to "očůrat". To bylo hned na tom začátku, a zavřeli ti notoričtí "podváděči", protože se lekli, že se jim "šlápne na paty". Anebo to byli podnikatelé, kteří už byli v důchodovém věku a už jim nestálo za to, aby se finančně angažovali v něčem, co už jim nestojí za námahu.
U rákosky nakupuji často drobné věci, nebo "dokupy"a někteří se i ptají, jestli chci účtenku. Vždy odmítám, co s tím. A tak to asi dělá hodně lidí, tak asi proto někteří účt. nedávají hned, nebo jen na požádání.
Rákosku neřeším vůbec.
To mě to víc překvapuje v Bille kde na kase dělá občas chlap, co účtenky sám nedává. Vždy si o ni je třeba extra říct. Asi ho to obtěžuje. V Bille si beru účtenku vždycky. Přeci jen tam děláme velké nákupy.
Máme tady 3 vietnamské obchody. V jednom dává účtenky automaticky, ve druhém občas a tak si pokaždé řeknu, a ve třetím si musím říkat vždycky. Já ty účtenky právě v takových obchodech chci, protože tam si nejsem jistá, jestli to nebudu muset jít vrátit zpátky. A chtěla bych vidět, jestli by ochotně vrátili peníze bez té účtenky. Sama jsem nad tím už přemýšlela, jak bych jim dokázala, že to je zboží právě od nich. Ledaže bych si nechala od té věci ten obal, kde je čárový kód a tak by se možná dalo prokázat. Ale proč bych se měla otravovat s uschováváním nějakých obalů, když mi k tomu stačí malý papírek, který si snadno dám do obálky.
Po pravdě tam zase tak moc nenakupuji, ale pamatuji si, že jsem asi před 5 lety kupovala ve velkém ty vakuové pytle na oblečení, co se vysavačem vycucnou a získá se tak víc místa ve skříni. Potřebovala jsem nějak uskladnit různé oblečení a látky. Tak jsem jich nakoupila najednou asi 10 kusů a samozřejmě, že ne všechny fungovaly. Po několika dnech se to zase nafouklo, protože nedržel ten píst. Tak jsem je tam šla reklamovat. A dokonce několikrát. Pak jsem tam koupila tu smršťovací hadici na zahradu a ta praskla. No a naposledy to byly baterie. Byly nějaké vadné, i když jsem si koupila podle něj tu lepší, a dražší kvalitu . Jinak tam nakupuji takové ty obyčejné věci, jako třeba kuličky do záchoda, barvu na vlasy a tak. U takového zboží tu účtenku chci kvůli tomu, že většinou jdu v ten den i do jiných obchodů, a nemíním se někde dohadovat o tom, kde jsem to koupila a jestli jsem to neukradla u nich. I to se mi totiž jednou v Penny stalo. Sice to nebyl nákup u Vietnamce, ale v jiné drogerii, a zrovna v tu chvíli jsem si tam z roztržitosti účtenku nevzala, a v Penny byl problém. Bohužel už si přesně nevpomínám o co šlo, možná nějaký přípravek pro zahradu, a v Penny to měli asi také. Samozřejmě že jsem dokázala, že to není od nich, ale to rozčilování mi za to nestojí.
Protože se ničeho špatného nedopustil. EET je pozastavena, není tedy povinnost vydávat účtenky automaticky, ale jen na požádání a on ji na požádání vydal.
V Itálii jsem kupovala v malé prodejně drobnost, zaplatila a chtěla odejít, musela jsem počkat, až dostanu účtenku, prodavačka mi říkala, že mi ji musí dát. U nás se mi tuhle stalo, že pokladní ve velkém obchodě docházela páska, tiskárna netiskla a docela byla naštvaná, že jsem účtenku chtěla - měla jsem dost velký nákup ještě i pro 2 sousedky, tak jsem ji potřebovala.
zadne uctenky si nikde neberu a elektroniku kupuji online, naopak nepochopim lidi, kteri si koupi 4 rohliky a tavenak a 2 piva, ze pak stoji pred vecerkou a studujou ty 4 rohliky. Obleceni u vietnamce je odpad, ktery se po 2 pranich prinejlepsim vytaha nebo rozpadne, na co uctenku, pokud si tam kupujete hadry, tak to vite i bez uctenky, riflove kratasy treba vydrzi dele...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.