Nejste přihlášen/a.
Tak nám tu otevřeli novou cukrárnu Pepes. Na ty velké zákusky, aby si člověk bral krabičku, protože celý takový řez naráz každej nedá. Zejména, když není povedený. Ke kafíčku je prostě moc velký. Tolik kalorií ani nechci a navíc to je drahé...Je to trend?... Po postcovidovém pádu mé oblíbené malé cukrárny v centru mám tedy po náladě... Taky máte raději ty malé až mini- zákusky?
Jedna naše známá občas přijde na návštěvu a přinese krabici těchto obřích zákusků. Vždy s tím odejdu do kuchyně a každého takového obra aleslpoň přepůlím a pak teprve dám na talíře. Naposledy nás překvapila a přivezla miniatury, tak jsem byla ráda.
A já jsem také chtěla vidět jak velké zákusky tam prodávají, ale nikde jsem to internetu nenašla. Tu cukrárnu ano, ale nejsou tam fotky. Škoda, že jste to nevyfotila. Já jsem takový ten zvědavec zvědavý...
Trochu jsem hledala na internetu a našla jsem, že více curkráren a kaváren nese název PEPE´S. A minimálně dvě z nich mají i stejná loga. Zřejmě se u nás začíná rozvíjet cukrárenský řetězec. Když to přeženu, tak (zatím) takový maličký McDonald. Na FB této plzeňské cukrárny mají i nabídku zboží. Ano, jsou to velké kusy. A jestli je to řetězec, tak bude receptura i velikost zákusků všude stejná. Hm, v malých rodinných cukrárnách mívají v nabídce dvě velikosti zákusků. Tady se asi něčeho podobného časem nedočkáte...
Makronky jsem zažila nedávno v Rakovníku / výborná cukrárna na autobusáku/ za 15,-kus, zato v Berouně na náměstí v pasáži tytéž za 30,- kus. Aspoň tu u nás hodně rozhoduje pronájem prostor. Často ti majitelé nevědí, jak provozovatele odrbat..
Mne spíš napadlo, že cukrárna je součástí objektu, který patří městu, a to ji dotuje. To proto, že třeba parádní rolády byly za 19.90 Kč kus. To jsem zírala. To ani u nás v chudém kraji Horního Slezska tak levné nejsou.
Tak nám ta cukrárna Pepés padla. Konec. Zavřeno. Byla od Břeclavi, odkud ty dorty vozili, nejdál z těch poboček..A zrovna, když jsme si zvykli se tam scházet... Teď se bude hledat, kdo tam půjde. Mělo by to být něco gastronomického, ideálně zase cukrárna.
Samozřejmě že je to trend. Nebo jste snad neviděla Comeback, kde Ozzák vysvětloval správné vánoční zvyky?
Ale upřímně řečeno - fakt si říkám, že navzdory všemu žijeme v nádherné době, kdy někodo takhle prožívá tak zásadní věc, jako je velikost zákusků
Ale proč to nepřiznat, i já jsem mlsný a čas od času nějaký zákusek ztrestám. Naštěstí však nejsem natolik závislý, abych si jej prostě MUSEL dát za každou cenu. Když mi nevyhovuje sortiment, nebo velikost (zpravidla však potkávám podměrečné) tak si jej dám jinde.
To je právě otázka. Pokud ta cukrárna má dost zákazníku, kteří preferují větší zákusky, proč by je nevyráběli?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.